Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες

Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου


Σήμερα δεν θα σας δώσω γιατροσόφια... Καλογερίστικα ή μη. Θα μιλήσουμε για νηστίσιμα μαγειρεύματα... που από μόνα τους είναι και υγιεινά.Αφορμή η περίοδος νηστείας που διανύουμε και η έκδοση ενός Βιβλίου με συνταγές ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ που εξέδωσε η μονή Βατοπεδίου. Δείτε τις πιο κάτω πληροφορίες:

Νέα Νηστήσιμα φαγητά και γλυκά
Nhsthsima
Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο, το νέο έργο της Καίτης Μαντζαρίδου «Νέα Νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου. Περιέχει μεγάλη ποικιλία γνωστών, αλλά και νέων, ευφάνταστων συνταγών, με σκοπό να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμβουλο και οδηγό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλες τις περιόδους των νηστειών της Εκκλησίας μας.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης ο Σεβαστός Καθηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, στόχος του βιβλίου αυτού είναι να αντιληφθεί ο κάθε αναγνώστης ότι στα χέρια του δεν κρατά ένα περίτεχνο βιβλίο συνταγών, αλλά ότι η νηστήσιμη διατροφή μπορεί να είναι ταυτόχρονα υγιεινή και νόστιμη. Άλλο αλάδωτο φαγητό και άλλο νερόβραστο! Το παρόν βιβλίο είναι ιδανικό και χρήσιμο για τους
νηστεύοντες και ιδιαίτερα για τους νέους ώστε να αγαπούν την νηστεία και να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Εκκλησίας μας. Οι πολυπληθείς επισκέπτες της Μονής μας αλλά και όλων των Μονών του Αγίου Όρους εντυπωσιάζονται από το νόστιμο φαγητό, έστω και άλαδο, διότι η πρωταρχική αρχή για τον μάγειρα είναι η αγάπη προς τον αδελφό η τον φιλοξενούμενο.
Στην ταπεινή μοναστηριακή κουζίνα μας, η Παναγία μας, η Κυρία Θεοτόκος, φροντίζει τα παιδιά Της, που καθημερινά κοπιάζουν και νηστεύουν κατά το παράδειγμα του Υιού Της και Θεού μας. Εξάλλου για τους Αγιορείτες μοναχούς η Παναγία είναι η Γερόντισσα, η Οικονόμισσα, η Πορταΐτισσα, η Ελαιοβρύτισσα αλλά και η Τραπεζάρισσα και η Μαγείρισσα. Το εύγεστο αποτέλεσμα σε ένα νηστήσιμο φαγητό είναι άμεσα συνυφασμένο με τον συνδυασμό εργασίας και προσευχής. Πριν αρχίσει το μαγείρεμα της ημέρας, οι μάγειρες μοναχοί παίρνουν την ευλογία του Γέροντα και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσεύχονται με την ευχή, «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».

Οι συνταγές που με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη επιμελήθηκε η κ. Μαντζαρίδου, περιέχουν ιδέες και λύσεις για λαδερά και αλάδωτα φαγητά και γλυκά, αλλά και προτάσεις για τις αρτύσιμες ημέρες, με ψάρια και γαλακτοκομικά. Οι λεπτομερείς οδηγίες εκτέλεσης των συνταγών, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το αναλυτικό ευρετήριο, οι πληροφορίες για τις περιόδους των νηστειών και οι πρακτικές συμβουλές είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου.

Διαστάσεις: 19 x 25,5 εκ.
Σελίδες: 318
ISBN: 978-960-7735-92-8
Βιβλιοδεσία: Σκληρή, καλλιτεχνική
Τιμή: 25 ευρώ ( + ταχυδρομικά)
Έκδοση: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015
Παραγγελίες: pek@vato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου