Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ...ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ!

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ…ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ Ιατροφαρμακευτικά συνδικάτα! Καταλαβαίτε το!

-Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου –Όλο το βιβλίο εδώ> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html -

ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΆΚΙΑ…ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΑ!-Παθαίνουν νταράκουλουμ..αν τους μιλήσεις για βότανα…Τα αποφεύγουν σαν ψώρα , ενώ οι Φαρμακοβιομηχανίες στα σκευάσματά τους στηρίζονται στα βοτάνια!-ΤΡΕΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !Γιατί;Μα τα βότανα δεν φέρνουν..κέρδη!

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ …Μην παίρνετε ξώφαλτσα τα όσα πασχίζω να σας μεταδώσω για την υγεία σας.Απλά με το νιονιό σας εξετάστε τες. Π.Χ. Αν πιείτε ένα τσάϊ με μαϊντανό… ή με τσουκνίδα θα πάθετε κάτι. Μα κανένα βοτάνι δεν δημιουργεί παρενέργειες… ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΝ! Ενώ τα φάρμακα …τα βιομηχανικά… σε σακατέβουν… Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις αντεδείξεις τους που αναφέρουν στα φυλλάδιά των σκευασμάτων τους. Και θα καταλάβετε!
---Σας ζητάω πολλά;
--Καλέ τι λέτε; Εγώ ο ταπεινός καλόγερος (πείτε μου και κωλόγερο…αν σας κάνει κέφι) να ζητήσω από σας κάτι που δεν μπορείτε να μου δώσετε; Αμάν πια !  

Ο υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής αρκεί για να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες … Βασικά όπως έχει επισημάνει πρώτος ο Μέγας Αρχίατρος Ιπποκράτης…οι αρρώστιες μας είναι προϊόν των επιλογών μας στη διατροφή μας…

Θα έχετε δει τελευταία στα τηλεοπτικά χαζοκούτια σας, εκείνον τον ντελάλη βιβλίων Βελλόπουλο τον λένε, αν δε λαθεύω που φωνασκεί πως θεράπευσε τους πόνους του, στη μέση, στον αυχένα κ.λ.π. αλλάζοντας τις τροφές του. ..Πάρτε το βιβλίο του φωνάζει.Και να το πάρετε!
Κομίζει Γλαύκας εν Αθήναις. ΄Ολα είναι καταγεγραμμένα εδώ και αιώνες.Αυτό κάνω κι εγώ χωρίς να πουλάω βιβλία. Πασχίζω μέσα από το Διαδίκτυο να σας μεταφέρω ΤΖΑΜΠΑ πολύτιμες γνώσεις υγείας που σας κρύβουν οι γιατροί… οι οποίοι σταθερά σας συστήνουν βιομηχανικά φάρμακα,, αποφεύγοντας με αποστροφή να σας συστήσουν την ασπιρίνι, τη σόδα, το γκότζι μπέρι, την τσουκνίδα κι άλλα φυσικά που κάνουν θαύματα. Ξαναθυμίζω πως το 90% των φαρμακευτικών σκευασμάτων στηρίζονται στα βότανα, που απλόχερα μας χαρίζει η γύρω φύση.
Δυστυχώς λόγω βλακείας μας (μέσα κι εγώ στο είδος, ως ένα βαθμό …γιατί είμαι  πιο πονηρούλης) έχουμε σκαλώσει στα βιομηχανικά φάρμακα που τεχνηέντως μας υποβάλλουν οι πλασιέ-γιατροί.. Και το έχουμε δέσει κομποσκοίνι και έχουμε  αναγάγει τις συστάσεις των γιατρών μας…σε θέσφατο. Ταμπού! ΓΚΑΡΑΝΤΙ!
Μιλάω για πλασιέ γιατρούς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους πρωτοπόρους ερευνητές γιατρούς που ερευνούν τις ευεργεσίες των βοτάνων και σε καθημερινή βάση βοηθάνε τον κοσμάκι να μην αγνοεί τα βότανα .. που σε τελευταία ανάλυση αυτά στήριξαν την υγεία της ανθρωπότητας μέσα στους αιώνες! Και ως γνωστόν η ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας δεν έχει ούτε καν 100 χρόνια ζωής!
Άρα γιατί σκαλώνετε; Γιατί προτιμάτε φάρμακα και δεν κοιτάτε τα πολύτιμα βότανα ή μπαχαρικά που έχετε στα ράφια της κουζίνας σας;
Θα σας δώσω σήμερα μερικά θαυματουργά της φύσης που είτε ήδη έχουμε σπίτι είτε τα βρίσκουμε πάμφθηνα στις λαϊκές… είτε τα μαζεύουμε μόνοι μας στους αγρούς. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ…ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ..αν κι έχω επιφυλάξεις… ΄Ημμαρτον Κύριε !


Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την κινητικότητα σε άτομα με αγγειακά προβλήματα

Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την κινητικότητα σε άτομα με αγγειακά προβλήματα
Η σοκολάτα αποτελεί αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, ενώ φαίνεται ότι η ήπια και με μέτρο κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να έχει και οφέλη για την υγεία μας.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Heart Association αναφέρεται στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η μαύρη σοκολάτα στη περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).
Η PAD επηρεάζει περισσότερο από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ. Χαρακτηρίζεται από στένωση των περιφερικών αρτηριών και μειωμένη ροή αίματος προς το στομάχι, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.
Μερικά από τα συμπτώματά της είναι οι κράμπες και ο πόνος, η κόπωση στους μύες των ποδιών, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά το περπάτημα.

Η μελέτη λοιπόν αυτή θέλησε να διερευνήσει εάν η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα σε άτομα με PAD. Στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα τα οποία υποβλήθηκαν σε δοκιμασία με περπάτημα πάνω στο διάδρομο και στην συνέχεια τους δόθηκαν 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.
Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες μετά την κατανάλωση κουβερτούρας ήταν σε θέση να περπατήσουν περίπου 17 δευτερόλεπτα παραπάνω.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αυξημένος χρόνος βαδίσματος μετά την κατανάλωση της κουβερτούρας οφείλεται στην αυξημένη ποσότητα αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που διαθέτει το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας.

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOTZI BERRY);

θΑ το έχετε μετακούσει ασφαλώς, αλλά όχι κι εγώ ο αν
αχωρητής εκ της ζωής αυτής, που ελάχιστες ευκαιρίες επικοινωνίας έχω …κι όταν λάχει βέβαια…
Μέσα στη βοτανική συλλογή μου (έχω καμιά 30αριά βότανα που εκτιμώ-υιοθετώ για απάλυνση των προσωπικών περιπετειών μου σε θέματα υγείας!, Αλλά αυτό το ΓΚΟΤΖΙ –ενώ διάβαζα περί αυτού …δεν το πλησίαζα. Ξέρετε , η άγνοια είναι αδίκημα…αλλά μεγαλύτερο η γνώση. Αν και είχα αγοράσει ένα σακουλάκι ΓΚΟΤΖΙ … όμως ο τραχανάς που μου το πουλούσε ξέχασε να αναγράψει την ονομασία του και οπότε είχα ένα μυστήριο… Κάποια στιγμή θυμήθηκα και ευρεθείς σε λαϊκή αγορά ρώτησα τον μάστορη εκεί τι είναι αυτό το πράμα. Κάτι μου ψέλλισε… αλλά ήταν κακός στην ξενική προφορά… Άκρη δεν βρήκα και με την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής κατέληξα, ότι το σακουλάκι μου ήταν… (GOTZI BERRY);
Ξημεροβραδιάστηκα να το ανιχνεύω… Αλλά άξιζε τον κόπο.Διαπίστωσα πως είναι σούπερ βότανο! λΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΠΙΟ ΚΆΤΩ:
Όμως θεωρώ ότι πρέπει να σας ξαναμεταδώσω μερικά που έχω ξαναγράψει και που εσείς για τον άλφα-βήτα λόγο δεν τα προσέξατε με τη δέουσα σοβαρότητα: Π.Χ… δεν πίνετε σόδα! Γιατί; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΟ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ,ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ,ΤΗΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ; Γιατί τα γιατρουδάκια υποκρίνονται;

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ και πάσαν άλλην νόσον και …μαλ…… !!
• ΥΠΆΡΧΕΙ μια διεθνής συνωμοσία. Οι ασθένειες ελέγχονται, εν ονόματι της εμπορευματοποίησης της υγείας….Στην πιάτσα κυκλοφορούν μόνον όσα φάρμακα είναι κερδοφόρα. Γιατί, σε τελική ανάλυση, σνομπάρεται η εναλλακτική Ιατρική, η οποία τολμά να εφαρμόσει νέες μεθόδους θεραπείας οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα;
Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Ότι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ότι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό. Δεκάδες πρωτοπόροι ιατροί, μεταξύ των οποίων και περίφημος δρ. Μπάρνανρντ, που κενοτομούν σε θεραπευτικές λύσεις, ή απομονώνονται από το σύστημα ή διαγράφονται από τους ιατρικούς συλλόγους.


****ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

Η σόδα ως φάρμακο
Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο και να θεραπευτείτε από άπασες μορφές γρίπης , ίσως ακόμα και από τον καρκίνο !!
Στον σύγχρονο σημερινό κόσμο της ιατρικής η FDA δεν αφήνει τις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με ιατρικές ιδιότητες, εκτός εάν έχουν πρώτα δοκιμαστεί με πολύ μεγάλο κόστος ώστε να εγκριθούν ως φάρμακα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ (GOTZI BERRY);


goji-7

Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) (το μούρο της ευτυχίας)είναι η κοινή ονομασία που έχει επικρατήσει εκτός Κίνας για ένα φρούτο, που παράγεται από δύο πολύ συγγενικά μεταξύ τους είδη και τα οποία έχουν πολύ μικρές διαφορές: το Lycium barbarum και τοLycium chinense, που ανήκουν στην οικογένεια των σολανοειδών (Solanaceae). Είναι ενδημικά είδη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ασίας.
Το φυτό Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Στην Κίνα αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ. Χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά την τόνωση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών.
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) γενικά, αναζωογονεί και δίνει ενέργεια σε ολόκληρο τον οργανισμό. Κάποιοι πιστεύουν ότι το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι το μυστικό της μακροζωίας.
Li-Ching-Yun
Ο φημισμένος Li Qing Yuen ή Li Ching-Yun, που έζησε μέχρι την ηλικία των 252 ετών (1678-1930),κατανάλωνε Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) καθημερινά.
(Φώτο του Li Qing Yuen το 1927 στην κατοικία τουΚινέζου στρατηγού Yang Sen)
Η ζωή του Li Qing Yuen είναι η πιο καλά γνωστή και τεκμηριωμένη περίπτωση ακραίας μακροζωίας που έγινε ποτέ γνωστή. (πηγήhttp://en.wikipedia.org/wiki/Li_Ching-Yuen )
Στην αγγλική λέγεται επίσης εκτός από Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) και ως wolfberry. Γενικά είναι γνωστό με πολλά ακόμη ονόματα, αλλά άσχετα με τη γεωγραφική προέλευση του φυτού, οι ονομασίες Γκότζι του Θιβέτ ήΓκότζι των Ιμαλαΐων και Γκότζι Κινέζικο, είναι οι πιο κοινές ονομασίες που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο υγιεινών τροφίμων, για προϊόντα που προέρχονται από αυτά τα φυτά. To Lycium barbarum, καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και είναι περιζήτητο για τις θεραπευτικές και τις ευεργετικές του ιδιότητες.
goji-7
Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι φυλλοβόλα, πολυετή φυτά, με ξυλώδη κορμό και φτάνουν σε ύψος από 1 μέχρι 4 μέτρα. Το Lycium chinenseκαλλιεργείται στο νότιο τμήμα της Κίνας και συνήθως είναι πιο κοντό, ενώ το Lycium barbarumκαλλιεργείται στα βόρεια, κυρίως στην αυτόνομη περιοχή Ningxia Hui, και είναι ψηλότερο. Το Lycium barbarum φτάνει σε ύψος από 2,5 έως 4 μέτρα, και ανθίζει κατά τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο. Μπορεί να αναπτυχθεί σε αμμώδη και αργιλώδη εδάφη που είναι θρεπτικά φτωχά, και σε ηλιόλουστους ή ημισκιερούς τόπους.
Τα φύλλα του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) σχηματίζονται επάνω στους βλαστούς και είναι είτε εναλλασσόμενα, είτε σε δέσμες των τριών ή περισσοτέρων. Το σχήμα των Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι λογχοειδές (σαν πλατιά αιχμή δόρατος). Μοιάζει με το φύλο της ελιάς σε σχήμα αλλά το χρώμα του είναι πιο ανοιχτό πράσινο και τρυφερό.
goji-1

Έχουν διαστάσεις περίπου 7 εκ. μήκος με 2,5 εκ. πλάτος και οι άκρες τους είναι τραχιές ή κυκλικές.
Επάνω στα στελέχη σχηματίζονται από ένα μέχρι τρία άνθη, που έχουν 1 με 2 εκ.  πλάτος. Ο κάλυκας του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) (που τελικά διαρρηγνύεται από το αναπτυσσόμενο μούρο) αποτελείται από πέταλα σε σχήμα καμπάνας ή σωληνωτά, που διαμορφώνονται σε μικρούς, τριγωνικούς λοβούς. Η στεφάνη του κάλυκα του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), που σχηματίζεται από τα πέταλα του άνθους, έχει χρώμα μοβ ή πορφυρό, με πλάτος 9 με 14 χιλιοστά και διαθέτει πέντε ή έξι λοβούς μικρότερους από το σωλήνα. Οι στήμονες του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)διαθέτουν ανθήρες που ανοίγουν. Η ανθοφορία του φυτού Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) παρατηρείται από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο και η ωρίμανση των καρπών Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και το κλίμα.
Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) παράγουν φρούτα όπως τα μούρα σε έντονο πορτοκαλι-κόκκινο χρώμα και ελλειψοειδές σχήμα 1–3-cm μήκος και είναι πολύ τρυφερά και μαλακά. Ο κάθε καρπός Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) περιέχει μεγάλο αριθμό από σπόρους. Σε κάθε Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)ο αριθμός των σπόρων ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος του καρπού, περιέχοντας 10-60 μικροσκοπικούς κίτρινους σπόρους, που βρίσκονται συμπιεσμένοι μέσα σε καμπύλο έμβρυο.
Η καταγωγή του κοινού αγγλικού ονόματος "wolfberry" είναι άγνωστη, και ίσως προκύπτει από σύγχυση με το όνομα του γένους (Lycium), που ταιριάζει με τη λέξη "Lycos", ελληνική λέξη για τον λύκο (wolf). Στον αγγλόφωνο κόσμο, ηλέξη Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) έχει χρησιμοποιηθεί από τις αρχές του 21ου αιώνα ως συνώνυμο της "wolfberry". Η λέξη "goji" είναι προφορά της gouqiστηνΤαϊβάν Hokkien, το επίσημο καθαρευουσιάνικο κινεζικό όνομα του φυτού, που αναπτύχθηκε στη Δύση για τα εν λόγω εμπορικά προϊόντα wolfberry.
Lycium είναι το όνομα του γένους, που προέρχεται από την αρχαία νότιο-ανατολική περιοχή της Λυκίας. Το Lycium chinense περιγράφεται για πρώτη φορά από τον Σκοτσέζο βοτανολόγο Philip Miller στην όγδοη έκδοση του βιβλίου του "Το Λεξικό του Κηπουρού", που δημοσιεύθηκε το 1768.
goji-2Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) έχει ιστορία πολλών αιώνων χρήσης στην Κίνα, όπου εκτιμάται ιδιαίτερα για τις ιατρικές, θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητές του. Μεταξύ άλλων το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό και ενισχυτικό της μακροζωίας. Ως επιβεβαίωση αυτής της άποψης, άνθρωποι που ζουν σε κάποιες περιοχές της Κίνας, όπου το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) καλλιεργείται καιχρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, απολαμβάνουν ένα πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής και μια καλή γενική υγεία.
Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους, και συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή. Ο βαθμός αποξήρανσης ποικίλλει σταΓκότζι Μπέρι (Goji Berry): Κάποιοι καρποί παραμένουν μαλακοί και κάπως κολλώδεις, όπως οι σταφίδες, ενώ άλλοι μπορεί να είναι πολύ σκληροί.
goji-6

Η γεύση από τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μοιάζει με της σταφίδας, αφήνοντας και μια μικρή αίσθηση ντομάτας και κερασιού. Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)μπορούν να φαγωθούν ωμά ή να μαγειρευτούν. Οι Κινέζοι κάνουν σούπες με Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)και παρασκευάζουν επίσης ένα κρασί. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί των Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) καταναλώνονται ως λαχανικό. Ως τρόφιμο, τααποξηραμένα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), παραδοσιακά μαγειρεύονται πριν την κατανάλωση. Τα ξερά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)προστίθενται συχνά σε ρύζι, μούσλι, γιαούρτι, κλπ. Χρησιμοποιείται επίσης σε κινέζικες τονωτικές σούπες, σε συνδυασμό με κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας, με λαχανικά, ή μαζί με άλλα βότανα, όπως άγρια γλυκοπατάτα, και με τη ρίζα γλυκόριζας.
Οι καρποί Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) επίσης βράζονται για τσάι, συχνά μαζί με άνθη χρυσάνθεμου ή και κόκκινα τζίτζιφα, ή με κάποιο άλλο βότανο για τσάι, και είναι διαθέσιμοι και σε συσκευασίες ως τσάι.
goji-4

Επίσης, παράγονται διάφορα κρασιά που περιέχουν Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), και μερικά από αυτά είναι μίγμα σταφυλιού και Γκότζι Μπέρι (Goji Berry).
Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) θεωρούνται ως μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών.
Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) Περιέχουν βήτα-Καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και Β2, καθώς και μια σειρά άλλων βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και διατροφικές ίνες απαραίτητα για το σώμα.
Περιέχει διάφορες φυτοστερόλες, όπως την αντιφλεγμονώδη Β-σιτοστερόλη, η οποία περιορίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης και συμβάλλει στη σεξουαλική ευρωστία.
Σε κλινική έρευνα σε ηλικιωμένους ασθενείς, βελτιώθηκε η σεξουαλική ικανότητα στο 35% των περιπτώσεων.
Περιέχει «ωφέλιμα» λίπη, όπως ω-6 και λινολεϊκό οξύ, που είναι ρυθμιστές της ορμονικής λειτουργίας.
goji-3

Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Οι καρποί του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) θεωρούνται εκ παραδόσεως ως Υπέρ-Τροφή (Super Foods).
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα άγριο φρούτο αντιοξειδωτικών ουσιών.
Συγκριτικά το πορτοκάλι περιέχει 750 μονάδες αντιοξειδωτικά, το σπανάκι 1260 μονάδες, το βατόμουρο 2400, το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) 25100 μονάδες αντιοξειδωτικές.
Ο χυμός του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) δυναμώνει την καρδιά και αποτρέπει τις ταχυπαλμίες.Καταπολεμά την αϋπνία και ενισχύει τη μνήμη.

goji-5


Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) περιέχει πολυσακχαρίτες, που ρυθμίζουν τη λειτουργία της υπόφυσης και την έκκριση μιας ορμόνης που καθυστερεί τη γήρανση.
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) ανακουφίζει τις εγκύους από την πρωινή ναυτία, ενισχύει το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) χρησιμοποιείται με επιτυχία για την απώλεια βάρους, καθαρίζει το αίμα και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος.
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) χαρίζει αίσθημα ευεξίας και αισιοδοξίας.
Μελέτες σε χοιρίδια έχουν δείξει ότι έχει προστατευτική δράση για το συκώτι.


goji-8

Τα εκατό γραμμάρια μεταποιημένου μούρου Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) περιέχει 370 θερμίδες. Στην εμπορική πρακτική υποστηρίζουν ότι οι πολυσακχαρίτες που περιέχουν τα προϊόντα από Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), μεταξύ των οποίων αρκετοί "χυμοί γκότζι», έχουν εκτεταμένα βιολογικά οφέλη για την υγεία, αν και κανένας από τους ισχυρισμούς αυτούς δεν έχει αποδειχθεί από ιατρική έρευνα.
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούν τα φύλλα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) σε συνδυασμό με το φλοιό της ρίζας για να παρασκευάσουν ένα τσάι με θεραπευτικές επίσης ιδιότητες.
Κινεζικές μελέτες δείχνουν ότι αναστέλλουν ορισμένες από τις γονιδιακές μεταλλάξεις που οδηγούν σε καρκίνο, ενώ ο καρπός Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) έχει αντικαρκινικές και ανοσοτονωτικές ιδιότητες.
Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό με τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας ή θεραπείας με ακτινοβολία για τον καρκίνο.

goji-9

Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) περιέχουν και γερμάνιο, ένα ορυκτό που θεωρείται ότι έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.
Τα ασιατικά αυτά φρούτα έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν τους δύο βασικούς παράγοντες που προάγουν τις καρδιακές παθήσεις, την οξειδωμένη χοληστερόλη και την αυξημένη αρτηριακή πίεση.
Επίσης, εκτιμάται ότι τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)εμπλουτίζουν το αίμα με θρεπτικά συστατικά και προάγουν την κυκλοφορία του, και αποτελούν εξαιρετικό βοήθημα στη διατήρηση της καλής όρασης και στη βελτίωσή της.
Το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μπορεί να καταναλωθεί σε καθημερινή βάση, για να προσφέρει γενική ευεξία.
Το φυτό Lycium barbarum μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φράχτης και να σταθεροποιήσει αμμώδη εδάφη, γιατί σχηματίζει γερές ρίζες και αναπτύσσεται πολύ καλά σε αμμώδη εδάφη.
Το Γκότζι (Lycium barbarum) είναι ένα από τα αρχαιότερα άγρια φαρμακευτικά φυτά και ήταν βασικό στοιχείο στη διατροφή των Κινέζων αγροτών για τουλάχιστον 2.000 χρόνια.
Α…ΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΟ γκοτζι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ… ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΗ> Μιλάμε για προχωρημένες καταστάσεις, έτσι;
http://egoji.gr/

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ…ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΝ!
Σε παλαιότερες εποχές…οι παχουλές ήταν το ιδανικό…η μόδα
Οι γυναίκες που ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και γενικότερα ζωής, μειώνουν τουλάχιστον στο μισό τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής τη Σουζάνα Λάρσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας μελέτησαν τους πέντε βασικούς παράγοντες ενός υγιεινού τρόπου ζωής: σωστή διατροφή (πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι λιπαρά κ.λπ.), μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (έως εννέα ποτά την εβδομάδα), όχι κάπνισμα, σωματική άσκηση (περπάτημα ή ποδήλατο τουλάχιστον επί 40 λεπτά την ημέρα) και φυσιολογικό βάρος σώματος (δείκτης σωματικής μάζας κάτω του 25).
Οι Σουηδοί επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 31.700 γυναίκες με μέση ηλικία60 ετών και για μια περίοδο δέκα ετών. Από αυτές, οι περισσότερες τηρούσαν δύο έως τρεις παράγοντες υγιεινής ζωής, μόνο οι 589 και τους πέντε, ενώ οι 1.535 κανέναν απολύτως. Στο διάστημα της μελέτης συνέβησαν 1.554 εγκεφαλικά και, όπως διαπιστώθηκε, όσο πιο υγιεινά ζούσε μια γυναίκα, τόσο περισσότερο μειωνόταν ο σχετικός κίνδυνος γι' αυτήν.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες τηρούν και τους πέντε παραπάνω «χρυσούς κανόνες» στη ζωή τους, έχουν κατά μέσο όρο 54% μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσες δεν τηρούν τίποτε από όλα αυτά.
Ειδικότερα, όσον αφορά τη διατροφή, όσες έτρωγαν υγιεινά, είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού (η συνηθέστερη μορφή που προκαλείται από ελλιπή αιμάτωση και οξυγόνωση του εγκεφάλου), σε σχέση με όσες έτρωγαν ανθυγιεινά. Αντίθετα, δεν διαπιστώθηκε συσχέτιση με τα σπανιότερα αιμορραγικά εγκεφαλικά, που αποτελούν το 15%έως 20% των συνολικών.
«Επειδή οι συνέπειες του εγκεφαλικού είναι συνήθως καταστροφικές και μη αναστρέψιμες, η πρόληψη έχει μεγάλη σημασία», τόνισε η Σουζάνα Λάρσον.
Κίνδυνος σε βάθος χρόνου για δεύτερο εγκεφαλικό


Εξάλλου, σε μια ξεχωριστή καναδική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον δρα Ρίτσαρντ Σβαρτς του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η οποία παρουσιάστηκε σε καναδικό ιατρικό συνέδριο, επισημάνθηκε ότι όσοι έχουν πάθει εγκεφαλικό, κινδυνεύουν σε σημαντικό βαθμό να πάθουν κι άλλο μέσα στα επόμενα πέντε τουλάχιστον χρόνια, γι' αυτό χρειάζονται καλύτερη παρακολούθηση και προληπτική θεραπεία σε βάθος χρόνου.
Ο μέσος κίνδυνος για ένα δεύτερο εγκεφαλικό μέσα σε ένα έτος από το προηγούμενο, αγγίζει το 10% και μπορεί να αποβεί θανατηφόρο. Μακροπρόθεσμα, ο κίνδυνος παραμένει αυξημένος, καθώς μετά από πέντε χρόνια ο κίνδυνος ενός επόμενου εγκεφαλικού είναι διπλάσιος σε σχέση με τον κίνδυνο να πάθει κάποιος συνομήλικος και ιδίου φύλου το πρώτο εγκεφαλικό.
Η έρευνα μελέτησε στοιχεία για περίπου 34.000 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν λόγω εγκεφαλικού και πήραν εξιτήριο κατά την περίοδο 2003-2011. Το 5% των ασθενών πέθαναν μέσα στον πρώτο χρόνο από το εξιτήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου