Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ...

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν: 
Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Ἑλβετίας κ. Ἱερεμίαν, συνοδευόμενον ὑπό τοῦ Θεοφιλ. Ἐπισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου καί τῶν Ἐντιμολ. κ. κ. Βλασίου Φειδᾶ, Ἄρχοντος Διδασκάλου τῆς Ἐκκλησίας, Κοσμήτορος τοῦ ἐν Σαμπεζύ Γενεύης Ἰνστιτούτου Μεταπτυχιακῶν Σπουδῶν Ὀρθοδόξου Θεολογίας, καί Κωνσταντίνου Δεληκωνσταντῆ, Ἄρχοντος Διδασκάλου τοῦ Γένους, Καθηγητοῦ ἐν αὐτῷ, ἐπί κεφαλῆς τῶν φοιτητῶν τοῦ ὡς ἄνω Ἰνστιτούτου.

ΤΑ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ... Η 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!..Που 
κάνει και τον ιδιοκτήτη της μισής Ελλάδας...των νέων χωρών!
ΒΡΕ...ΒΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ...ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΔΕΛΤΟΥΣ... : Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη,  ..είναι κάποιος που δεν τον ξέρει ούτε η μήτηρ του και πρόξενος στην Ανδριανούπολη.. ειναι η ...γυναίκα του! 
Δεν ξέραμε ότι υπάρχει οικογενειοκρατία  και στο Διπλωματικό Σώμα..Θεωρητικά η αφρόκρεμα του ελληνικού Δημοσιουπαλληλισμού, αλλά πάντως συντίθεται από φιλέλληνες, μια και έως σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών ... κοπανάει εθνικές μύγες... Διαβάστε την παρακάτω λεζάντα και θα ανακαλύψετε  ένα συζυγικό ζεύγος να κατέχει προξενικές θέσεις ο ένας στην Κωνσταντινούπολη κι ή άλλη στην Ανδριανούπολη... (Ε, Μια γειτονιά είναι γιατί να μην μπορούν να συνευρίσκονται;)
΄Οχι δεν είναι σκανδαλώδες διότι είναι σύνηθες  στον κρατικό δημοσιοϋπαλλισμό το φαινόμενο .. Π.χ. Ζεύγος δασκάλων ή χωροφυλάκων  ο ένας υπηρετεί στο Δομοκό κι ο άλλος...στην Κωλοπετινίτσα-Λαμία... Αλλά δεν το φανταζόμαστε για το διπλωματικό σώμα, παρά την τεράστια πείρα μας στα διπλωματικά...  Ουδείς συγκεκριμένος ψόγος για τους διαπλεκόμενος διπλωμάτες μας... ασφαλώς ..Έτσι για το περίεργον το αναφέρουμε ...ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΎΓΙΑ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ!
Επ΄ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου , προχθές, έγινε μεγάλος τζερτζελές...  Φαίνεται πως είναι Πατριαρχικό συνήθειο... Και στην τέτοια γιορτή γίνονται θείες λειτουργίες, επισημότητες, φρου-φρού των celebrities, παραγοντίσκων κυρίως της κοσμικής εξουσίας, την οποία ως γνωστόν οι παπάδες αποτάσουν μετά βδελυγμίας  και μαζεύεται όλο το μπουλούκι της Θεο-κρατικής εκκλησίας, δηλαδή ο καλός κόσμος... όπως λέγανε στα παλιά! Τώρα βέβαια με την κρίση στην Ελλάδα όλος αυτός ο "καλός κόσμος" αποδείχτηκε ...λαμόγιο του κερατά. Έτσι για το στόρυ η ταπεινή μνεία μας! 
Πάντως στην ονομαστική εορτή του Πατριάρχη- γράφει η λεζάντα της ημιεπίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου-:  
Παρέστησαν: Ο Πρέσβυς κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από την σύζυγο του κυρία Αικατερίνη Βαρβαρήγου, Πρόξενο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, τριμελής Αντιπροσωπεία από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως της Ελλάδος, ΣΥΡΙΖΑ, ( εδώ είναι το ...άθεο ΣΥΡΙΖΑ  που  προσκυνάει τον  Αντιπρόσωπο του Θεού επι γής .. Εφέντη Βαρθόλομιου (ΑΛΛΗ ΠΛΑΚΑ ΑΥΤΗ!) υπό τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, ο βουλευτής Νομού Ροδόπης του ίδιου κόμματος κ. Αϊχάν Μεμέτ Καρά Γιουσούφ, η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κράτους Κυριακή Παρασκευοπούλου, καθηγητές και μαθητές της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και άλλων ομογενειακών σχολείων καθώς και πλήθος προσκυνητών.
Κατά τα λοιπά ..τα συμπεράσματα είναι δικά σας...Και περαστικά! Περαστικά γιατί;...
Μα μια ολάκερη ζωή, βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα ... που μας κάνουν να έχουμε αφθονη διούρηση... .. Επί μισόν αιώνα τους ίδιους και τους ίδιους δεν μας κουβαλάς στο γκουβέρνο...που μας έφερε σε τούτο το χάλι... μέσα φυσικά και το υποτακτικό παπαδαριό!
Κάνουμε λάθος; Εμείς; Θου ...Κύριε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου