Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΒΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! 
 

ΜΕ ΚΛΙΚ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ:
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ
Μέσα στα πλαίσια μιας ευρύτατης εκστρατείας για τον Έβρο, Εβρίτικα σωματεία των Αθηνών, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και η Τράπεζα Τύπου, …αρχίζουν ένα πρόγραμμα προβολής-γνωριμίας-διάδοσης εβρίτικων προϊόντων στην Αττική, αρχής γενομένης από τον περίφημο Καβουρμά του Έβρου.. που ελάχιστοι γνωρίζουν στο Κλεινόν Άστυ.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους , Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης , αναφέρουν:
Ξεκινάμε με καβουρμά , χωρίς να παραλείπουμε άλλα σημαντικά αγαθά του Εβρου, που θα αναδείξουμε ξεχωριστά .
Επιδιώκουμε ο κόσμος να μιλάει και να γεύεται τον …ΕΒΡΟ. Να υπάρχει ο Καβουρμάς κ.α προϊόντα του Έβρου στο μενού των πιο ΙΝ φαγάδικων της Αθήνας …
Αυτό που ζητάμε από τους παραγωγούς του Έβρου ,είναι 5-6 κομμάτια –μερίδες καβουρμά ,ή όποιου άλλου σημαντικού Εβρίτικου προϊόντος, Τίποτε άλλο.

Δεν χρειάζεται να μας τα στείλετε.ΤΩΡΑ. Θα σας ενημερώσουμε τι θα γίνει.Απλά, να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής στην εκστρατεία..ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ! Να γίνετε ένας μικρός χορηγός στην προβολή των προϊόντων της περιοχής σας. , των δικών σας προϊόντων.
Αλλά σας χορηγούμε κι εμείς… με ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ …Δηλαδή τα 5-6 κομμάτια καβουρμά που θα προσφέρετε, θα τα εισπράξετε με ΔΩΡΕΑΝ διαφήμισή σας, πολλαπλάσιας αξίας! Για να το καταλάβετε λέμε:
Π.Χ. Μας στέλνετε προϊόντα σας , το πολύ αξίας έως 20-30 ευρώ κι εμείς σας τα ανταποδίδουμε στο πολλαπλάσιο που ξεπερνάει τα 150 ευρώ… σε προβολή του προϊόντος σας.

Μ΄άλλα λόγια, όπως αντιλαμβάνεστε οι φορείς της εκστρατείας και οι άνθρωποι που φλέγονται για τον Έβρο, θα είναι ένα είδος “πλασιέ” των προϊόντων σου σε μια μεγάλη αγορά που ίσως ακόμη δεν μπορούσες να πλησιάσεις…
Και η ευγενής χειρονομία σας ..θα έχει άμεση ανταποδοτικότητα; ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ www.monidadias-news.blogspot.gr.. αλλά και από άλλα κανάλια της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΥΠΟΥ θα κάνει τη δέουσα προβολή των προϊόντων σας ΔΩΡΕΑΝ και για ένα μήνα επί ημερησίας βάσης ( Τις τεχνικές λεπτομέρειες προβολής σας θα σας τις αναλύσουμε προσεχώς).
TA ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΊΘΕΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικά στα πολυάριθμα ουζερί σε σούπερ μάρκετ και επιλεγμένες ταβέρνες Θα υπάρχουν συνεχή ρεπορτάζ και ενημέρωση και μετρήσεις από ειδικούς συνεργάτες μας για τον καβουρμά και την πορεία του στα “στέκια” όπου θα τοποθετείται.
Αυτή τη στιγμή προκαταρτικά επιθυμούμε να γνωρίζουμε αν κρίνετε ότι μπορεί να μετάσχετε στην εκστρατεία προβολής ξεχωριστών προϊόντων του Εβρου! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε κατά την πορεία…
Ανοίγουμε ένα σταθερό παράθυρο για τον Έβρο, και τις γεύσεις του,στην Αθήνα …κατ΄αρχήν!
Δεν έχετε παρά να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας με e-mail στη διεύθυνση; pressliberty@gmail.com
Σας ευχαριστούμε θερμά… και περιμένουμε τα νέα σας….
Με κάθε τιμή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ
Συντονιστής Εκστρατείας


*** Για διευκρινίσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το τηλέφωνο 2112126.900
ΚΑΙ, μόλις λάβουμε την απάντησή σας, –εκδήλωση ενδιαφέροντός σας αρχίζουμε ευρύτατη προβολή της εκστρατείας μας αλλά και της επιχείρησής σας…ΔΩΡΕΑΝ.. καθημερινά για ένα μήνα…

ΕΙΜΑΣΤΕ, δηλαδή ΥΠΕΡΧΟΡΗΓΟΙ ΣΑΣ με μόνο τίμημα για σας,  μιας μικρής συμβολικής ποσότητας-μηδαμινής αξίας- προϊόντων σας. ..Δείγματα δηλαδή προς δειγματισμό προς φορείς που θα αναδείξουν τα προϊόντα του Έβρου στο κλεινόν Αστυ!

Συνεπώς αν είσαι παραγωγός ξεχωριστών ντόπιων προϊόντων.. δώσε το παρόν σου στην εκστρατεία … Και λέμε: ΟΧΙ δεν συνεργαζόμαστε με τοπικούς δημόσιους φορείς… διότι όπως άριστα γνωρίζετε ..τίποτε ευεργετικό δεν έχει τσουλήσει με αυτούς επί δεκαετίες …Κι ο Έβρος συνεχίζει να παραμένει ένα απόκοσμο ..χωρίον! Αν και ρέουν ουκ ολίγα κονδύλια….

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΜΑ , ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ EVENTS… Tίποτε άλλο! Δώστε απλά το παρόν σας…

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ –ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!




ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ …

ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΒΟΥΡΜΑ…
Μάθετε πιο κάτω τι γαρ εστί Καβουρμάς…

ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ (ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΣ Η ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ-ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟΣ…)

Ο καβουρμάς ήταν ένας από τους τρόπους συντήρησης του κρέατος. Την εποχή εκείνη (1900- 1930) δεν υπήρχαν ψυγεία και ο τρόπος να συντηρήσουν τα περισσότερα αγαθά ήταν το πάστωμα. Όταν λοιπόν μια οικογένεια έκοβε ένα κατσίκι ή ένα μοσχάρι, για να διατηρήσουν το κρέας για τον χειμώνα, το έφτιαχναν καβουρμά. Όταν η νοικοκυρά ήθελε να φτιάξει π.χ. κρέας με πατάτες, έβγαζε με την κουτάλα (ξύλινη) ένα κομμάτι καβουρμά και το έψηνε με τις πατάτες κανονικά, σαν φρέσκο κρέας. Το μόνο που έπρεπε να προσέξει ήταν να μην βάλει αλάτι στο φαγητό... 
Ο καβουρμάς γινόταν σε μπακιρένια σκεύη. Καβουρμά επίσης λέγανε και το κρέας που έβαζαν σε ένα τσουβάλι με αλάτι (παστό κρέας). Όταν θέλανε να μαγειρέψουν το παστό κρέας το βγάζανε από την προηγούμενη σε ένα πήλινο σκεύος με νερό για να το ξαλμυρίσουνε και το μαγείρευαν την επόμενη, προσέχοντας να μην βάλουν αλάτι στο φαγητό.
Υλικά:
Κρέας (με το λίπος του)
Αλάτι

Εκτέλεση:
Αφού κόψουμε το κρέας κομμάτια μαζί με το λίπος (και τα εντόσθια αν θέλουμε) το αλατίζουμε και το αφήνουμε ένα βράδυ να «τραβήξει» το αλάτι. Την άλλη μέρα το πρωί καβουρδίζουμε το κρέας σε ένα καζάνι και το βάζουμε σε ένα ταψί για να πήξει. Ο καβουρμάς τρώγεται με διάφορα φαγητά όπως πράσα, λάχανο, πατάτες κ.λπ.

Καβουρμάς από χοιρινό
Γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και ο καβουρμάς από μοσχάρι ή κατσίκι. Συνήθως, οι χριστιανικές κοινότητες της Ξάνθης, κάνανε καβουρμά από χοιρινό, λόγω του ότι τα Χριστούγεννα έκοβε κάθε οικογένεια το απαραίτητο τότε γουρούνι. Αν υπολογίσουμε ότι ένα γουρούνι είναι από 50 -150 κιλά, καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος συντήρησης όλης αυτής της ποσότητας κρέατος. Αυτός ο τρόπος ήταν ο καβουρμάς.
Υλικά:
Κρέας
Αλάτι
Κρεμμύδι

Εκτέλεση:
Γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως ο καβουρμάς από μοσχάρι ή κατσίκι, με τη διαφορά ότι όταν τσιγάριζαν το κρέας, πολλές φορές τσιγάριζαν μαζί και κρεμμύδια ξερά. Η χρήση του καβουρμά ήταν όπως το φρέσκο κρέας, για το καθημερινό φαγητό.


Και καλό σας κέφι …με ουζάκι, ρακί!..από τον Ρακιτζή Διδυμοτείχου!

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ..Χίλια μπράβο στους έχοντες την πρωτοβουλια... Ως παλαιός παραγωγός εβρίτικων προϊόντων κι όχι κατ΄ανάγκη Καβουρμά -αν και παράγω καβουρμα από αγριογούρουνο σε μικρές ποσότητες ...ΣΥΓΧΑΙΡΩ και δέχομαι αμέσως να γίνω...μικρός χορηγός της εκστρατείας! Ειδοποιείστε με ...τι πρέπει να κάνω... Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή