INTERNET TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΑΡΩΣΤΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, Ο BIG BROTHER..
για να μας σαρωνει όλους...θέλει για τις αθλιότητές του και νομοθετική κάλυψη!
Γελάμε πολλές φορές με τα όσα ακούμε και διαβάζουμε ..πως δεν πρέπει να δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία.. στο διαδίκτυο κ.λ.π.. Το έχουμε τονίσει, είτε δώσεις στοιχεία είτε όχι από τη στιγμή που έχεις κομπιούτερ, είσαι παγιδευμένος και γνωστός στους πάντες. Τό τσιπάκι ακόμη δεν μας το φόρεσαν στο πετσί μας, αλλά το φέρουμε στον υπολογιστή μας... Δεν βλέπετε τον Σφακιανάκη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ..που λέμε ότι κάνει θαύματα... ;Ε, πώς δα... σε ανακαλύπτει; Γι αυτό και συνεχίζουμε να γελάμε με εκείνους τους αφελείς που υπεραμύνονται μετά πάθους της ανωνυμίας... Ποια ανωνυμία ρε στουρνάρι, όταν σε ξέρουν όλοι κι από τα γεννοφάσκια σου μάλιστα...Απλά κρύβεσαι, νομίζεις ότι κρύβεσαι από τους γείτονές σου... ΟΛΟΙ μας είμαστε στη φάκα. Δειτε τις πιο κάτω πληροφορίες...
Εισήχθη τον Νοέμβριο του 2011 και εγκρίθηκε από την βουλή των αντιπροσώπων πριν από μερικές μέρες. Στη συνέχεια θα χρειαστεί έγκριση από τη Γερουσία. Όμως όλα δείχνουν πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα ασκήσει βέτο και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί θετική ψήφο από τα δύο τρίτα του Κογκρέσου, πράγμα απίθανο, τουλάχιστον αυτή την περίοδο και δεδομένων των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην Ουάσιγκτον.
Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει κατακριθεί από πολλούς οργανισμούς και ομάδες με την κατηγορία πως δεν έχουν καθοριστεί σαφή όρια σχετικά με τις πληροφορίες που θα δίνονται στις αρχές. Επίσης υπάρχουν υποψίες πως το νομοσχέδιο θα χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παραβιάζει την ιδιωτικότητα των πολιτών και ουσιαστικά να τους κατασκοπεύει, με το πρόσχημα της ασφάλειας.
Τα δεδομένα που διακινούνται στο διαδίκτυο θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα σε υπηρεσίες όπως η CIA και το FBI, χωρίς την ανάγκη έκδοσης εντάλματος και οι εταιρίες θα παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση σε ότι δεδομένα έχουν συγκεντρώσει για τους χρήστες τους.
Πολλές μεγάλες εταιρίες στον χώρο της πληροφορικής υποστηρίζουν το CISPA. Ανάμεσα σε αυτές είναι η Microsoft, το Facebook, η Apple, η IBM , η Intel και η AT&T. Από την άλλη την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει η Mozilla και άλλες οργανώσεις.
Ακόμη υπάρχει και μια άποψη σύμφωνα με την οποία το νομοσχέδιο έρχεται σαν το δεύτερο SOPA (Stop online privacy act), το οποίο δεν πέρασε μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε. Να θυμίσουμε πως στόχος του ήταν η καταπολέμηση της πειρατείας και της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προβλεπόταν πως η παρακολούθηση της διαδικτυακής κίνησης θα γίνεται για λόγους προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Τέλος μπορεί το CISPA να ψηφιστεί η όχι στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επηρεάσει όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο οικοσύστημα, το οποίο δεν γνωρίζει σύνορα. Αν όχι όλοι, πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε υπηρεσίες, οι οποίες εδρεύουν στις ΗΠΑ. Συνεπώς υπόκεινται στους εκεί νόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τα δεδομένα που διακινούμε μέσω αυτών.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/erxetai-o-megalos-aderfos-tou-diadiktyou.html#ixzz2RY0CQmyG
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου