Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ... Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ LIDL, που είναι από τους κύριους χορηγούς της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ"

Στήριξη απόρων οικογενειών της Θράκης

Ρε βίτσιο που έχει αυτός ο Δρίτσας με τη Θράκη... Που τον χάνεις ...που τον βρίσκεις στην περιοχή κουβαλιέται..Για βοήθεια των πτωχών! Σαν τον Δαμασκηνό Διδυμοτείχου.. που τον χάνεις που τον βρίσκεις πεντάκις τουλάχιστον του έτους ...πάει για καφέ στην Πόλη και στο Φανάρι!Πράκτωρ του Βαρθολομαίου είναι βέβαια... αλλά..... λίγο κράτει δεν βλάπτει!
synantisi apostoli (2)
ΟΙ ΄Αγιοι Διδυμοτείχου, Ξάνθης , Αλεξανδρουπόλεως, και Μαρωνείας .

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ...εικονίζεται κι ένας κοσμικός, ονόματι Δρίτσας που εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία (δεν ήταν δα και σπουδαίος δημοσιογράφος...αλλά τον προσέλαβε ο μίστερ Τζερόνυμο ... Λιάπης ) και ασκείται τώρα στη φιλανθρωπία...με παχουλό αντιμίσθιον...αντίδωρον! Δι ευχών των Αγίων πεινασμένων ημών! Αν δεν υπήρχαν οι πεινασμένοι...πως δα θα επιζούσαμε εμείς οι φιλάνθρωποι; Ας είναι καλά ο Κύριος! Αλλά παραμένει μυστήριο που έχει ο Δρίτσας  και η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ , τόσες αγκαλίτσες με τους Γερμαναράδες, ασύστολα βιαστές της χώρας αυτής και του λαού της!
Απλά ...προς γνώση όλα αυτά...
Η «Αποστολή», φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι Σεβ. Μητροπολίτες της Θράκης, αποφάσισαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου ε.ε, σε κοινή σύσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη, την στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στην συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση των έντονων προβλημάτων επιβίωσης μεγάλης μερίδος πολιτών της Θράκης και η ανάγκη καταγραφής τους, η οποία θα ξεκινήσει κατά τις επόμενες εβδομάδες μέσω των Ενοριών. Μετείχαν εκ μέρους της «Αποστολής» ο Διευθυντής κ. Κωστής Δήμτσας και οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας Παντελεήμων και κατέθεσαν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους από το ήδη συντελούμενο φιλανθρωπικό έργο στις 4 ακριτικέςΜητροπόλεις και αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να διευρυνθεί και να ενισχυθεί με την μεγάλη εμπειρία της «Αποστολής».
Συγκεκριμένα στη συνάντηση απεφασίσθη οι ιερείς των ανωτέρω Μητροπόλεων υπό την καθοδήγηση του εκασταχού Μητροπολίτη να προχωρήσουν σε αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της ενορίας τους, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2015.
Θα ορισθούν συνάξεις των υπευθύνων ιερέων και θα τους δοθούν οδηγίες για την υλοποίηση του Προγράμματος και την πληρέστερη εφαρμογή του, αναφορικά με την επιλογή των επωφελούμενων τα κριτήρια και τη μοριοδότηση αυτών.
 Τα κριτήρια αυτά είναι:
* Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια.
* Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2014.
Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:
* Αριθμό προστατευόμενων μελών
* Αριθμό ανάπηρων μελών
Οι Μητροπολίτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις που έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καθώς και για την έμπνευση να αρχίσει το πιλοτικό αυτό Πρόγραμμα από την Θράκη. Κοινή ήταν και η διαπίστωση ότι η «Αποστολή» αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σε μία αλυσίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόνοιας και σηματοδοτεί τον ιδανικό αρωγό για την αντιμετώπιση ουσιαστικών κοινωνικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου