Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

 Όσα μας  συμβαίνουν είναι σχεδιασμένα για 50 χρόνια υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών!Επιφυλακτικός αλλά και ιδιαίτερα ανήσυχος για το μεταναστευτικό ζήτημα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, εκτιμώντας ότι όσα συμβαίνουν σήμερα είναι σχεδιασμένα για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέβη μάλιστα στην δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των Μητροπολιτών αναφορικά με την ανέγερση μουσουλμανικών τζαμιών καλεί σε περίσκεψη και λέει όχι στις βιαστικές κινήσεις, παρά την αρχική προσωπική του συμφωνία:


«Τώρα μετά απ όλα αυτά που ζούμε και γίνονται οφείλω να πω ότι επιφυλάσσομαι. Δεν πρέπει να βιαστούμε.».

Έθεσε δε ο ίδιος χαρακτηριστικά το εξής ερώτημα: «Σε ποιους θα κάνουμε τζαμί; Στους Σουνίτες ή στους Σιίτες που σφάζονται μεταξύ τους; Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Προσευχή ή θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού και φονταμενταλισμού; Και ποιος θα τα ελέγξει αυτά τα πράγματα;»

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ιδίως επιφυλακτικός για έναν επιπλέον λόγο: «Πιστεύετε άραγε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα; Εγώ δεν το πιστεύω. Όλα αυτά τα πράγματα μου φαίνονται σχεδιασμένα. Όταν κλείνουν τώρα τα σύνορα στο Βορρά, εσείς περιμένετε ότι θα φύγουν; Πού θα πάνε;», αναρωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις ενώ άφησε αιχμές για τις ευθύνες αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία.

«Πραγματικά θα ήθελα να κλείσουμε ένα ραντεβού μετά από πέντε χρόνια, αν ζω, για να δείτε αν έχω δίκιο», κατέληξε με νόημα.

tribune.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου