Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...

Στα Mουσουλμανικά Σχολεία

DSC09567
Τα απομακρυσμένα Μουσουλμανικά Σχολεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων Δερείου και Πρωτοκκλησίου, του τέως Δήμου Ορφέως και νυν Δήμου Σουφλίου, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ε.ε. και μοίρασε στους μαθητές τους σχολικά είδη, που είναι προσφορά της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», όπως ακριβώς έκανε και προ εβδομάδων σε όλα τα άλλα δημοτικά σχολεία της περιοχής της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τα σχολικά είδη διενεμήθησαν αδιακρίτως θρησκευτικής ταυτότητας σε χριστιανόπαιδες και μουσουλμανόπαιδες.
Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δασκάλους, που κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτελούν το καθήκον τους, και να επικοινωνήσει με τους μικρούς μαθητές, στους οποίους ευχήθηκε καλή πρόοδο. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Μουσουλμανικά Σχολεία Αγριάνης, Μεγάλου Δερείου, Σιδηροχωρίου, Γέρικου, Άνω Μικρακίου, Γονικού και Ρούσσας.

Στήριξη απόρων οικογενειών της Θράκης

Mitropoleis-Thrakis_web-704x318
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΆΝΟ Ο ΔΗΜΤΣΑΣ... που τον χάνεις που
τον βρίσκεις στη Θράκη κατοικοεδρεύει...
Βρε μπας και είναι Θρακιώτης;
Η «Αποστολή», φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι Σεβ. Μητροπολίτες της Θράκης, αποφάσισαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου ε.ε, σε κοινή σύσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη, την στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στην συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση των έντονων προβλημάτων επιβίωσης μεγάλης μερίδος πολιτών της Θράκης και η ανάγκη καταγραφής τους, η οποία θα ξεκινήσει κατά τις επόμενες εβδομάδες μέσω των Ενοριών. Μετείχαν εκ μέρους της «Αποστολής» ο Διευθυντής κ. Κωστής Δήμτσας και οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας Παντελεήμων και κατέθεσαν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους από το ήδη συντελούμενο φιλανθρωπικό έργο στις 4 ακριτικέςΜητροπόλεις και αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να διευρυνθεί και να ενισχυθεί με την μεγάλη εμπειρία της «Αποστολής».
Συγκεκριμένα στη συνάντηση απεφασίσθη οι ιερείς των ανωτέρω Μητροπόλεων υπό την καθοδήγηση του εκασταχού Μητροπολίτη να προχωρήσουν σε αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της ενορίας τους, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2015.
Θα ορισθούν συνάξεις των υπευθύνων ιερέων και θα τους δοθούν οδηγίες για την υλοποίηση του Προγράμματος και την πληρέστερη εφαρμογή του, αναφορικά με την επιλογή των επωφελούμενων τα κριτήρια και τη μοριοδότηση αυτών.
 Τα κριτήρια αυτά είναι:
* Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια.
* Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2014.
Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:
* Αριθμό προστατευόμενων μελών
* Αριθμό ανάπηρων μελών
Οι Μητροπολίτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις που έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καθώς και για την έμπνευση να αρχίσει το πιλοτικό αυτό Πρόγραμμα από την Θράκη. Κοινή ήταν και η διαπίστωση ότι η «Αποστολή» αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σε μία αλυσίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόνοιας και σηματοδοτεί τον ιδανικό αρωγό για την αντιμετώπιση ουσιαστικών κοινωνικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου