Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΚΥΡΙΛΛΟΣ -ΙΕΡΩΝΥΜΟΣΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ -ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κατά την προχθεσινή κοινή συνεδρίαση με τον Πατριάρχη Ρωσίας ελήφθησαν πολλές αποφάσεις :Λεπρομερέστερα:

Εξεφράσθη η αγωνία για την τύχη του Χριστιανισμού στις Χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και τον ρόλο και την θέση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αναφορικά με την σχέση που αυτή έχει με την Εκκλησία και τις διάφορες Χριστιανικές Ομολογίες στον Ευρωπαϊκό χώρο. Τονίσθηκε ακόμη η ανησυχία και το ενδιαφέρον για την τύχη των δύο απαχθέντων στον Λίβανο και αγνοουμένων ακόμη Αρχιερέων και αποφασίσθηκε να συνταχθεί ένα κοινό κείμενο μεταξύ των δύο Εκκλησιών, στο οποίο θα εκφράζεται η έντονη ανησυχία και το ενδιαφέρον για την τύχη τους. Επίσης αποφασίσθηκε να συγκληθεί Συνέδριο για την μελέτη του θέματος του αποχριστιανισμού της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα αφορώντα τις διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Αποφασίσθηκε ακόμη η κοινή αντιμετώπιση επί ζητημάτων πρακτικής φύσεως και για θέματα ενίσχυσης του κοινωνικού - φιλανθρωπικού έργου των Εκκλησιών, για την στήριξη των υπό της οικονομικής κρίσεως μαστιζομένων πιστών, ως και τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού και για την αποδοτικώτερη συνεργασία των δύο Εκκλησιών στον τομέα των Θεολογικών μελετών καθώς και της ανταλλαγής υποτροφιών σε φοιτητές.
Η όλη Ειρηνική Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου στην Εκκλησία της Ελλάδος εστέφθη από πλήρη επιτυχία, χαροποίησε τα πληρώματα αμφοτέρων των Εκκλησιών και είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη στις αδελφικές τους σχέσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ MONIDADIAS-NEWS : ΠΑΛΙ , επιμένουμε: Γιατί αναγράφεται, κατ΄εμάς βλακωδώς, ως "ειρηνική επίσκεψη" του Πατριάρχη Ρωσίας; Υπήρχε περίπτωση να είναι πολεμική; Ή μήπως στην ουσία υποκρύπτεται κάποιος αφανής πόλεμος; Άλλες λέξεις δεν υπάρχουν , το φιλική, ή το αδερφική επίσκεψη κ.λ.π. δεν αρκούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου