Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΚΛΕΨΑΝ ΡΩΣΟΦΟΝΟΙ 80/ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ! 

Χθες Κυριακή βράδι, μέσα στο μετρό –διαδρομή ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ένας γεροντάκος 80 χρονών υπήρξε θύμα κλοπής από δύο ρωσσόφωνες ..κυρίες μέσα στο μετρό. Στη στάση Σύνταγμα ο γέρος σηκώθηκε για να κατεβεί… αλλά αντιμετώπισε φραγή περίεργη από μια κυρία, η οποία με περίεργες κινήσεις της τον εμπόδιζε να προχωρήσει προς την έξοδο.
--Κυρία μου κάντε μπρός ή πίσω..να περάσω ..
Η κυρία τον κοίταζε άφωνη και αμήχανα ..ρίχνοντας συνάμα ματιές προς τα δεξιά  της σε μια άλλη…κυρία ομόφωνη της… που όμως ο γέρος δεν έκανε τον κόπο να την δεί.
Σημειώστε ότι χθες Κυριακή βράδι και ώρα γύρω 6.30 μ.μ. .. το μετρό της διαδρομής Αεροδρόμιο-Σύνταγμα ήταν απίστευτα γεμάτο. Οι επιβάτες …χειρόερα από σαρδέλλες σε κονσέρβα!
Ο γέρος παρακαλούσε την κυρία που του έφραζε τον διαδρομάκο..να τον αφήσει να περάσει. Η κυρία τον κοίταζε άλαλη..κι ανήσυχα...
--Μα κυρία μου θα βγείτε έξω…; Αν όχι αφήστε με να περάσω.
Η κυρία έρριξε μια πίσω ματιά προς τον γέρο… και ξάφνου ανέβλεψε .. έκανε ελαφρώς στην μπάντα και ανεφώνησε σε Ρωσσο-ουκρανικό αξάν. ΄Ελαβε μήνυμα από την συνεργάτιδά της…(που ήταν πίσω) ότι όλα πήγαν καλά… Γνωστή ιστορία από τις σελίδες του ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΝΓΚΕΣ…
Ο γέρος όμως μέσα στη βιασύνη για να βγεί από το μετρό… σίγουρα δεν καταλάβαινε τις ενεχειριάσεις… που διαδραματίζονταν τόσο …επαγγελματικά σε βάρος του!
--Πιράστι …κύριε… είπε με το Ρωσσο-ουκρανικό αξάν…!
Ο γέρος πέρασε , αλλά μετά από λίγο διαπίστωσε ότι του έλλειπαν 300 ευρώ ..τα  όσα του είχαν μείνει δηλαδή από τη πενιχρή σύνταξη που είχε λάβει προχθές για να περάσει ολάκερο τον ΜΑΡΤΙΟ μήνα! Τα είχε σε θέση του παντελονιού του, έτσι-που νόμιζε ότι χέρι δεν μπορούσε να περάσει! Την πάτησε όμως…

--Το ατύχημα είναι ότι σήμερα δεν έχω τι να φάω... Ε, το πολύ να πάω σε καμιά Εκκλησία... Αλλά κι εκεί είναι άσκημα τα πράματα .. Σου ζητάνε φορολογική Δήλωση για... ένα πιάτο φαγί! Αποτρελλαθήκαμε κύριε, κατέληξε ο γέρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου