Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ; ΤΙ ΣΚΑΡΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ;


Ο Αμερικανός Πρέσβης στη Θράκη


DSC02421
Συνάντηση με τους Μητροπολίτες της Θράκης είχε ο Πρέσβυς των ΗΠΑ κ. David D. Pearce, στο Επισκοπείο της Κομοτηνής στις 15 Δεκεμβρίου ε.ε. Τον Πρέσβη συνόδευε ο Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Robert P. Sanders. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Πρέσβυ στην Θράκη, στα πλαίσια της  γνωριμίας του με τη χώρα όπου υπηρετεί.
Ο Πρέσβης κ. Pearce ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την ιστορία, τις κοινωνικές και οικονομικές δομές της Θράκης, καθώς και για το έργο που επιτελούν ο καθένας τους στις κατά τόπους Μητροπόλεις. Επιπλέον, έδειξε ενδιαφέρον για την πετυχημένη συμβίωση του χριστιανικού με το μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής, γεγονός που καθιστά την Θράκη μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ:

Από ους τεσσαρες Ιεραρχες της Θράκης ο Αλεξαννδρουπόλεως κ. Άνθιμος είναι ο Μόνος που  αισθάνεται ικανοποιημένος και δηλώνει:

Ικανοποιημένος από την συνάντηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος υποστήριξε πως «αυτού του είδους οι επαφές βοηθούν και συμβάλλουν στο να παρουσιατεί η πραγματική εικόνα, η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας κυρίως στο θέμα της συμβίωσής μας με του μουσουλμάνους. Η ενημέρωση κάθε ξένου επισήμου που βρίσκεται στη χώρα μας  και, κυρίως, του εκπροσώπου μιας μεγάλης και ισχυρής χώρας όπως είναι οι ΗΠΑ συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση τόσο των σχέσεων μας ως Ελλάδα με όλες τις χώρες όσο και στην ενίσχυση της θέσεως της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων εντός ενός περιβάλλοντος κρίσεως σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στα οικονομικά, που μονοπωλούν την επικαιρότητα. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την συνάντησή μας με τον κ. Pearce». - See more at: http://www.imalex.gr/0917D6BB.el.aspx#sthash.vlbANDtm.dpuf


Καλά ο ΄Αγιος δεν έχει κάποιες υποψίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου