Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014


 Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ...ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ- ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ...ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! (είναι Σαλονικιός)


Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ ως περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έκανε από την Κομοτηνή και εν συνεχεία από την Αλεξανδρούπολη, δηλώσεις για το θέμα:

«Εδώ και 38 χρόνια, από τότε που έχτιζα την ΕΤ3, γνώρισα τη Δράμα, τη Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο. Και δεν ήταν απλά μια γνωριμία, αλλά μία ολόκληρη περιοχή που δημοσιογραφικά την υπηρέτησα με πάθος, με συνέπεια, με συνεχείς παρεμβάσεις μου και με πάμπολλα ταξίδια, μέχρι και πολύ πρόσφατα με το μικρόφωνο στο χέρι, μπροστά από μία κάμερα.

Και ήταν η συνέχεια, η τωρινή, της κοινοβουλευτικής μου πορείας ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου έδωσα όλο μου το βάρος στα μείζονα εθνικά ζητήματα που αφορούν και την Μακεδονία (δεν παραδίδουμε το όνομά της στα Σκόπια) και την Θράκη. Μόνο για την Θράκη, που λόγω Προξενείου και Άγκυρας είναι σε επικίνδυνη κατάσταση, έκανα τόσες πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή, όσο ούτε όλοι οι άλλοι Θρακιώτες βουλευτές μαζί. Το έχετε διαπιστώσει και από τις 21 επισκέψεις περιοδείες μέσα σε ελάχιστους μήνες
.

Χώρια και η τραγική οικονομική ύφεση που μαστίζει όλη την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη. Και που έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, της λειτουργίας των νοσοκομείων, των σχολείων, ΑΕΙ ΤΕΙ, της πρωτογενούς παραγωγής. Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας.

Όλα αυτά και άλλα πολλά περισσότερα, με οδήγησαν σε ορισμένες αποφάσεις.

Η μη εντοπιότητα δεν αποτέλεσε τροχοπέδη. Όταν αγαπάς τη πατρίδα σου, αγαπάς κάθε γωνιά της. Πόσο μάλλον όταν έχεις γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και όταν αυτές εδώ είναι οι απόλυτα ευαίσθητες ακριτικές περιοχές. Από το Τριεθνές του Έβρου, μέχρι τη Δράμα, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Και τη Λαδοξέρα. Τη Ζουράφα.

Είχα δεσμευτεί να κατέβω στην ΑΜΘ περιφέρεια, ως Περιφερειακός Σύμβουλος. Επιλέγοντας την Κομοτηνή. Για να καταδείξω ότι θα συνεχίσω να φωνάζω ΚΑΙ από απόσταση αναπνοής ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ. Όπως το κάνω και ως Βουλευτής.

Με ομόφωνη απόφαση των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και όλων των παρόντων Πολιτευτών, μου προτάθηκε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όχι μόνο για να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε και εγώ προσωπικά, ότι δεν μας αφορούν ψηφοθηρικά και αντεθνικά παιγνίδια με το Προξενείο, αλλά και ότι θα δώσουμε και τη ψυχή μας για την οικονομική ανασυγκρότηση όλων των νομών, για να δούμε, επιτέλους, ευτυχισμένες και ευτυχισμένους, χαμογελαστές και χαμογελαστούς, Ελληνίδες και Έλληνες. Όλων των πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Έχω οδηγό την Παναγία και Προστάτες τον Άγιο Νικόλαο και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Αλλά σέβομαι και τον κάθε Μουσουλμάνο, τον Θεό που πιστεύει και τους προφήτες του.

Δεν μας κρατάει κανένας. Δεν εξαρτώμεθα από κανέναν. Δεν θα προσκυνήσουμε κανέναν για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στις κάλπες του Μαΐου.

Ξέρω ότι ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος απέναντι σε συνυποψήφιους που εναλλάσσονται χρόνια τώρα, στις καρέκλες, είτε των Νομαρχιών, είτε της Υπερνομαρχίας, είτε της Περιφέρειας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους μου που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μας.

Από πλευράς Αντιπεριφερειαρχών, οι Συντονιστικές μας κατέληξαν στα εξής ονόματα:

Ροδόπη Κώστας Βουζουκίδης

Καβάλα Στέλλα Γκανιάτσου

Δράμα Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης

Για την Ξάνθη το όνομα θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή, επειδή γίνονται διαβουλεύσεις με δύο ικανότατες προσωπικότητες. Παρακαλώ λίγη υπομονή.

Όσο για τον Έβρο, τον άφησα τελευταίο, επειδή εδώ έχουμε μία ιδιαίτερα εκπληκτική πατριωτική κίνηση.

Αντιπεριφερειάρχης θέλησε να κατέβει ο συνάδελφός μου Μαρίνος Ουζουνίδης. Όπως μου είπε, η έδρα στη Βουλή δεν τον κρατά, μπροστά στην αγάπη του να υπηρετήσει από ακόμα πιο κοντά την ιδιαίτερη πατρίδα του. Αυτά τα λόγια και μόνο, δείχνουν το πάθος του ανθρώπου για τα χώματα που τον γέννησαν. Τον ευχαριστώ για την απόφασή του. Τον ευχαριστώ που θα με τιμήσει με την συνεργασία του.

Από δω και μπρος, με την ευθύνη του Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, έχω επίσης επιλέξει και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες. Θέματα Ανάπτυξης (και Τουρισμού) θα επωμισθεί ο Γιώργος Τσακίρης από την Καβάλα και θέματα Περιβάλλοντος και Αγροτικής Οικονομίας ο Παναγιώτης Λελιάτσος από τον Έβρο.

Τις επόμενες μέρες, σε συνεχόμενες μέρες, θα επισκεφθώ και τις πέντε πρωτεύουσες των νομών που συγκροτούν την Περιφέρεια. Όπως επίσης και τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Εύχομαι καλό και έντιμο αγώνα σε όλους τους συνδυασμούς που θα κατεβούν στις Περιφερειακές εκλογές. Να ξέρουν, ότι εμείς δεν θα καταφύγουμε σε κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Ούτε και στην βιομηχανία της λάσπης και των προσωπικών επιθέσεων.

Θα αγωνιστούμε με πολιτικούς όρους και με το Πρόγραμμά μας, που θα παρουσιάσω στις πρώτες επισκέψεις μου ανά νομό, που σας προείπα.

Εύχομαι, επίσης και όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στην πραγματική προεκλογική ενημέρωση των Μακεδόνων και των Θρακιωτών».

Στις δηλώσεις που έγιναν στην Κομοτηνή, έδωσαν το παρόν τους ο Περιφερειακός ΑΜ-Θ Οργανωτικός Περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Φώτης Καλένης, Πολιτευτές και εκπρόσωποι όλων των ΑΜ-Θ Συντονιστικών Επιτροπών του Κινήματος και ο υποψήφιος Θρακιώτης Ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου