Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ε, ΚΑΠΟΙΟΙ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ 
ΤΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΆ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

Από την Εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ" -
ooroosss
 Επιμένουν για το θέμα του φορολογικού οι Αγιορείτες μοναχοί και απειλούν να αποκλείσουν τους πολιτικούς από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας τον ερχόμενο Οκτώβριο, αν δεν εξαιρεθούν από τη φορολόγηση τα ακίνητα των μονών που βρίσκονται εκτός Αγίου Ορους.

Το έθεσαν μάλιστα ως όρο και στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, αλλά η απαίτησή τους δεν δημοσιοποιήθηκε.
Εδώ και τρεις μέρες στο Αγιον Ορος βρίσκεται ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, σε ρόλο... πυροσβέστη, επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις.
Επισήμως ο κ. Μπαλτάκος παρίσταται στις εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ξενοφώντος, από χθες ωστόσο είχε επαφές με εκπροσώπους ιερών μονών, προκειμένου να μην υλοποιήσουν τις απειλές τους.
Στον πρωθυπουργό 
«Εμείς το ξεκαθαρίσαμε και στον πρωθυπουργό, άσχετα που δεν το είπαν. Δεν θα δεχτούμε κανέναν πολιτικό στους εορτασμούς, αν δεν λυθεί άμεσα και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση που θα ισχύει για πάντα η φορολογική εκκρεμότητα», δήλωσε στο «Eθνος» εκπρόσωπος της αγιορείτικης κοινότητας και προσέθεσε: «Η συζήτηση με τον πρωθυπουργό ήταν γενική και αόριστη, εμάς όμως δεν μας ικανοποιεί αυτό. Θέλουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και λύσεις που θα ισχύουν εσαεί. Διαφορετικά δεν θα έρθουν πολιτικοί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας στον ελληνικό κορμό, στις οποίες παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε το αυτοδιοίκητο του Αγίου Ορους».
Τον περασμένο Νοέμβριο στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της χερσονήσου του Αθω από τους Οθωμανούς.
Στις Καρυές προσκλήθηκαν μόνο ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, και η ηγεσία του πολεμικού στόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου