Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ...Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!



Πρωτοκλήτεια Σουφλίου


Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ...ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ... ΕΚ ΚΡΗΤΗΣ- Δαυλείας και Χολαργού! ... που παριστάνει τον ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ...ΑΜ...ΔΕ... ( ΚΑΙ ΔΙΌΤΙ ...οι Κρητικοί -με "άκης"είναι ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ... ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ στην ΚΡΗΤΗ!
Για το στόρυ επειδή το αγνοείτε... Στον Έβρο τα ονόματα σε "ακης" είναι διαδεδομένα... όπως φυσικά και στην ΚΡΗΤΗ... ΌΠΟΥ πλειοψηφούν... τα "άκης" 
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ..ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ- αυτός ο Δαμασκηνός  ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ...  Αυτά προς το παρόν ... 


Την μνήμη του ιδρυτού της Εκκλησίας της Θράκης, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τίμησε ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός του Σουφλίου στον Ιερό Ναό, που ανεγέρθη εκεί προ ετών με πρωτοβουλία  του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ  και που αφιερώθηκε στο ονομά του Αποστόλου, για να θυμίζει σε όλους μας την προσφορά του  στον ευαγγελισμό της Θράκης και της ευρύτερης περιοχής του Εύξεινου Πόντου.
Ο Σεβασμιότατος χοροστάτησε αφ’ εσπέρας στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον συνταξιούχο Ιερέα Δημ. Ιωαννίδη, επιβραβεύοντας την προθυμία του να εξυπηρετεί τις κενές ενορίες των χωριών μας.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής Κυριακή 30 Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ίδιο Ναό και κηρύττων τόνισε ότι «ο Πρωτόκλητος Απόστολος Ανδρέας διέδραμε τη Θράκη, τον Εύξεινο Πόντο και έφθασε μέχρι την Πάτρα, όπου μαρτύρησε, ακολουθοώντας τα ίχνη του Κυρίου αψηφώντας τις δυσκολίες με μοναδικό γνώμονα το Φως της Αληθείας να φωτίση τις εσκοτισμένες ψυχές των ανθρώπων».
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις, που φέρουν τον τίτλο «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ», παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευαγ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Γεωργ. Λιάκος και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Το απόγευμα τις ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την εισήγηση της κας Μαρίας Καράμπελια, Καθηγήτριας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην Ορεστιάδα.


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ...ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ!...ΣΚΕΤΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ Ο ΤΣΙΦΤΗΣ! Δεν είναι δικό μας ...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΠΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ “ΙΕΡΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ”!!!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός δεν χάνει ευκαιρία να δημοσιοποιήσει και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια της ποιμαντικής του διακονίας. Ούτε που χρειάζεται, φυσικά, να συζητήσουμε γιατί όλο αυτό το “μπαλκονάτο” δεν είναι σύμφωνο με το πνεύμα της πίστης μας.
Αυτή τη φορά όμως το κακό παράγινε, επειδή η επιδειξιομανία του Σεβασμιότατου συμπεριελάμβανε και ορισμένες αχαρακτήριστες συγκρητιστικές ενέργειες. Αφού λειτούργησε στην κοινότητα μικρό Δέρειο ο Σεβασμιότατος, μετά την λειτουργία, αντί να ασχοληθεί - ως όφειλε - με τα προβλήματα των ορθόδοξων πιστών πήγε - ως μη όφειλε - στον τεκκέ (καλά διαβάσατε δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος) και ευχήθηκε στους μουσουλμάνους πανηγυριστές του Μικρού Δερείου, οι οποίοι είχαν τη δική τους γιορτή και πρόσφεραν κουρμπάνια!!!.
Ορθόδοξος Ιεράρχης πήγε να ευχηθεί στους μουσουλμάνους.!!!
Ως να μη μας έφταναν οι συγκρητιστικές αθλιότητες των Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας που μοιράζουν “Ιερά Κοράνια” τώρα έχουμε και Ελληνες ορθόδοξους Ιεράρχες της Θράκης ο ένας να βγάζει κοινή ανακοίνωση από κοινού με τη Μουφτεία της Ξάνθης και ο άλλος να πηγαίνει για να υποβάλει τις ευχές του στους τεκκέδες για τις γιορτές των μουσουλμάνων!Ελεος πια! Ελεος!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ: Ναί ...τέτοια πΝευματικά κοθόνια είναι τινες εκ των Ιεραρχών μας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου