Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η Ιερά Κάρα της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου στα Τρίκαλα μέχρι τις 14/2 [βίντεο]

Η Ιερά Κάρα της Αγίας Ελένης της παρθενομάρτυρος βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2016 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα, όπου και θα μείνει εκεί μέχρι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, προσφέροντας την ευλογία της στους πιστούς.

Επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Ιερά Κάρα της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου.

Η Ιερά Κάρα της Αγίας Ελένης  φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης,  και ευλαβώς παραχωρήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο προς ευλογία του πιστού λαού της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Αξίζει να σημειωθεί το ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, υπήρξε για πολλά χρόνια ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης και μάλιστα πριν από λίγα χρόνια ο ίδιος είχε φέρει την Ιερά Κάρα στα Τρίκαλα, ενώ τώρα την υποδέχτηκε από τη θέση του Μητροπολίτη.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος χοροστάτηκε και ομίλησε για την Αγία Ελένη την Εκ Σινώπης στην ακολουθία του εσπερινού.

Σύμφωνα με την παράδοση διά της τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης της Παρεθνομάρτυρος γίνονταν πολλά θαύματα στην Σινώπη. Ιδιαίτερα, όσοι υπέφεραν από πονοκεφάλους, καλούσαν τον Ιερέα, ο οποίος έφερνε την αγία Κάρα, έψαλλε την Παράκληση, έκαμνε Αγιασμό και θεραπεύονταν ο πόνος.

Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών πριν από το 1924 μ.Χ., ο τότε πρόεδρος της Σινώπης Χρήστος Καφαρόπουλος, έφερε την Κάρα της Αγίας Ελένης στον Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται σήμερα ευωδιάζουσα και θαυματουργούσα. 
Πηγή: Τρίκαλα Όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου