Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ...


APOKALIPSI-SINEDRIOΔύο κορυφαίες συναντήσεις διεθνούς επιστημονικού και θρησκευτικού περιεχομένου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Ιερό Νησί της Αποκάλυψης τον προσεχή Μάιο και τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το Rhodes Times, θέμα τους είναι η 'Αποκάλυψη' του Ιωάννη και η 'Καινή Διαθήκη'.
Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις 17 ? 22 Μαϊου 2013 όπου μία ομάδα δέκα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου θα βρεθούν στην Πάτμο για σεμινάριο σχετικά με την 'Αποκάλυψη'. Παρών στο σεμινάριο θα είναι και ο κορυφαίος καθηγητής Ορθόδοξης Θεολογίας κ. Νικολακόπουλος.
Η επόμενη συνάντηση θα έχει έναν πιο διεθνή χαρακτήρα και έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτμο από τις 12 ? 18 Σεπτεμβρίου 2013 με αποκλειστικό θέμα την 'Καινή Διαθήκη'. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Ιερό Νησί θα μεταβούν είκοσι διεθνείς επιστήμονες από όλο τον κόσμο, που αντικείμενό τους είναι αποκλειστικά η μελέτη της 'Καινής Διαθήκης'.
Οι διοργανωτές των κορυφαίων αυτών συναντήσεων δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι αφού όπως υπογραμμίζουν "είναι η πρώτη φορά που θα συγκεντρωθούν στο Νησί της Αποκάλυψης, επιστήμονες και καθηγητές διεθνούς κύρους για να συζητήσουν αποκλειστικά την Καινή Διαθήκη. Υπάρχουν αντίστοιχες ομάδες σε όλο τον κόσμο που συγκεντρώνονται και εξετάζουν συγκεκριμένα ένα θέμα ως επιστημονικό ? θρησκευτικό αντικείμενο. Δεν υπήρξε όμως ποτέ κάτι αντίστοιχο για την Καινή Διαθήκη. Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να θεσμοθετηθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πάτμο".
Να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία είχαν δύο καθηγητές Θεολογίας, ο ένας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ο άλλος από την Ολλανδία ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο 'Πάτμος Ακτίς' (http://www.patmostimes.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου