Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ Ο κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ; Πως περιήλθαν στην ιδιοκτησία του;


Το πολύτιμο μαργαριτάρι


IMG_0858
Τα ιερά λείψανα της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, που φυλάσσονται στον Επισκοπικό Οίκο, μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, χάριν ευλογίας και αγιασμού των ευσεβών προσκυνητών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Βαρβάρας της Νέας Ορεστιάδος το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου ε.ε. Μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στη συνέχεια διένειμε στους πιστούς τους ευλογηθέντες άρτους. Επαινώντας ο Σεβασμιώτατος την πληθωρική προσέλευση των κατοίκων της Νέας Ορεστιάδος στις ιερές ακολουθίες και τις άλλες λατρευτικές Συνάξεις τόνισε ότι «είναι καρπός της αγωγής και της παιδείας που λάβαμε από τους προγόνους μας, οι οποίοι παρά τα 500 χρόνια σκλαβιάς εδώ στη Θράκη, διετήρησαν άσβεστη τη φλόγα της πίστης και μας την παρέδωσαν σαν πολύτιμο μαργαριτάρι».

ΑΠΟΡΙΕΣ:
Στο πιο πάνω ειδησάκι -απολύτως ελλειπές- υπάρχει ο ισχυρισμός ότι τα Ιερά λείψανα της Αγ. Βαρβάρας φυλάσσονται στον ...Επισκοπικό οίκο δηλαδή στο σπίτι του Δεσπότη! Αποτελεί ιδιοκτησία του Δεσπότη; Δεν διευκρίζεται ότι το "πολυτιμο μαργαριτάρι ...κατοικοεδρεύει στο Διδυμότειχο... Φαίνεται πως τα λείψανα αυτά της μεγαλομάρτυρος είναι ιδιωτική υπόθεση του Μητροπολίτη... Δεν έχουμε στοιχεία, και σχετική πληροφόρηση... Πάντως είναι εύγλωττη  η επίσημη θέση της Μητρόπολης... πως τα μόνα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στην περιοχή είναι αυτά που αναφέρει η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Διδυμοτείχου: Κι είναι αυτά ακριβώς:

Ιερά Λείψανα

 α. Τεμάχιο ιερών λειψάνων των Οσιομαρτύρων Ιακώβου του Νέου και των μαθητών αυτού Ιακώβου Διακόνου και Διονυσίου Μοναχού, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου.
 β. Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής εις την Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής
Κάνει εντύπωση που από τη λίστα αυτή .... απουσιάζουν τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας... Τα οποία  εν τούτοις φυλάσσονται στον επισκοπικό ...οίκο!!!... στο σπίτι του κ. Δα,μασκηνού! Να τα κάνει τι; ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΣΟΒΑΡΟ!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου