Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΣΟΒΑΡΕΣ(ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ) ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΙΕ! ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙΣ!.ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΞ ...

ΝΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΑΡΘΡΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ:

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΑΝΤΡΟΥ (προξενείου) ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΙΑΣ  ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!

Μαρωνείας Παντελεήμων: "Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να δουλεύει πίσω από την πλάτη μας" (ΦΩΤΟ+VIDEO)

του Νίκου Παπαχρήστου

More Sharing Services


Ποικίλα μηνύματα στους εγγύς και μακράν έστειλε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, μετά την πρώτη θεία λειτουργία που τέλεσε στην επαρχία του, την Κυριακή, στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής. «Ως κάτοικοι της Πρωτεύουσας της Θράκης πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να μην επιτρέπουμε σε κανένα να δουλεύει πίσω από την πλάτη μας για εμάς, χωρίς εμάς», είπε με νόημα ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και προανήγγειλε πως θα προτείνει στον Δήμαρχο της πόλης και τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου να μεταβούν στην Αθήνα για να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας και να του ζητήσουν να μην καταργηθεί κανένα Τμήμα του Πανεπιστημίου. «Γιατί εδώ είναι Θράκη. Αν καταργηθεί σε κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο, κάπου αλλού δεν χάθηκε και ο κόσμος. Εδώ όμως μπορεί και να χάνεται. Γι’αυτό και εμείς θα είμαστε όλοι ένα, θα έχουμε όλοι μια φωνή, θα είμαστε όλοι μια ψυχή».

«Ο Επίσκοπος σας θα είναι ταπεινός, όμως θα είναι και μπροστάρης», διαβεβαίωσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Παντελεήμων και συνέχισε: «Θα υψώνει την φωνή του και θα χτυπάει ενίοτε και το μπαστούνι του για να ξέρουν ότι εδώ υπάρχει μια ζώσα εκκλησία, και ότι μέσα στην εκκλησία οι άνθρωποί της είναι ζωντανοί και όχι αποχαυνωμένοι».
Στην Θράκη, είπε, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος, «και πρέπει να χτυπάει δυνατά και να στέλνουμε μηνύματα σε όλη την Ελλάδα».
Οι πιστοί χειροκρότησαν θερμά τον νέο Μητροπολίτη τους, φωνάζοντάς «Άξιος».
Μαζί με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας συλλειτούργησε ο γεροντάς του Μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον γεροντά του για όλα όσα του δίδαξε με το παράδειγμά του και τόνισε πως πλέον οι Μητροπόλεις Ξάνθης και Μαρωνείας θα είναι ένα. «Τα όρια αυτών των Μητροπόλεων, Ξάνθης και Κομοτηνής, τώρα δεν υφίστανται», είπε εμφατικά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου