Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.ΑντωνίουΟ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ:
Το ξέρατε ότι πολλοί ιατροί μοναχοί εφαρμόζουν και την Ομοιοπαθητική;

Πριν από μερικές μέρες είχα παρουσιάσει την Ομοιοπαθητική, μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, η οποία στηρίζεται στα βότανα! Και εν τω άμα και το θαύμα ο διάσημος καθηγητής-ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα (κι όχι μόνο) ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ μου έστειλε την παρακάτω χαρακτηριστική επιστολή:

 George Vithoulkas George@vithoulkas.com


Αγαπητε Πατερα Αντώνιε,
Διαβασα με μεγαλη μου εκλπηξη, ευχαριστη , την αναφορα σας στην ομοιοπαθητικη.

Αισθανθηκα οτι εχουμε εναν ακομα καλο φιλο μεσα στις γραμμες των μοναχων , οπως ο π.Ιωαννης, ο π,Χρυσοστομος , ο π.Βαρναβας ο π.Εφραιμ στο Αγιο Ορος και αλλοι. Ζητησα απο τους συνεργατες μου στην Ακαδημια να σας ενημερωνουν για τα δρωμενα και την εξαπλωση της ομοιοπαθητικης..
Ελπιζω οτι η ομοιοπαθητικη θα γινει αποδεκτη και θα μελετηθει απο τους ορθοδοξους ιατρους , μοναχους και ιερεις, ετσι ωστε να παρουν στα χερια τους αυτην την καταπληκτικη θεραπευτικη .

με τιμη και αγαπη
George Vithoulkas

Prof. George Vithoulkas
Right Livelihood Award (Alternative Nobel Prize)
Director, International Academy of Classical Homeopathy, Greece
Hon. Professor University of the Aegean, Greece
Professor Kiev Medical Academy
Hon. Professor Moscow Medical Academy
Doctor Honoris Causa University of Medicine "Dr. Viktor Babes",Romania
Doctor Honoris Causa University of Medicine and Pharmacy "Iuliu Hatieganu", Cluj-Napoca, Romania
Collaborating Professor Basque Medical University

e-mail: george@vithoulkas.com
http://www.vithoulkas.com
http://www.vithoulkas.edu.gr
http://www.syros.aegean.gr/homeopathy

Ε, τώρα εγώ που με ζώνουν τα “δαιμόνια” θα ήθελα να μάθω:
Αν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θα μπορούσαν να κυκλοφορούν μαζικά, τουλάχιστον σε ορισμένες δημοφιλείς ασθένειες … π.χ. Γρίπη ή πόνους γενικώς… Ως γνωστόν σήμερα τα φάρμακα Ομοιοπαθητικά παρασκευάζονται από τους φαρμακοποιούς ή και από τους Ομοιοπαθητικούς γιατρούς αυθημερόν.Το μυστικό της αποτελεσματικότητας τους έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα.Κάθε φάρμακο παρασκευάζεται στηριζόμενο στα συγκεκριμένα “νοσολογικά” χαρακτηριστικά εκάστου ασθενούς… Κι οπότε… Ιδού το “δαιμόνιό” μου.Λέω αν σε μερικές περιπτώσεις θα ήτο δυνατόν μερικά σκευάσματα ομοιοπαθητικά θα μπουρούσε να είναι ευρύτερα προσβάσιμα… Λέω, δεν ξέρω… Ο διαπρεπής επιστολογράφος μας θα μπορούσε να μας διαφωτίσει…τον οποίο και ευχαριστούμε για την υπόσχεση να έχουμε ενημέρωση από την Ακαδημία Ομοιοπαθητικής

Δείτε όμως κι ένα άλλο θεματάκι που μας έστειλε ο τακτικός πληροφοριοδότης μας και μέλος της Ε.Σ.Δ., ο κ. Γιατζίδης διευθυντής του κέντρου medLabnews. Αφορά τον καταρράκτη, θέμα που με απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν… Αλλά δείτε τις πληροφορίες από την σκοπιά της κλασσικής ιατρικής, η οποία είναι ο αποκλειστικός διαχιεριστής της πάθησης, αφού τα βοτανάκια …δεν φτουράνε… παρά μόνο προληπτικά:

Καταρράκτης, η συχνότερη αιτία μείωσης της όρασης σε όλο τον κόσμο

Posted: 17 Φεβρουαρίου 2016
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι οργανικές χρωστικές ουσίες που ανήκουν στην  κατηγορία των ξανθοφυλλών που μαζί με μια άλλη κατηγορία αυτή των καροτενίων στην οποία ανήκουν η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο απαρτίζουν μια μεγαλύτερη ομάδα αυτή των καροτενοειδών. Τα δύο θρεπτικά συστατικά, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, είναι και τα δύο καροτενοειδή, συστατικά που δίνουν σε πολλά φρούτα και λαχανικά το κίτρινο χρώμα. Συντελούν στην πρόληψη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας προφανώς επιτρέποντας στον οφθαλμό να φιλτράρει το επιβλαβές μικρού κύματος φως και περιορίζοντας άλλες επιβλαβείς επιδράσεις στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Παρόλο που η λουτεΐνη θεωρείται κίτρινη χρωστική ουσία όταν βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση μπορεί να εμφανιστεί και πορτοκαλί ή κόκκινη. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτές θρεπτικές ουσίες, που σημαίνει ότι απορροφόνται καλύτερα όταν λαμβάνονται μαζί με τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά, ή σε συνδυασμό με λιπαρά οξέα, όπως ιχθυέλαια και συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Τα άτομα που ακολουθούν δίαιτες με χαμηλά λιπαρά ή δίαιτες στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια φρούτων και λαχανικών, έχουν αυξημένο κίνδυνο έλλειψης καροτενοειδών. Αναφέρεται ότι το κάπνισμα επίσης, επιβραδύνει την απορρόφηση των καροτενοειδών, οπότε οι καπνιστές θα πρέπει να προσλαμβάνουν αρκετά φρούτα και λαχανικά. Το μάτι είναι ένα περίπλοκο όργανο που πρέπει να συγκεντρώσει, να ελέγξει, να εστιάσει και να αντιδράσει στο φως για να παράγει όραση. Στο πίσω μέρος του ματιού υπάρχει ένα λεπτό στρώμα φωτοευαίσθητων νευρικών κυττάρων και ινών που λέγεται αμφιβληστροειδής χιτώνας Το φως εισέρχεται μέσα στο μάτι, πέφτει πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ερέθισμα που αποστέλλεται στον εγκέφαλο ο οποίος το αντιλαμβάνεται σαν εικόνα. Το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδή χιτώνα που όπως είδαμε πιο πάνω ονομάζεται ωχρά κηλίδα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την όραση. Είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση και μας επιτρέπει να βλέπουμε με μεγάλη ευκρίνεια, έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες της εικόνας. ......................
read more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου