Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΥ ...ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΗΜΩΝ; Είναι έτσι όμως;


 Μεταξάδες…ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΩ... 

DSC05766
Στην ιστορική κωμόπολη των Μεταξάδων με παραδοσιακές στολές υποδέχθηκαν οι νέοι και νέες του χωριού τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου ε.ε., στον Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού. Διατηρώντας έθιμο του χωρίου, που έχει τις ρίζες του στην διαχρονική διάθεση του τουρκοκρατούμενου ελληνισμού για απελευθέρωση από το ζυγό, οι χωριανοί εκκλησιάστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, η Αντιδήμαρχος Μεταξάδων κ. Σούλα Πουργιάζη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταξάδων και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα μεταξύ των άλλων είπε: «…Ο Χριστός μίλησε με σαφήνεια για την Δευτέρα και ένδοξη Παρουσία Του. Την πρώτη φορά ήλθε ταπεινά και φτωχά, τη δεύτερη θα έρθει με όλη τη θεϊκή του δόξα. Την πρώτη φορά ήλθε για να σώσει τον κόσμο, τη δεύτερη θα έλθει για να τον κρίνει. Την πρώτη φορά έδωσε την εντολή της αγάπης, τη δεύτερη θα κρίνει με δικαιοσύνη. Και θα κρίνει όχι μόνο ως Θεός, ούτε μόνο ως άνθρωπος, αλλά ως Θεάνθρωπος· ως Θεός, που είναι απόλυτα δίκαιος και ως άνθρωπος που γνωρίζει την ανθρώπινη αδυναμία«.
ΘΕΤΟΥΜΕ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΘΕΜΑ!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ... Ο συντάκτης του Δελτίου αυτού, είναι υποτακτικός του κ. Δαμασκηνού... Καλούτσικα τα πάει, σαν σύνταξη πληροφόρησης... αλλά επιπίπτει στα ίδια σφάλματα., όπως κι άλλα σάϊτ Μητροπόλεων!... Η διατύπωση "...του ποιμενάρχη μας" (άνω με κόκκινα) ..φανερώνει πολλά, κυρίως ..φασιστική νοοτροπία, απείρου κάλλους υποταγής! Αν ανατρέξετε σε "δημοσιογραφικά-ελεγχόμενα κείμενα στη Σοβιετική ΄Ενωση... για τον Πατερούλη μας Στάλιν.. στην Κίνα με τον Μάο Τσε Τουνγκ και στη σημερινή Βόρεια Κορέα..θα κατανοήσετε το φάλτσο. . Δεν χρειάζεται το "μας"..Δεν το επέβαλε ασφαλώς ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου. Το ανέχεται και λίαν κακώς.,..,απλά δεν γνωρίζει. Το "μας" ...εκφράζει την υποτέλεια του κειμενογράφου και μόνον!. Κι όχι την σύγχρονη ουσία... Αλλά ποιά είναι η ουσία εν προκειμένω; Εδώ είναι το κομβίον!Δεσποτάδες δεν λέγονται οι επίσκοποι; Και δεσπότης τι πάει να πει;= Το BIG BOSS.. Το μεγάλο αφεντικό, προς τον οποίον οφείλεται πάσα υπόκλιση και υποταγή! Εν ονόματι... ενός αερικού Θεού-σκιάχτρου!  Ναι ή ού;Εκφοβίζουν οι Δεσποτάδες μας εν ονόματι ενός Θεού αγάπης, μεν ..αλλά τον εμφανίζουν ως φόβητρο. Τους συμφέρει... διότι ως σαρκία...βολεύονται! Κρίμα διότι πολλοί εξ αυτών έχουν και σοβαρή παιδεία... 
Ας αποτάξουν ΤΩΡΑ το Δεσποτισμόν..& τον Ποιμεναρχισμόν",=..(τσομπάνης, δηλαδή, που άρχει..προβάτων .) διότι απλά ο Χρηστός, -το ξέρετε- δεν δέσποζε ουδενός! ήταν ωραίος και ταπεινός!Ναι, όπως καταλάβατε ..θέτουμε θέμα ευθέως. ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟ "ΔΕΣΠΟΤΗ" ..Κι ευτυχώς που σήμερα υπάρχουν πολλοί φωτισμένοι ιεράρχες... για να δράσουν κατά τον κονιορτό αυτόν, που δεν καλύπτει τις σύγχρονες φιλελεύθερες πνευματικές ανάγκες του κόσμου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου