Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ!


 Γράφει στο f/b ο Νικος Βραχιολίδης:

Φωτογραφία του ΝΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ. Σήμερα είναι και η γιορτή και ενός άλλου αρχάγγελου, του Γαβριήλ!
Η παρακάτω αγιογραφία είναι της συζύγου μου Ζωης Καραγκουνη!Συμπληρώνουμε εμείς,μια και είναι δραματικά λιτός..ο σύζυγος:
Η Ζωή Καραγκούνη είναι ένα από τα πιο δυνατά ταλέντα της σημερινής αγιογραφικής πραγματικότητας μας.
Έργα της , εδώ και 25 χρόνια κοσμούν ναούς αλλά και ιδιωτικές συλλογές.
Ακολουθώντας πιστά τους μεγάλους της αγιογραφικής παράδοσης μας έχει διαμορφώσει το δικό της προσωπικό στυλ, που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά.
Η κ.Καραγκούνη δεν θορυβεί, αποφεύγει την προβολή, αν και έχει όλα τα φόντα, λόγω σχέσεών της με ανθρώπους του Τύπου..και δεν εμπορεύεται το έργο της... Αν και πολλοί επιφανείς συλλέκτες βυζαντινών εικόνων , έχουν έργα της στις συλλογές τους. Ειδικά δημοφιλής είναι στις ΗΠΑ...
Μάλιστα δε φημολογείται πως κάποια κυρία της παράγγειλε μια αγιογραφία του Ιησού Χριστού, πάνω σε μια φέτα κορμού μεγάλου δένδρου, προκειμένου να τη δωρίσει στο ναό της ενορίας της.
Η παραγγελία εξετελέσθη. Το έργο αριστουργηματικό. Παραδόθηκε στον προϊστάμενο του ναού... αλλά, όπως διαπιστώθηκε μετά από καιρό η εικόνα ...αναλήφθηκε στις ΗΠΑ!
Ο δράστης ιερεύς, φίλος της οικογένειας της Κυρίας, απολογήθηκε:
--Δυστυχώς χάθηκε!
Μάλιστα δε προηγουμένως ο μπαγάσας παρουσίασε στην κυρία ...μια άλλη εικόνα πως τάχα την βρήκε...αλλά η κυρία που δεν μασούσε τις πονηράδες του παπά... του είπε ευγενώς:
--Φέρε μου την αγιογραφία που σου έδωσα πάτερ! Διαφορετικά "άει σιχτίρ πια Θεομπαίχτη! Και μην σε ξαναδώ μπροστά μου!"
Συμβαίνουν εν Εκκλησίαις και τέτοια τροχαία...!
Τέλος πάντων ο χρωστήρας της Αγιογράφου ΖΩΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ είναι όντως καταλυτικός κι αισθαντικός... Τα μοντέλα της, οι Άγιοι της...μιλάνε!
Ο Σημερινός ΓΑΒΡΙΗΛ της είναι ένα μικρό δείγμα. Τον ανακαλύψαμε στο FACE BOOK του άντρα της..που μάλλον άνευ αδείας της προχώρησε στην δημοσιοποίηση της εικόνας..Αυθαιρεσία; ( Ας τα βγάλει πέρα μαζί της )!
Θα κάνουμε κι εμείς μιά άλλη. Σας δίνουμε το τηλέφωνό της:210-8225781 ***...για εκείνους που αποζητούν στην αγιογραφία το ξεχωριστό! ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ! ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ..Ελπίζουμε να μην ακούσουμε τα εξ αμάξης! 


*** Ως γνωστόν εμείς εδώ δεν βάζουμε διαφημίσεις ,πλην εκείνων που άπτονται εκκλησιαστικών ενδιαφερόντων... ΄Ετσι για να μην παρεξηγούμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου