Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ  BOTANA--ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ..
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου (ερευνητού βοτανολογίας)

ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΒΟΤΑΝΑ…άλλο ένα θείο ΔΩΡΟ!

Ανεξάρτητα από τα σοβαρά που θα διαβάσετε αμέσως πιο κάτω, σας δίνω εδώ εν συντομία λίστα ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ βοτάνων που σταματάνε ή μειώνουν το πόνο…
Δυστυχώς η πορεία μας στη ζωή είναι γιομάτη από πόνους.. Ο Θεός προνόησε για την απάλυνση των πόνων με τα βοτανάκια του που έχει- σπείρει - φυτρώσει σ΄ολάκερη τη γη. 

Με αυτά πορεύτηκε η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα Βογκώντας ή με λιγότερα βογκητά. Ο σύγχρονος άνθρωπος προτιμάει τα βιομηχανικά φαρμακευτικά παυσίπονα ..που φέρουν, όπως ισχυρίζεται άμεσα αποτελέσματα. 

Ορισμένως δεν έχει άδικο. Η θεωρία ότι τα αποτελέσματα των βοτάνων είναι βραδύκαυστα, καθυστερούν κάπως να φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα. Κι όταν πονάς οδυνηρά εκείνο που θέλεις είναι η άμεση παύση των πόνων…

 ΄Εχω πειραματιστεί πολύ στο κεφάλαιο αυτό.. Τα βιομηχανικά παυσίπονα λόγω της συμπυκνωμένης σύνθεσής τους επιτυγχάνουν γρήγορα αποτελέσματα… πλην όμως να προσέξουμε τις παρενέργειές τους που είναι πάμπολλες και αναγράφονται λεπτομερώς στα χαρτάκια που υπάρχουν μέσα στα κουτάκια των φαρμακείων!
Να μη ξεχνάμε δε πως τα φαρμακευτικά αυτά σκευάσματα ως βάση τους έχουν ΒΟΤΑΝΑ, έτσι;

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΒΟΤΑΝΑ, ΌΠΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΆΦΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΥ Είναι, χωρίς αξιολογική αποτελεσματικότητα:

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ –ΤΖΙΝΤΖΕΡ- ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ-ΧΑΜΟΜΗΛΙ-ΡΙΓΑΝΗ-ΜΕΝΤΑ-ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ- ΦΥΛΛΑ Ή ΦΛΟΙΟΣ ΙΤΙΑΣ- ΣΟΥΣΑΜΙ. Δείτε τώρα και την υπόλοιπη σοδειά μου…

7 ισχυρά παυσίπονα… στην κουζίνα μας!

BY Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ · 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
7-ischira-pafsipona-stin-kouzina-mas

Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τις φαρμακευτικές, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας:
Ξύδι για την καούρα
Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η γνωστή παροιμία, έτσι και το ξύδι από μηλίτη είναι η καλύτερη και φυσικότερη ίαση για την καούρα. Βάλτε ένα κουταλάκι της σούπας ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά. Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον άνθρωπο, ειδικά λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή.


Δείτε: Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του!


Σκόρδο για την αρθρίτιδα
Από την αρχαιότητα, το σκόρδο έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τομέα των …παυσίπονων. Έτσι και σήμερα, ακολουθώντας την πανάρχαια τακτική, ψιλοκόψτε μία σκελίδα σκόρδο και μαζί με μία κουταλιά της σούπαςελαιόλαδο ζεστάνετέ το. Απλώστε το στις αρθρώσεις που πονούν και θα αισθανθείτε μία τρομερή ανακούφιση. Επιπλέον, το σκόρδο ενδείκνυται και για τον πονόδοντο: τρεις σκελίδες σκόρδο και μία πρέζα αλάτι, χτυπημένα μαζί, είναι ιδανικά όταν τα απλώσετε στο δόντι σας που πονάει.
Δείτε ακόμη: Το ωφέλιμο σκόρδο, στο μικροσκόπιο!
Τρώτε σκόρδο! Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοηθων όγκων


Μούρα για την κύστη
Έρευνες έχουν δείξει ότι μία μερίδα μούρα μπορούν να μειώσουν έως και 60% τον πόνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το μυστικό όπλο είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία «σκοτώνουν» τις ελεύθερες ρίζες που ερεθίζουν το βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση μούρων είναι μοναδική σπιτική θεραπεία και για το πεπτικό έλκος, τη δυσπεψία και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.
Δείτε ακόμη: Φίγγι – Cranberry (κράνμπερι): Ασπίδα του ουροποιητικού!

Σταφύλια για τη μέση

Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Οχάιο έδειξε ότι εάν καταναλώνετε μία μερίδα σταφύλια καθημερινά απαλλάσσεστε από τους πόνους της πλάτης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σταφύλια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στην περιοχή της μέσης, και αυτό με τη σειρά του ανακουφίζει από τον πόνο.


Δείτε περισσότερα: Σταφύλι: Τα οφέλη για την υγεία!

Ανανάς για τις φλεγμονές
Η βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά είναι εκείνη που μπορεί να σας απαλλάξει από το φούσκωμα και το βάρος που νιώθετε στο στομάχι. Επιπλέον, η κατανάλωση ανανά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, σταματώντας τις κράμπες και τις φλεγμονές. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των φλεγμονωδών ενώσεων, που συμβάλλουν στην αρθρίτιδα.


Δείτε: Η διατροφική αξία του ανανά!


Βρώμη για τους πόνους περιόδου
Η βρώμη θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις κράμπες τις περιόδου και ανακουφίζουν από την ενδομητρίωση.
Ο λόγος είναι ότι η βρόμη είναι πλούσια σε μαγνήσιο και μία από τις καλύτερες πηγές διατροφικού ψευδαργύρου για τις γυναίκες εκείνες, που υποφέρουν από πόνους περιόδου.
Δείτε: Βρώμη: Ένας διατροφικός θησαυρός!!


Γαρίφαλο για τον πονόδοντο
Το γαρίφαλο (το μπαχαρικό όχι το λουλούδι) είναι ένας δοκιμασμένος σύμμαχος κατά του πονόδοντου. Εξάλλου και διάφορες οδοντόκρεμες, που κυκλοφορούν έχουν γαρίφαλο κάτι που τις κάνει ακόμη πιο ευεργετικές για τη στοματική υγιεινή. Μπορείτε απλά να ταμπονάρετε με λίγο λάδι από γαρίφαλο το δόντι που σας πονάει και να ανακουφιστείτε πραγματικά.
Δείτε: Γαρίφαλο, το διεγερτικό και αντισηπτικό!

και: Τα καλλίτερα βότανα για τον πονόδοντο!
Το είδα: defkalionas.wordpress.com

Σουσάμι: Ανώτερο από τα παυσίπονα!

BY Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ · 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
sousami-anotero-apo-ta-pafsipona-sesame_drug


Αξιοσημείωτη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο International Journalof Rheumatic Diseases επιβεβαιώνει ότι τα τρόφιμα δεν είναι μόνο φάρμακα, αλλά μερικές φορές ανώτερα και από αυτά.
Ερευνητές ιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ταμπρίζ (Tabriz), στο Ιράν, ερεύνησαν τις επιπτώσεις κατανάλωσης σπόρων σουσαμιού και τα κλινικά σημεία και συμπτώματα σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος. 1


Η Οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο είναι μια μορφή εκφυλιστικής νόσου των αρθρώσεων. ( Σημείωση π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ:ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΜΑΙ... ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ.....Είναι το αγαπημένο μου...σπορ πια!) 

Δείτε τι γράφουν πιο κάτω οι "επιστήμονες" αλλά εγώ έχω δώσει πολλές φορές τη συνταγή μου- Προσπαθήστε να τη βρείτε...Αλλιώτικα στείλτε e-mail, NA ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΉΣΩ... 

H εκφυλιστική αρθρίτιδα εντοπίζεται στο γόνατο, και προκαλεί μια ποικιλία συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν πόνο, οίδημα, μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών (το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε οστεόφυτα), παραμόρφωση χόνδρου και απώλεια της κίνησης, και επηρεάζει περίπου το 12,1 % των ενηλίκων ηλικίας 60 και άνω, σύμφωνα με το CDC. 2


Δείτε: Η σωστή διατροφή στην Οστεοαρθρίτιδα.

Η Τυπική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των αντιφλεγμονοδών NSAID φαρμάκων, πολλά από τα οποία έχουν συνδεθεί τόσο με εσωτερική αιμορραγία και σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιακής θνησιμότητας, η οποία είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές αναζήτησαν να ψάξουν για «μια συμπληρωματική θεραπεία για να μειώσουν τις επιπλοκές και το κόστος“.
Στην μελέτη έλαβαν μέρος πενήντα ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες 25 ασθενών:


Στην πρώτη ομάδα, που ελάμβαναν 40 γραμμάρια σουσάμι την ημέρα σε σκόνη, και στην δεύτερη, την ομάδα πρότυπο, φαρμακευτική αγωγή, που περιελάμβανε δύο δόσεις 500 mg Tylenol (acetaminophen) δύο φορές την ημέρα μαζί με 500 mg γλυκοζαμίνης μία φορά ημερησίως.
Μετά από δύο μήνες θεραπείας, 22 ασθενείς στην ομάδα κατανάλωσης σουσαμιού και 23 ασθενείς στην ομάδα ελέγχου ολοκλήρωσαν τη μελέτη.

sousami-anotero-apo-ta-pafsipona-sesame_benefits

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η θεραπεία αποτελείται από 40 γραμμάρια σουσάμι, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα.
Όπως παρουσιάζεται στον Πίνακα 1 ανωτέρω, υπήρχε μια σημαντική διαφορά στην ένταση του πόνου μεταξύ των δύο ομάδων μετά την αγωγή, με την ομάδα με το σουσάμι έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση από 9,5 πριν από τη θεραπεία σε 3.5 μετά τη θεραπεία, και την ομάδα ελέγχου να έχει μια πιο μέτρια πτώση από 9 πριν από τη θεραπεία σε 7 μετά τη θεραπεία.


Πρόσθετες μετρήσεις ελήφθησαν χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικές μετρήσεις την Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) Questionnaire και την the Timed Up and Go (TUG) Test.
Και οι δύο δοκιμές αποκάλυψαν έναν παρόμοιο βαθμό θετικής αλλαγής στις δύο ομάδες θεραπείας και ελέγχου, σε σύγκριση με την αρχική τιμή.
Στο σύνολό τους, η ομάδα του σουσαμιού ήταν ο σαφής νικητής.


Όχι μόνο αυτή η θεραπεία με το τρόφιμο ήταν ανώτερη στην μείωση της έντασης του πόνου, αλλά ήταν τουλάχιστον ίση σε αποτελεσματικότητα με την αγωγή με Tylenol και γλυκοζαμίνης και στις δύο και τις δοκιμές KOOS TUG.
Αυτό βέβαια, είχε επιτευχθεί χωρίς τις περιβόητες παρενέργειες που σχετίζονται με το Tylenol.

Ισα ίσα το αντίθετο, το σουσάμι έχει ένα ευρύ φάσμα των ευεργετικών ιδιοτήτων και σε ἀλλους τομείς στην υγεία:
– Άκρως δυναμωτικό,
– βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης,
– την ρύθμιση της περιόδου και
– στην μείωση του ζαχάρου

– ευεργετικότατο και για την αποτοξίνωση και απόφραξη τωνπνευμόνων από την νικοτίνη,
– ιδανική λοσιόν για τις πανάδες και ρυτίδες του προσώπου

Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται θαυματουργή καθώς προστατεύει από αρτηριοσκλήρυνση, συντελεί στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία τουανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά στη πρόληψη του καταρράκτη, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη, επιβραδύνει την ασθένεια Alzheimer, την ασθένεια του Parkinson, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και γενικά αυξάνει τη μακροζωία. Οι λιγνάνες του σησαμιού, που περιέρχονται στα προϊόντα του, ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε.
Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η προσθήκη σησαμιού στη διατροφή τους επιβραδύνει τη γήρανση, ενώ η προσθήκη της κυριότερης λιγνάνης του σησαμιού (σεσαμίνη) στη δίαιτα ποντικιών μείωσε των αριθμό των καρκίνων του μαστού. Το σησάμι και τα προϊόντα του έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια να προστατεύουν από καρδιοπάθειες μέσω του διπλού ρόλου της σεσαμίνης.

Έτσι, πόσο είναι 40 γραμμάρια σπόρους σουσαμιού;
Μια κουταλιά της σούπας σουσάμι είναι περίπου 9 γραμμάρια.
Έτσι, θα χρειαστείτε 4 κουταλιές της σούπας, αυτή είναι η κλινική δόση, για να διαπιστώσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της μελέτης.
Επίσης, οι ερευνητές αλέθαν σε σκόνη το σουσάμι, προκειμένου να ενισχυθεί ηπέψη του. Συγκρατείστε πως, είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό ​​με ένα γουδί και γουδοχέρι (πρώτη επιλογή) ή σε μύλο του καφέ, επίσης, να διασφαλίσουμε ότι οι σπόροι σας είναι ωμοί, πιστοποιημένοι βιολογικοί, και να μην έχουν υποβληθεί σε ακτινοβολία γάμμα.
Για να εκτιμήσουμε πραγματικά τη σημασία της μελέτης αυτής, ρίξτε μια ματιά στο αυξανόμενο σώμα των τοξικολογικών ερευνών που δείχνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του Tylenol και που υπερβαίνουν κατά πολύ τα δήθεν οφέλη του. 3


Σε πρόσφατο άρθρο σχετικά με το Tylenol επισημάναμε ότι ακόμη και μόνο περιστασιακή χρήση του Tylenol μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά κατά 540% και ότι μπορεί να είναι ο καιρός για την FDA να το αποσύρει από την αγορά.

Δείτε ακόμη: Οι ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού.
Επιμέλεια μετάφρασης
Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc

πηγές
http://www.greenmedinfo.com/blog/eating-sesame-seeds-superior-tylenol-knee-arthritis
1 http://www.greenmedinfo.com/article/sesame-seed-supplementation-compares-favorably-drug-therapy-clinical-signs-and
Bina Eftekhar Sadat , Mahdieh Khadem Χαγκιγκιάν , Beitollah Alipoor , Aida Malek Mahdavi , Mohammad Asghari Jafarabadi , Abdolvahab Moghaddam
2 http://www.cdc.gov/arthritis/basics/osteoarthritis.htm
3 http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/tylenol
4 http://fytro.wordpress.com/2013/02/06/σουσάμι-πόσοι-αλήθεια-γνωρίζουμε-πόσ/


Το είδα: fytro.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου