Τρίτη 14 Μαΐου 2013Ιερώνυμος-Βενιζέλος: «Έργο μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του» (ΦΩΤΟ)

του Μάκη Αδαμόπουλου από τον ιστοτόπο www.ecclesia.gr, φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ... 
Share on emailShare on gmailMore Sharing Services
 Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκεσήμερα το πρωί στο Συνοδικό Μέγαρο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Γραμμ. της Κ.Ο. κ. Γιάννη Μανιάτη και τον Βουλευτή κ. Χρήστο Πρωτόπαπα.


Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και τόνισε, «Οι συζητήσεις με τον Μακαριώτατο είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κρίσιμες, γιατί παρακολουθεί όλα τα θέματα με αγάπη, μετριοπάθεια, διακριτικότητα. Αυτός είναι, άλλωστε ο ρόλος και ο λόγος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν είναι ούτε παράρτημα του κράτους, ούτε μια απλή Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Είναι ένας ιερός οργανισμός και ακριβώς επειδή η σωτηρία των ανθρώπων είναι ο βασικός σκοπός της έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η χώρα μας, η κοινωνία μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά, έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα, ένα μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής. Αλλά αυτό, όπως λέω πάντα, θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά. Αυτό κάνουμε εμείς από τη δική μας πλευρά και το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της Κυβερνητικής συνεργασίας θα λειτουργεί πάντα ως παράγοντας σταθερότητας προκειμένου να βρίσκονται λύσεις και στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, αλλά κυρίως λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων, των πολιτών, της κοινωνίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την επίσκεψη και επισήμανε «μας δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πράγματα πολύ χρήσιμα. Συμφωνώ απόλυτα πως έργο μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση, να αγωνιστεί κι όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση, όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι. Νομίζω, ότι ήδη αρχίζουν να φαίνονται ορισμένα ίχνη, και αυτό μας δίνει κουράγιο να προχωρήσουμε τον αγώνα τον εκκλησιαστικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου