Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ...

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ  ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μα πρόλαβε ο Αγιος Καλαβρύτων. Ετοιμάζαμε κάτι να γράψουμε, αλλά μας πρόλαβε και συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Αμβρόσιο. Προς επικουρία των σκέψεων του κ. Αμβροσίου λέμε τα εξής: Το Νομοσχέδιο, δεν είναι μόνον κατάπτυστο αλλά και ευθέως προσβλητικό της Υφής, της ποιότητας και των παραδόσεων αυτού του έθνους. Ο ρατσισμός, προέκυψε στην καθημερινότητά μας  από το αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, πριν 4-5 χρόνια, το οποίο προκειμένου να ψαρέψει ψήφους διπλάρωσε τους λαθρομετανάστες (τους οποίους αποκαλούσε οικονομικούς ή απλώς μετανάστες....και χάρις ημνών επικράτησε τελικα το λαθρομετανάστης, που είναι το αληθινό όνομα των λάθρα εισβολέων κυρίως μουσουλμάνων...΄Ετσι;
Ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής, είναι φίλος του ξένου γι αυτό και μόνον οι ΄Ελληνες διαθέτουν και Θεό, τον Ξένιο Δία... Ο δε όρος φιλοξενία, σε καμιά γλώσσα του κόσμου δεν απαντάται.
Συνεπώς το νομοσχέδιο που προωθείται, δεν έχει καμιά σχέση με τον λαό αυτό.. Δ'όξα τω Θεώ έχουμε αρκετή νομοθεσία που αντιμετωπίζει επαρκώς κάθε ακραία συμπεριφορά και πάντως δεν είναι οι ΄Ελληνες που προκαλούν.. Θα το πολεμήσουμε και μάλιστα άγρια. Δείτε τι λέει ο κ. Αμβρόσιος:

amvrosiosΠυρά κατά του νομοσχεδίου για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Ο  ιεράρχης στρέφει τα βέλη του κατά της Πολιτείας για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει και πολιτικές προστριβές, ενώ δεν παραλείπει να καταφερθεί και κατά της διοίκησης της Εκκλησίας για αποσιώπηση!

«Εξ αρχής πρέπει να δηλώσουμε, ότι εξ ορισμού είμεθα αντίθετοι και συνεπώς απεριφράστως καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και κάθε μορφή βιαιοπραγίας εναντίον των συνανθρώπων μας, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οποθενδήποτε και να προέρχεται!» αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι «τούτο δεν σημαίνει, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε την Πατρίδα μας, να ομιλούμε για την Πατρίδα μας και να εκφέρουμε τη γνώμη μας για όσα συμβαίνουν ολόγυρά μας!».
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων με το Νομοσχέδιο, που προωθείται τώρα προς ψήφιση στην Βουλή καταλύονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
«Με το επίμαχο Νομοσχέδιο, λοιπόν, επιχειρούν να φιμώσουν τον Έλληνα! Του απαγορεύουν να έχει γνώμη! Και επίσης του απαγορεύουν να εκφράζει ελευθέρως και δημοσίως τη γνώμη του!» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αμβρόσιος καταφέρεται και κατά της διοίκησης της Εκκλησίας, αλλά και του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έχει συγκρουστεί προσωπικά με τη Χρυσή Αυγή για φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.
«Στο όνομα του ρατσισμού, λοιπόν, μας επιβάλλεται μια φίμωση και μια πνευματικής φύσεως δικτατορία! Από τώρα και εξής το πανανθρώπινο, και γι' αυτό και αναφαίρετο, δικαίωμα να έχουμε γνώμη και κυρίως να την εκφράζουμε δημοσίως "μπαίνει στο γύψο"! Μας βάζουν φερμουάρ στο στόμα!» υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
Τις θέσεις του Επισκόπου στηρίζουν και οι κληρικοί της επαρχίας του με ψήφισμα που εξέδωσαν. «Διαμαρτυρόμεθα και ομοφώνως απαιτούμε, εκφράζοντες, πιστεύουμε, και το πνεύμα κάθε ελευθέρου προσώπου, την απόσυρση του Νομοσχεδίου κατά του ρατσισμού, στην μορφή που σήμερατα όργανα της Πολιτείας επιχειρούν να το επιβάλλουν στο δημοκρατικό λαό μας» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου