Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013



Η Ορθοδοξία έχει απαντήσεις για όλα

Η Ορθοδοξία έχει απαντήσεις για όλα


Η Ορθοδοξία έχει τόσο πλούσια διδασκαλία που είναι κρίμα ο μέσος Ορθόδοξος να μην την ξέρει. Ειδικά στην εποχή μας που είναι η εποχή της ενημέρωσης και της πληροφορίας. Υπάρχει η Αγία Γραφή, υπάρχουν βιβλία δογματικής, βιβλία με Πατερικά κείμενα, βιβλία από τους αγίους μας που αναλύουν την πίστη μας. Καταπληκτικά φιλοκαλικά κείμενα. 


Η Ορθοδοξία έχει απαντήσεις για όλες τις αιρέσεις και μπορεί με το φως της να διαλύσει κάθε ψευτοδιδασκαλία που οδηγεί στην απώλεια. Οι ψυχές θέλουν βοήθεια. Ο απ.Πέτρος λέει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι «εις απολογίαν» σε οποιονδήποτε μας ζητήσει λόγο περί της πίστης μας καιαυτό επιτυγχάνετε μόνο με την πίστη και την γνώση. 

Επομένως η φράση «αυτό που μας ξεχωρίζει ως Ορθόδοξους Χριστιανούς από τους Καθολικούς, τους Προτεστάντες και άλλους ετερόδοξους Χριστιανούς είναι ότι, η πίστη μας δεν είναι ακόμη μια άλλη θρησκεία, αλλά η αλήθεια», δεν με ικανοποιεί απόλυτα προσωπικά, καθώς για ποια αλήθεια θα μιλήσει κάποιος αν πρώτα δεν την γνωρίσει έστω και ως γνώση (και όχι ακόμα βιωματικά); Τι να το κάνω δηλαδή, να είμαι στην Εκκλησία του Χριστού και να έχω αγνωσία Θεού; Ο απ.Παύλος δεν επαινεί τους Κορινθίους που είχαν αγνωσία θεού. Τους μέμφεται. 


Η διδασκαλία είναι υπέροχη, η εποχή μας είναι άφθονη σε βιβλίαέχουμε περισσότερα προνόμια από γενεές παλαιότερων χριστιανών. Αξίζει ο κόπος και ο χρόνος που θα δώσουμε για να μάθουμε περισσότερα.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) Αυτό το άρθρο έχει και πηγή... μήπως το ξεχάσατε;; :) http://exprotestant.blogspot.gr/2012/11/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ ακριβώς τι λέτε. Θέλετε αυτό >http://exprotestant.blogspot.gr/2012/11/blog-post_27.html..Εμείς δεν σας αγνοήσαμε, επείδη τιμούμε το συγκεκριμένο κείμενο.. του συγγραφέα... Πηγή λοιπόν για μας είναι ο συγγραφέας κι όχι τόσον το μέσο που χρησιμοποιεί... που σαφώς και δεν υποβαθμίζουμε... αλλά προέχει ο συγγραφέας για μας.. Κατά τα άλλα αγαπητή μας σας ζητούμε συγνώμη, αν διαλάθαμε προς τη λεπτομέρεια που επισημαίνετε!

      Διαγραφή
  3. Παρακαλώ...
    αλλά εννοώ με το λινκ, ότι ο συγγραφέας είναι το μπλοκ. Ο ex protestant.
    Δεν θα έπρεπε να έχει πηγή η ανάρτηση; Δεν το βρίσκω λεπτομέρεια αγαπητέ να μην βάζετε τον συγγραφέα που είναι το ίδιο το μπλοκ. Γιατί το μπλοκ δεν κάνει αναδημοσιεύσεις. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή