Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ... ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ -ΕΝΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ,...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ «άγνωστους» 
Ιερούς Ναούς στην Ελλάδα! 


 

(ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Το μεγαλείο της κρύβεται στην Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη.
Ανακαλύψτε μαζί μας κάποιους «άγνωστους» , έως τώρα, Ιερούς Ναούς της Ελλάδας και γνωρίστε καλύτερα την αληθινή ομορφιά του Χριστιανισμού…
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Αγίου Πνεύματος, Παρανέστι: Εκκλησάκι σαν από παραμύθι φτιαγμένο από ποταμίσιες πέτρες, κάποιες χαραγμένες με το καλέμι, άλλες ζωγραφισμένες σε κάδρα και μια ταμπέλα «παρακαλώ μην αφήνετε χρήματ
Αγίου Πνεύματος, Παρανέστι: Εκκλησάκι σαν από παραμύθι φτιαγμένο από ποταμίσιες πέτρες, κάποιες χαραγμένες με το καλέμι, άλλες ζωγραφισμένες σε κάδρα και μια ταμπέλα «παρακαλώ μην αφήνετε χρήματα».
Αγία Παρασκευή, Σέρρες: Επαφή με τα θεία μια ανάσα απ' το ρέμα Ανω Βροντούς Προδρόμου
Αγία Παρασκευή, Σέρρες: Επαφή θεία μια ανάσα απ” το ρέμα Ανω Βροντούς Προδρόμου
Μονή Ταξιαρχών - Τσούκας, Νεστόριο: Προκαλεί δέος από το 1254 στο χείλος του γκρεμού, ανάμεσα σε πελώριους βράχους και καταρράκτες, κοντά στον οικισμό της Αγίας Αννας.
Μονή Ταξιαρχών – Τσούκας, Νεστόριο: Προκαλεί δέος από το 1254 στο χείλος του γκρεμού, ανάμεσα σε πελώριους βράχους και καταρράκτες, κοντά στον οικισμό της Αγίας Αννας.
Αγία Παρασκευή Σιάτιστας: Αρχαίοι φιλόσοφοι κι ορθόδοξοι άγιοι συμβιώνουν από το 1677 στο τρίτο κλίτος του γυναικωνίτη, παρά την αιώνια  κόντρα αρχαιότητας και Χριστιανισμού.
Αγία Παρασκευή Σιάτιστας: Αρχαίοι φιλόσοφοι κι ορθόδοξοι άγιοι συμβιώνουν από το 1677 στο τρίτο κλίτος του γυναικωνίτη.
Παναγία Παρηγορήτισσα, Αρτα: Εξωτερικά θυμίζει βυζαντινό παλάτι το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται εσωτερικά όπου κίονες πάνω σε κίονες υψώνονται για να στηρίξουν τον τρούλο με τον Παντοκράτορα που είναι κα
Παναγία Παρηγορήτισσα, Αρτα: Εξωτερικά θυμίζει βυζαντινό παλάτι το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται εσωτερικά όπου κίονες πάνω σε κίονες υψώνονται για να στηρίξουν τον τρούλο με τον Παντοκράτορα που είναι και ψηφιδωτός.
Μονή Κηπίνας, Ιωάννινα: Στο δρόμο από το χωριό Κηπίνα προς τους Καλαρρύτες, σταματάς στο ταβερνάκι στον δρόμο σου για να προμηθευτείς το κλειδί. Περπατάς το λαξευμένο μονοπάτι στον βράχο, περνάς την ξ
Μονή Κηπίνας, Ιωάννινα: Στο δρόμο από το χωριό Κηπίνα προς τους Καλαρρύτες, σταματάς στο ταβερνάκι στον δρόμο σου για να προμηθευτείς το κλειδί. Περπατάς το λαξευμένο μονοπάτι στον βράχο, περνάς την ξύλινη κρεμαστή γέφυρα και βρίσκεσαι στον χώρο υποδοχής. Με δυο αναμμένα κεριά θα δεις το καθολικό, με φακό θα εξερευνήσεις το σπήλαιο με τους σταλακτίτες δίπλα του.
Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος, Παλιός Πλάτανος Μαγνησίας: Ενα κατανυκτικό ερείπιο από το 1943 που οι Ιταλοί έκαψαν ολόκληρο το χωριό, περιμένει να αναστηλωθεί.
Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος, Παλιός Πλάτανος Μαγνησίας: Ενα κατανυκτικό ερείπιο από το 1943 που οι Ιταλοί έκαψαν ολόκληρο το χωριό, περιμένει να αναστηλωθεί.
Τίμιος Σταυρός, Δολιανά Ασπροποτάμου, Τρίκαλα: Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις. Δεκατρείς τρούλοι, όσοι ήταν ο Χριστός και οι μαθητές του, διαθέτει ο ναός. Και ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει δοθεί στη λε
Τίμιος Σταυρός, Δολιανά Ασπροποτάμου, Τρίκαλα: Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις. Δεκατρείς τρούλοι, όσοι ήταν ο Χριστός και οι μαθητές του, διαθέτει ο ναός. Και ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει δοθεί στη λεπτομέρεια: πάνω στις πλάκες σχιστόλιθου που καλύπτουν τους τρούλους υπάρχουν μεταλλικοί σταυροί από τους οποίους κρέμονται μικρά καμπανάκια.
Αγία Παρασκευή Σαρδινίων, Αμφιλοχία: Θεμελιώθηκε στις αρχές του 18ου αι. και στον πλούσιο διάκοσμος της μονής θα δείτε εντυπωσιακές αγιογραφίες που απεικονίζουν κεφάλαια της Παλαιάς και της Καινής Δια
Αγία Παρασκευή Σαρδινίων, Αμφιλοχία: Θεμελιώθηκε στις αρχές του 18ου αι. και στον πλούσιο διάκοσμος της μονής θα δείτε εντυπωσιακές αγιογραφίες που απεικονίζουν κεφάλαια της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.
Αγία Σοφία, Κάστρο Λιβαδειάς, Βοιωτία: Κάτω από τον ναό εικάζεται πως υπήρχε η είσοδος για το υπόγειο μαντείο του Τροφωνίου, ένα από τα πιο μυστηριώδη της αρχαιότητας.
Αγία Σοφία, Κάστρο Λιβαδειάς, Βοιωτία: Κάτω από τον ναό εικάζεται πως υπήρχε η είσοδος για το υπόγειο μαντείο του Τροφωνίου, ένα από τα πιο μυστηριώδη της αρχαιότητας.
Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη, Αράχοβα:  Ενα από τα τρία βυζαντινά μοναστήρια της Ελλάδας υπό την προστασία της Unesco, ιδρύθηκε (10ος αι.) από τον όσιο που ασκήτευε εκεί και υπήρξε πολύ αγαπητός στο
Μονή Οσίου Λουκά του Στειριώτη, Αράχοβα: Ενα από τα τρία βυζαντινά μοναστήρια της Ελλάδας υπό την προστασία της Unesco, ιδρύθηκε (10ος αι.) από τον όσιο που ασκήτευε εκεί και υπήρξε πολύ αγαπητός στον κόσμο. Οταν «κοιμήθηκε» χτίστηκε προς τιμήν του ένα εκκλησιαστικό συγκρότημα με όλο το μεγαλείο της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, και έγινε υπόδειγμα για τα μεταγενέστερα.
Προφήτης Ηλίας, Εύβοια: Στον δρόμο για το μεγάλο Δρακόσπιτο της Εύβοιας, το πέτρινο ξωκλήσι στην κορυφή της Οχης μοιάζει ένα με το βραχώδες τοπίο.
Προφήτης Ηλίας, Εύβοια: Στον δρόμο για το μεγάλο Δρακόσπιτο της Εύβοιας, το πέτρινο ξωκλήσι στην κορυφή της Οχης μοιάζει ένα με το βραχώδες τοπίο.
Μονή Αυγού, Ερμιονίδα, Αργολίδα:  Κοντά στο χωριό Πελεή, το μοναστήρι χτίστηκε τον 14ο αιώνα σα φωλιά μέσα στον βράχο, ο οποίος από τον 11ο αιώνα φιλοξενούσε ασκηταριά μοναχών όπως μαρτυρούν οι τοιχογ
Μονή Αυγού, Ερμιονίδα, Αργολίδα: Κοντά στο χωριό Πελεή, το μοναστήρι χτίστηκε τον 14ο αιώνα σα φωλιά μέσα στον βράχο, ο οποίος από τον 11ο αιώνα φιλοξενούσε ασκηταριά μοναχών όπως μαρτυρούν οι τοιχογραφίες. Μπαίνεις σκυφτός μέσα στον βράχο κι έτσι διασχίζεις τους θεόστενους διαδρόμους. Καταπληκτική θέα στη χαραδροκοιλάδα του ποταμού Ράδου (Μπεντενίου) και τη θάλασσα
Υπάρχουν και πολλά άλλα αριστουργηματικά μνημεία, αλλά ας φρενάρουμε εδώ προς το παρόν. Ουκ εν τω πολλώ το ...εύ! 

ΠΗΓΗ: http://www.enallaxnews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου