Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΗ ΜΠΙΡΑΝΤ!


Ύστατο χαίρε είπαν σήμερα οι συγγενείς και οι χιλιάδες φίλοι στον γνωστό δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. 
Στην νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στο τζαμί του Teşvikiye παρευρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμώντας τη μνήμη του δημοκράτη δημοσιογράφου ο οποίος τασσόταν υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και της απόδοσης δικαιοσύνης. Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος όσο και στους χιλιάδες παριστάμενους. 
«Είχε υπηρετήσει την τουρκική και τη διεθνή κοινωνία, καθώς και την παγκόσμια ειρήνη για πολλά χρόνια και μας άφησε μια στιγμή που είχε ακόμα πολλά να δώσει. Ήταν διανοούμενος, γενναίος και δημοκρατικός. Πάντα υποστήριζε τα αιτήματα των μειονοτήτων. Στο τελευταίο του άρθρο αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Του είμαστε ευγνώμονες» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Στην τελετή κηδείας παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gül, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Cemil Çiçek, ο Αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Bülent Arınç. 
Ο χαμός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο κομμάτι της μάχιμης δημοσιογραφίας σε μια εποχή που γενναίες και δημοκρατικές φωνές σαν του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ είναι περισσότερο από αναγκαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου