Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

 ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ...ΚΟΣΟΒΟΥ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ!

Προβοκάτσια από πράκτορες που έκαψαν τζαμί, είχαμε στην Κομοτηνή προκαλώντας ανησυχία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή...

Μόλις λίγες μέρες πριν το Πάσχα το defencenet.gr σας είχε ενημερώσει για πιθανή επανενεργοποίηση του προβοκατόρικου τουρκικού σχεδίου "Βαριοπούλα".
Η "επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003, πιστεύεται ότι περιελάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός.
Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο.
Τα ντοκουμέντα αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.
Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο την πρόκληση ελληνοτουρκικής έντασης.
Οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Έβρου. Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως, λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρεπόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002. 
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Έβρου καταγράφεται πρωτοφανής δραστηριότητα τουρκικών δυνάμεων με συνεχείς ασκήσεις για βίαιη διέλευση του ποταμού Έβρου.
 Φωτιά ξέσπασε το ξημέρωμα της Παρασκευής στο τζαμί «Μαχμούτ Αγά» που βρίσκεται επί της οδού Αντιγόνου (αριθμ 19) στο κέντρο της Κομοτηνής και στο οποίο στεγάζεται το 3ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρησμό, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Σε επικοινωνία που είχε ο «ΠτΘ» με την πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής επιβεβαιώθηκε ότι οι ίδιοι ειδοποιήθηκαν γύρω στις πέντε το ξημέρωμα και έσπευσαν άμεσα με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον προθάλαμο του τεμένους και στον γύρω προαύλιο χώρο, ενώ στις φλόγες είχε τυλιχθεί και η σκεπή του συγκεκριμένου χώρου. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε την φωτιά πριν προλάβει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον προθάλαμο ωστόσο του τεμένους να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει ήδη διορίσει εμπειρογνώμες για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρησμό, σενάριο που ενισχύεται από το γεγονός ότι παραβιάστηκε η εξώπορτα του σχολείου.
Ένα σκέλος του σχεδίου "Βαριοπούλα" πραγματοποιήθηκε, όλως τυχαίως (;). Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αναπτυχθεί αθόρυβα γύρω από χώρους λατρείας των μουσουλμάνων και κοντά σε διακριβωμένους εξτρεμιστές  όπου και παρακολουθούν τις κινήσεις τους.
  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου