Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΙΑΚΩΒΕ...ΙΑΚΩΒΕ ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΣΟΥ!

ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ... ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ! 
ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΗΔΗ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ... ΩΡΑ ΤΟΥ!
   
Γράφει ο 
Γερο-σοφός
alt
Πρόκειται περί συνετού , συγκροτημένου,ηθικού κατά πάντα ανδρός, πλην εκείνου του κλίματος σύγκρουσής του, εν πνεύματι... αγίω ασφαλώς, με τον αοίδημο Χριστόδουλο, όστις του ...έκλεψε την παράσταση και εξελέγη αυτός  Αρχιεπίσκοπος , αντί του εκ Θηβών Ιερωνύμου... ο οποίος για ένα διάστημα ..το έφερε βαρέως...Αλλά κι όταν μετά θάνατον του πρώτου πέτυχε να τον αντικαταστήσει στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, η σκιά του Χριστοδούλου
επικρέμεται επί της κεφαλής του. Και το γνωρίζει, όπως γνωρίζει και τι λέει το χριστεπώνυμο ποίμνιο περί αυτού: "Λαπάν" τον ανεβάζει και χλιαρόν κι άνευρον τον κατεβάζει.. χώρια που ενθυμείτε και την κομματική του Πασοκική ταυτότητα,λίαν επιβαρυντικό στοιχείο για την πολιτική του κρίση.
Ο λαός δεν απορρίπτει την αγαθήν προσωπικότητά του, αλλά θα περίμενε εξ αυτού μια πιο σθεναρή παρουσία στα τεκταινόμενα, ειδικά στις δεινές μέρες που από τριετίας ξάφνου, βιώνει. Φυσικά ο ανεύθυνος λαός μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να έχει οπτασίες και φαντασιώσεις, αλλά πάντως δεν είναι δυνατόν να τον εμποδίσουμε από του να προσδοκά, από τους ηγέτες του, τα καλύτερα.

Βεβαίως ο κ. Ιερώνυμος και λαμβάνει ανησυχών, πολλές πρωτοβουλίες (και δη φιλανθρωπικές), αλλά καλώς ή κακώς ουκ επ΄αρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος...Κι ο ρόλος της Εκκλησίας ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με την φιλανθρωπία. Ο λαός αυτή τη στιγμή ,πάσχει ψυχικά. Είναι φτερό στον άνεμο... Οι ψεύτικοι και λεροί -λαμόγια- "θεοί" της πολιτικής, που πίστευε τον πρόδωσαν κατά κράτος.Χρειάζεται ψυχικά στηρίγματα για να ανορθωθεί το ηθικόν του. Το φως που αναμένει δεν θα προέλθει από την δραματικά νοσούσα πολιτική, η οποία με τα υποτελή, άφρονα έργα της αναμένεται να οδηγήσει, ες αύριον, σύντομα  το λαό  και τη χώρα σε νέες, χειρότερες συνθήκες αφαντάστου οδύνης.
Ο σόφρων Αρχιεπίσκοπος οφείλει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα από την βαρετή σοφροσύνη του  και να τάμει καταστάσεις αρθρώνοντας λόγον αποφασιστόν και ψυχοενισχτυτικόν του λαού (όχι πολλά Κύριε Ελέησον έτσι;), διότι έφθασε, ο ατυχής  πλέον εις το σημείον να μην ελπίζει πουθενά!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΒΑΘΥΤΑΤΑ!

 Ο Αρχιεπίσκοπος κι άλλοι ιεράρχες που έχουν τσαγανό οφείλουν να αρπάξουν την ..αγιαστούρα και να πράξουν τα δέοντα, που τα γνωρίζουν λίαν καλώς. Κι ας αφήσουν μερικοί Μητροπολίτες  τις βαλτές φαιδρότητες καταδίκης κάποιων ιμιτασιόν κομματίδιων    "ναζιστικών"- τα λένε κι ας δούνε τον φασισμό και την κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα από  ορίτζιναλ  Ναζί!

΄Ηγγικεν η ώρα σου Άγιε Ιάκωβε! Οι καμπάνες χτυπάνε από πολλού για σένα...Αρβανίτη! Άκουσέ τες!

Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ 


Ο Αρχιεπίσκοπος είναι συγκροτημένος άνθρωπος .Δεν είναι τυχαίος, ούτε  "λαπάς", απλά άτομον χαμηλών τόνων. Το βιογραφικό του που δημοσιεύουμε πιο κάτω... δείχνει τα μεγέθη της προσωπικότητάς του.


Ιερώνυμος Β' - Βιογραφικό Σημείωμα
alt
ΟMακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης), γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1938. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (1ος σε πανελλαδική κλίμακα) στις βυζαντινές σπουδές. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz Αυστρίας και στο Regensburg και το Μόναχο της Γερμανίας. Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα δίπλα στον Ορλάνδο και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο της Αυλώνος. Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα μετά την ένταξή του στον ιερό κλήρο.
Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας (1967-1978), ως Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά (1971-1977) και του Οσίου Λουκά (1977-1981), ως Γραμματεύς και κατόπιν Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1978-1981). Το 1981 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας και στις 7 φεβρουαρίου 2008 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Συμμετείχε στις Επιτροπές Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Εκκλησιαστικής Περιουσίας, Σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, Υποτροφιών και εργάστηκε ως Αντιπρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπήρξε μέλος μεικτών επιτροπών Πολιτείας και Εκκλησίας για την μελέτη θεμάτων για την μοναστηριακή περιουσία (1986-1998) και την εκκλησιαστική εκπαίδευση (1986-1998) και Πρόεδρος της επιτροπής Διαλόγου Κοινωνίας-Εκκλησίας (2005-2007).
Με την ανύστακτη φροντίδα του και το ενδιαφέρον του αναπαλαιώθηκαν, επανδρώθηκαν και λειτουργούν έξι ανδρικές Ιερές Μονές (σύνολο Μοναχών 45) και δεκαεπτά γυναικείες (σύνολο Μοναχών 110). Ανάμεσα στις Μονές αυτές συγκαταλέγονται οι ιστορικές Μονές του Οσίου Λουκά, Σαγματά, Οσίου Σεραφείμ, Μακαριωτίσσης, Ευαγγελιστρίας, και Ιερουσαλήμ.
Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά άρθρα, μελέτες και βιβλία θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου, εκ των οποίων αυτό με τον τίτλο «Μεσσαιωνικά Μνημεία της Ευβοίας» βραβεύθηκε το 1970 με πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2006 εξεδόθη ο πρώτος από τους τρεις τόμους έργου του με τον τίτλο «Χριστιανική Βοιωτία».
Στο κοινωνικό του έργο ξεχωρίζουν η δημιουργία: οικοτροφείων, ορφανοτροφείου με μορφή ανάδοχης οικογένειας (Θήβα), Στέγες Ηλικιωμένων (Θήβα, Λιβαδειά), Κέντρου Επανένταξης Ψυχικώς Πασχόντων (Λιβαδειά), του Εκπαιδευτηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων με Ειδικές Ανάγκες σε συνεργασία με άλλους φορείς του Νομού (Λιβαδειά), του Κέντρου Πρόληψης για τα ναρκωτικά (Λιβαδειά), Συσσίτια Απόρων συμπεριλαμβανομένων και οικονομικών μεταναστών (Θήβα), Συμβουλευτικούς Σταθμούς (Θήβα), Κέντρο Ιστορικών και Αρχαιολογικών Ερευνών (Ζάλτσα-Ιερά Μονή Λυκούρεση), ενώ ως πρώην εκπαιδευτικός έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα της Βοιωτίας.
Στην Μητρόπολή του φρόντισε περαιτέρω για την δημιουργία και λειτουργία ενοριακών πνευματικών κέντρων, κέντρων νεότητας στις περισσότερες των ενοριών της Μητροπόλεώς του καθώς και προτύπων κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων στο Παρνασσό. Με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Ερευνών της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Βοιωτίας, το οποίο συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια του Durham, Cambridge.
Πρωτοστάτησε για την δημιουργία –στην γενέτειρά του, στα Οινόφυτα- του Κέντρου Ευαισθητοποιήσεως Πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος και οικονομικών μεταναστών.
Για την συμβολή του στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς του που σχετίζεται με την υγεία τιμήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κραϊόβας στη Ρουμανία με την απονομή του τίτλου του επιτίμου Διδάκτορα του εκεί Πανεπιστημίου. Επίσης είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου