Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ!


Μήνυση για απαγόρευση ισλαμικής μαντίλας κατά ορθόδοξου σχολείου της Αγγλίας

ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θράσος; ΄Οχι!  Συγκεκριμένη στρατηγική του Ισλάμ, πού έχει πλάνα για να καπελώσει την Χριστιανική Ευρώπη... Το έχουμε γράψει κι αλλού.. Οι Μουσουλμάνοι κάνουν εισβολή στην Ευρώπη κι αποτελούν μέγα κίνδυνο για τις ευρωπαϊκες δομές. Δεν είναι καθόλου τυχαία περίπτωση οι λαθρομετανάστες που χρηματοδοτούνται για να μπουκάρουν στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα... Ας το πάρουμε χαμπάρι.οι Μουσουλμάνοι είναι φίδια κολοβά στο σπίτι μας.. Αφυπνισθείτε.. ΄Αλλωστε μην πάμε μακρυά. Η πλειοψηφία του Αγιολογίου της Ορθοδοξίας, ..πηγάζει από τη χατζάρα των μουσουλμάνων! Δείτε ακομη και τι κατεργάζονται στη Θράκη μας ... Ακόμη και τους Πομάκους δια βίας και εκβιασμών .. τους θέλουν ...σαν τη μούρη τους, δηλαδή Μουσουλμάνους..  Το Ισλαμ είναι φανατικός εχθρός των Χριστιανών... Τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία!

Μήνυση κατά του ελληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου του Αγίου Κυπριανού που λειτουργεί κοντά στο Λονδίνο κατέθεσε ζευγάρι μουσουλμάνων, λόγω της απαγόρευσης στην κόρη τους να παρακολουθεί μαθήματα φορώντας την παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα.


Οι γονείς της εννιάχρονης μαθήτριας λένε ότι η παρουσία της κόρης τους χωρίς κάλυψη της κεφαλής μπροστά σε άνδρες δασκάλους τώρα που πιστεύουν ότι έχει μπει στην εφηβεία είναι αμαρτία και ότι η απαγόρευση από το σχολείο συνιστά παραβίαση των θρησκευτικών της ελευθεριών.

Η διεύθυνση του σχολείου απαντά ότι το ζευγάρι είχε ενημερωθεί για τους κανόνες λειτουργίας κατά την εγγραφή της κόρης τους πριν από δύο χρόνια, όταν πήρε μεταγραφή από ιδιωτικό σχολείο. Η διευθύντρια Κέιτ Μαλιόκο δηλώνει ότι ο κανονισμός για την ένδυση των μαθητών είναι σαφής και συμφωνημένος με τους γονείς.

Το δημοτικό σχολείο του Αγίου Κυπριανού στο Κρόιντον, νοτίως του Λονδίνου είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό κρατικά χρηματοδοτούμενο ολοήμερο σχολείο στην Αγγλία που δίνει έμφαση στην ελληνορθόδοξη διδασκαλία, προσφέροντας μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Ιδρύθηκε το 2000 με τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας και Θυατείρων. Επίσημα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας τα ανέδειξαν ως το καλύτερο σχολείο της περιοχής.

Ισχύουσα οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρει ότι οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει «να ενεργούν με τρόπο λογικό» ως προς την αποδοχή διαφόρων πεποιθήσεων που σχετίζονται με ρούχα, κόμμωση και θρησκευτικά σύμβολα που φέρουν οι μαθητές. Προστίθεται ωστόσο ότι οι διευθυντές των σχολείων έχουν την ύστατη εξουσία περιορισμού της ελευθερίας των μαθητών να εκδηλώνουν τη θρησκευτική τους πίστη όταν τίθεται θέμα υγείας, ασφάλειας ή προστασίας άλλων μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου