Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΉ ΡΟΤΑ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

ΤΑ ΧΑΖΑ ΚΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ!
Βλογάνε τη γενειάδα τους!
 Πανάθεμά μας!

Πρόσέξτε τον τίτλο πιο κάτω. ..ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ. 
Είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.....Είπαμε ότι κάτι σοβαρό θα βρούμε.. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος.. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ! Δείτε τι γράφει το ρεπορτάζ... πιο κάτω! Και ...φρικιάσατε αν έχετε φωτισμόν ...πνεύματος!

Για επιστροφή στις ρίζες μας και στην παράδοση
12/1/2013
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα το απόγευμα.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο Δήμαρχος Τανάγρας, κληρικοί και λαϊκοί.Ο Αρχιεπίσκοπος έκοψε την Βασιλόπιτα, αφού την ευλόγησε ο Επίσκοπος Διαυλείας και αμέσως μετά ο υπεύθυνος του κέντρου εκκλησιαστικής διακονίας π. Συμεών Βολιώτης καλωσόρισε όλους όσοι βρίσκονταν στην εκδήλωση, ενώ ο Μητροπολίτης Θηβών ευχήθηκε για τη νέα χρονιά να αγωνιστούμε για το κοινό καλό, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους γύρω μας. "Εύχομαι να αντέξουμε, να κρατήσουμε το χαμόγελο μας και με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες" τόνισε ο Μητροπολίτης.

Αμέσως μετά η ορχήστρα Κανών της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής με επικεφαλής τον π. Ειρηναίο Νάκο και τον κ. Γιώργο Δεμελή, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για την επίτευξη της εκδήλωσης αυτής, ενώ έθεσε τον προβληματισμό για την απομάκρυνσή μας από τις ρίζες και την παράδοσή μας τονίζοντας "παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό, ότι δεν ακούμε συχνά σε ομιλίες για την παγκοσμιοποίηση. Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μας φέρει την ευτυχία, θα πέσουν τα σύνορα και τα αγαθά θα κυκλοφορούν ελεύθερα. Κάποτε θεωρούσαμε υποτιμητικό να μιλάμε για πατριωτισμό και είχαμε στηρίξει όλες μας τις ελπίδες στην Ευρώπη. Βλέπουμε, όμως ότι δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα, υπάρχουν δυσκολίες κι αυτή η χρονιά ίσως να είναι ακόμη πιο δύσκολη, δεν χρειάζεται, όμως, να απελπιζόμαστε, δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, θα ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση, αρκεί να μην στηριζόμαστε στους άλλους, αλλά στον εαυτό μας και στις προσπάθειές μας" και πρόσθεσε, "απόψε με αυτή τη χορωδία θυμηθήκαμε την καταγωγή μας, τις ρίζες μας, την παράδοσή μας και καλούμαστε να ξαναγίνουμε όπως ήμασταν παλαιότερα, που μπορεί να ήμασταν πιο φτωχοί, αλλά ήταν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, είχαμε κοινωνία, είχαμε επικοινωνία, υπήρχε αγάπη μεταξύ μας".

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε τη λειτουργία παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στα Οινόφυτα, αλλά και τη δημιουργία βιβλιοθήκης, ενώ αμέσως μετά απένειμε τιμητικές διακρίσεις και επαίνους στους μαθητές που αρίστευσαν κατά την περσινή σχολική χρονιά. 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ..ΟΥΣΙΑΣ ΚΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΟΥ!

Το φαιδρό παντάπασι αυτό κείμενο, συνταγμένο σίγουρα από ερασιτέχνη-συντάκτη- κληρικό, είναι επιεικώς απαράδεκτο, κι απορριπτέο να βγει στη δημοσιότητα. Το θέμα που διαχειρίζεται, ο φουκαράς συντάκτης, είναι η κοπή βασιλόπιτας, κάπου, όπου παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος κι άλλα τριτοβάθμια εξαπτέρυγα...

Προσέξτε με όση σοβαρότητα διαθέτετε. Το κόψιμο μιας πίτας δεν αποτελεί γεγονός σημαντικό! ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!.. Το ίδιο και η επίσκεψη του Επισκόπου στην΄τάδε ενορία!
 Αυτό όμως ο ιερέας- συντάκτης δεν είναι σε θέση να το βαθμολογήσει... δημοσιογραφικά... Τού είπε ο δεσπότης του, του ιδίου εύρους γνωστικής, "κάτσε κάτω μαλάκα και γράφε ό,τι βλέπεις! Και ο ατυχής το κάνει με όση "παρα-δημοσιογραφική ..συνέπεια , το μπορεί για να είναι σωστός προς τις εντολές του πολυούχου ..Δέσποτα! Ειλικρινά τηρεί τα δέοντα.. Αλλά είναι φάλτσος! 
Και πράγματι ο ανθρωπάκος αυτό κάνει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να αξιολογεί τι από αυτά που βλέπει είναι σημαντικότερα...

Οπότε μας προκύπτει τίτλος για ..ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ και μας βγαίνει 
μια αναφορά βλακώδης για ...το ποιοί παρέστησαν στη σφαγή της πίτας!  
Και τούτο... το  παιδικό δήθεν ρεπορτάζ εμφανίζεται σε ιστοσελίδα της Επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδας!!!. Διαολεμένες καταστάσεις!
 Θα πούμε τούτα τα κάθετα και να προβληματιστείτε-πληζ- με την αγαθότητα που σας διακρίνει:

Είναι διαπιστωμένο πως ΟΛΕΣ , ή σχεδόν όλες οι εκκλησιαστικές σελίδες (από Μητροπόλεις έως Ναούς απλούς, παρουσιάζουν ..εικόνα όχι απλώς απογοητευτική, αλλά κάθετα ΑΝΤΙΘΕΤΗ για το σκοπό που στήθηκαν!.. 
Μπορούμε να εξηγήσουμε πως στήθηκαν, αλλά δεν το θέλουμε προς το παρόν. 
Θα πούμε τούτο: Οι φιλότιμοι συντάκτες-διαχειριστές των ιστοσελίδων, λίαν επιεικώς είναι για τα πανηγύρια. Πανηγυριώτες στο ίδιο επίπεδο είναι και οι εντολείς τους, Δεσποτάδες. Κι αυτοί επίσης δεν σκαμπάζουν από επικοινωνία. Διατάσσουν στους υποτελείς τους : ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕ ό,τι βλέπεις. Κι αυτό γίνεται. Στην πλειοψηφία τους οι υψηλόβαθμοι ή χαμηλόβαθμοι άθρωποι του κλήρου, μπορεί μεν να έχουν, μόρφωση,  ευφυϊα, αλλά αγνοούν το θέμα επικοινωνίας. 
Αποτέλεσμα: Αυτό το μωσαϊκό της ασυναρτησίας που βλέπουμε σε όλα τα εκκλησιαστικά σάϊτ... (μερικά από τα οποία ανοήτως βάζουν και ψαλμωδίες...ήχους δηλαδή) τα οποία ...περιέργως είναι ομοιότυπα...λες και τα έχει φτιάξει το ίδιο χέρι! Ανούσια... Μάλιστα το θλιβερότερο εξ όλων και κατά παράβαση πλήρη, της φιλοσοφίας του  Ιησού... παρατηρείται από τις ιστοσελίδες αυτές το φαινόμενο αυτοπροβολής των Μητροπολίτων, σε κάθε ευκαιρία... μέχρι κοπής πίτας, λες κι αυτό είναι σπουδαίο συμβάν...Ολες σχεδόν οι εκκλησιαστικές ιστοσελίδες είναι  για την προβολή των δεσποτάδων. Πού πήγε, τι έκανε και τι λάλησε !  ΑΦΕΡΙΜ!

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Στεκόμαστε μόνον σε τούτο:
ΟΙ ιστοσελίδες των Μητροπόλεων είναι επιεικώς, απαράδεκτες και μακρά του πνεύματος για το οποίο στήθηκαν. Βρέθηκαν οι κατασκευαστές ιστοσελίδων.. είπαν τις κοτσάνες τους, -αμαθέστατοι κι αυτοί- στήθηκαν οι Μητροπολιτικές ιστοσελίδες με βάση το γνωστικό του Δεσπότη κι από κει και πέρα έχουμε τις αστειότητες ... σαν κι αυτή που επιστρατεύουμε στην αρχή του άρθρου αυτού με τη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής!
Ας σοβαρευτούμε πια κάποια στιγμή.

ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ-ΝΕΑ

Η MONIDADIAS NEWS, δεν είναι τυχαίο εφεύρημα. Είναι όραμα ..ανάβλεψης... για πολλά στα εκκλησιαστικά. Αγαπάμε τη μονή ΔΑΔΙΑΣ ,και θα την καταστήσουμε ΦΑΝΑΡΙ..σε πολλά... 
Πάντως, αυτή τη στιγμή, με όσα λέμε πιο πάνω,-ανατρεπτικά κι απορριπτικά των δικών σας τερτιπίων ερασιτεχνικων, ...αν λέμε, θέλετε όντως να συμπλέεται με το ελληνικό γίγνεσθαι και να είστε αποτελεσματικότεροι... τότε χρειάζεται να .."συσκευθείτε"... 
 Η ρότα σας -και να μας συμπαθάτε- είναι επιεικώς διασκεδαστική και κυρίως δεν ακουμπάει στο πόπολο στο οποίο...υποτίθεται ότι απευθύνεστε...  Δείτε την δική σας ιστοσελίδα, δείτε όλες τις αδερφές εκκλησιαστικές ιστοσελίδες ...ζυγιάστε τες.. Και θα κατανοήσετε.  Αν δυσκολεύεστε ...θα σας βοηθήσουμε.. να δείτε γιατί οι ιστοσελίδες αυτές δεν έχουν απήχηση...

Η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών, θα σας συμπαρασταθεί καίρια... χωρίς να αλλάξετε τη σημερινή φυσιογνωμία της ιστοσελίδας σας... Αλλά σίγουρα θα σας.. αλλάξει επί τα βελτίω... τη "φάτσα" σας, το επικοινωνιακό σας προφίλ, την αισθαντικίτητλα σας ως πρός τους πιστούς! 
Και να μην λησμονείτε, πως Εκκλησία σημαίνει πρώτιστα ... Επικοινωνία! .. ΄Εννοια που περιέργως παραγνωρίζετε , αν και τη δυναμική της την δρομολογείτε  την εμπιστευεστε σε χέρια αδαών... 
Αυτό φαίνεται απ΄όλο το πανόραμα της διαδικτυακής παρουσίας εκκλησιαστικών ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανόμενης και της δικής σας!
Για εύκολη επικοινωνία με την ιστοσελίδα ΜΟΝΙDADIAS-NEWS στο τηλέφωνο:
211 21 26 900... Για να δούμε...

ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου