Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ...


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ- μας δώρησαν οι καθολικοι και ναό!

Ο Ναός της Παναγίας Podone στο Μιλάνο που παραχωρήθηκε στους Ορθοδόξους  και θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Μάρτιο

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το Μιλάνο της Ιταλίας στις 20 και 21 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου του Μιλάνου, Καρδινάλιου Angelo Scola. Η ιστορική αυτή επίσκεψη θα είναι το κορυφαίο γεγονός των διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνει η πόλη του Αγίου Αμβροσίου για να γιορταστούν τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων και η αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στη Δύση.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί το Μιλάνο στις 17 Μαϊου 1997, είχε συναντηθεί με τον  τότε  αρχιεπίσκοπο καρδινάλιο Κάρλο Μαρία Μαρτίνι, και ενθάρρυνε τους ορθοδόξους της περιοχής με την παρουσία και τους πατρικούς λόγους του.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Μιλάνο έχει ως εξής: 
Τετάρτη 20 Μαρτίου
9:30: Ο Πατριάρχης στο Ναό της Παναγίας Podone της Ελληνορθόδοξης Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης.
11:00: Επίσκεψη στην έκθεση «Κωνσταντίνος 313" στο Βασιλικό Παλάτι.
17.30: Συνομιλία με τον Καρδινάλιο Scola: "Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς" (Ιωαν. 8:32).
Πέμπτη 21 Μαρτίου
17:30: Οικουμενική προσευχή στη Βασιλική του Αγίου Αμβροσίου.
Να σημειώσουμε εδώ ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ναό της Παναγίας Podone, ο οποίος παραχωρήθηκε πριν λίγους μήνες από τον Καρδινάλιο του Μιλάνου στην Μητρόπολη Ιταλίας. Σε σχετικό γράμμα του ο Καρδινάλιος Angelo Scola έγραψε στον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο πως ευχαρίστως προβαίνει στην παραχώρηση ναού, τονίζοντας ότι «η πνευματικότητα, η πίστη και η ευαγγελική μαρτυρία των Ορθοδόξων πιστών αποτελούν μέγα δώρο για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία». Μάλιστα, με προσωπική του παρέμβαση παραχωρήθηκε στους Ορθοδόξους η πλήρως ανακαινισμένη εκκλησία της Θεοτόκου Podone,κτισμένη κατά τον 9ο αιώνα, στο ιστορικό κέντρο της πόλεως, γιατί ο Καρδινάλιος θεώρησε πως είναι αντάξια του υψηλού κύρους, το οποίο απολαμβάνει η Ορθόδοξος Μητρόπολις Ιταλίας και Μελίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου