Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ... ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ..ΕΙΚΟΝΑ!


ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ... "ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

.
agios kantiotis

Την αντίδραση ακόμη και ανθρώπων που έζησαν κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, έχει προκαλέσει η ύπαρξη εικόνας που τον εμφανίζει ως... Άγιο.
Αυτή η εικόνα που τιτλοφορείται «Ο Αγιος Αυγουστίνος, Φλωρίνης» και εμφανίζει τον γνωστό Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος Αυγουστίνο Καντιώτη ως έναν από τους Αγίους της Εκκλησίας, αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ιδιαίτερα, στάθηκε ικανή να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, που δημοσιεύει το dogma.gr η εικόνα είναι ξεκάθαρη και έχει όλα τα χαρακτηριστικά, της βυζαντινής αγιογραφίας. Ο μακαριστός Καντιώτης έχει φωτοστέφανο και τιτλοφορείται Άγιος.
Το dogma.gr μίλησε με τον διάδοχο του Αυγουστίνου Καντιώτη, στη Μητρόπολη Φλωρίνης. Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του επί σειρά ετών γνώριζε για την ενέργεια αυτή και δεν ήταν καθόλου σύμφωνος. «Αν ζούσε ο Αυγουστίνος δεν θα επέτρεπε τέτοια πράγματα» σημείωσε, στο ΔΟΓΜΑ συμπληρώνοντας πως ναι μεν ο Αυγουστίνος Καντιώτης ζούσε ως Άγιος, αλλά «από τη στιγμή που η Εκκλησία δεν τον έχει κατατάξει στους Αγίους δεν είναι σωστό να δημιουργούνται εικόνες». (dogma.gr)
Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η εικόνα του «Αγίου» Αυγουστίνου είναι άγνωστος.
Άλλοι την αποδίδουν σε υπέρμετρη αγάπη και βεβαιότητα για την αγιότητα του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί για προσπάθεια εμπορευματοποιήσεως μιας μεγάλης εκκλησιαστικής προσωπικότητας που ακόμη και μετά θάνατον εξακολουθεί να έχει ακροατήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μ.Δ.Ν: Γιατί σάλος; Γιατί να μην αγιοποιηθεί; Ήταν επίσκοπος καθαρός, αγνός.., φωνακλάς και τυπολάτρης...αλλά βέβαια στις αγιοποιήσεις αυτά τα προσόντα δεν αρκούν ως γνωστόν..  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου