Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ..ΕΩΣ ΝΥΚΤΑ!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο τακα-τακα! ΜΕ 
ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Διαλέξτε την πληροφόρηση που χρειάζεστε

Κόσμος

Ελλάδα
Επιχειρήσεις
Ψυχαγωγία
Αθλητικά
Επιστήμη και τεχνολογία
Πολιτική
Άλλες κυριότερες ειδ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΣ… ΚΑΙ
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!







> Aποθαυμάστε το ΗΡΩΔΕΙΟ
μιας κάποιας εποχής με τον Αι-Γιώργη του Λυκαβητού να δεσπόζει.....>

Βρε πως γίναμε TODAY..
Επιλοχία!



ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Ηρώδειο στnν κορυφή των πιο εντυπωσιακών θεάτρων του κόσμου Το δημοσίευμα της Τelegraph αναφέρεται σε θέατρα που ξεχωρίζουν παγκοσμίως λόγω της θέσης τους, της αρχιτεκτονικής τους και της ιστορίας τους
Στην κορυφή της λίστας με τα πιο εντυπωσιακά θέατρα του κόσμου, βρίσκεται το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Telegraph.


Το δημοσίευμα της Telegraph αναφέρεται σε σημαντικά θέατρα που ξεχωρίζουν λόγω της τοποθεσίας τους, της αρχιτεκτονικής τους και της  ιστορίας τους όπως το θέατρο Walt Disney στο Λος Άντζελες σχεδιασμένο από τον Φρανκ Γκερί, το πλωτό θέατρο της λίμνης Κωνστάντια στην Αυστρία καθώς και στην περίφημη όπερα της Βενετίας.
Χτίστηκε με ταχύτατο ρυθμό με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ.. Ο προορισμός του οικοδομήματος ήταν κατά κύριο λόγο οι μουσικές εκδηλώσεις και για τον λόγο αυτό ονομάστηκε Ωδείο. 
Οι επιχώσεις που επήλθαν στους επόμενους αιώνες σχεδόν το εξαφάνισαν, με μόνο ορατό σημείο τον ψηλό τοίχο της σκηνής, με την όλη κατασκευή να μοιάζει περισσότερο με γέφυρα.



Ο χώρος που προοριζόταν για το κοινό είχε 32 σειρές από μαρμάρινες κερκίδες και η χωρητικότητά του ήταν της τάξης των 5000 περίπου θεατών. Όπως και στα θέατρα της ρωμαϊκής εποχής, η ορχήστρα είχε ημικυκλικό σχήμα. Το σκηνικό οικοδόμημα βρισκόταν υπερυψωμένο στο βάθος της σκηνής και είχε τρεις ορόφους, δύο εκ των οποίων διατηρούνται μέχρι σήμερα σε ύψος 28 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου