Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μητροπολίτης Αυστρίας: "Να είμαστε έτοιμοι ακόμα και να επαναστατήσουμε όπως το 1821"


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου.  
 Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Βενέδικτο Παπαδόπουλο και τους συνεφημερίους του.  
 Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αυστρίας, ο οποίος
ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της θεραπείας της
κόρης της Χαναναίας τονίζοντας ότι καλούσε τον Χριστό να την ελεήσει και να την βοηθήσει καθως πίστευε ότι αν σώθεί εκείνη θα σωθεί και η κόρη της.  
 Επίσης ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρθηκε στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και σε στον κόσμο γενικότερα, εξήροντας το φιλότιμο των ελλήνων μία λέξη η οποία δεν μεταφράζεται σε καμία άλλη γλώσσα.  
 Τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Βενέδικτος, αναφέροντας ότι μια δυσάρεστη αιτιολογία οδήγησε τα βηματά του σήμερα στον Ιερό Ναό, καθώς πρόκειται να τελέσει το μνημόσυνο του θείου του, Κωνσταντίνου Καρδαμάκη, ενορίτη του Αγίου Γεωργίου.   
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Αρσένιος τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του θείου του.   
Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το πυκνό εκκλησίασμα για την παρουσία του και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της κρίσης τους κάλεσε να μείνουν δίπλα στην Εκκλησία, με ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελεί, και να είναι έτοιμοι ακόμα και να επαναστατήσουν αν χρειαστεί, να είμαστε έτοιμοι όπως το '21 να πούμε για του Χριστού την πίστη την Αγία και για της Πατρίδας την ελευθερία, πράγματα τα οποία λείπουν σήμερα από τους ανθρώπους που μας οδηγούν συχνά, αλλά δεν πρέπει να απουσιάζουν από τον λαό.  


 Πηγή: romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου