Πέμπτη 11 Απριλίου 2013


1

Της Μίνας Αγγελίνη 

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επέκρινε τις ακραίες μορφές του φεμινισμού επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν καριέρα, συμμετέχοντας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και την πολιτική, εφόσον η δραστηριότητα αυτή δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες της οικογένειας.

Κατά την ομιλία του σε συνάντηση με ακτιβιστές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Γυναικών στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, υπογράμμισε ότι «ο φεμινισμός είναι πολύ επικίνδυνος, καθώς οι οργανώσεις αυτές διακηρύττουν ψευδο-ελευθερία για τις γυναίκες, πέρα από το γάμο και την οικογένεια.
Δεν είναι τυχαίο πως οι επικεφαλής αυτών των οργανώσεων δεν είναι παντρεμένες και δεν έχουν οικογένεια» σχολίασε. "Η φεμινιστική ιδεολογία δεν εστιάζει στην οικογένεια ή την ανατροφή των παιδιών, αλλά σε μια διαφορετική λειτουργία των γυναικών που έρχεται σε αντιπαράθεση με τις οικογενειακές αξίες» είπε προσθέτοντας πως οι γυναίκες, πρώτα από όλα πρέπει να είναι "το κέντρο της οικογενειακής ζωής, οι φύλακες της εστίας» χωρίς αυτό να τις καθιστά κατώτερες από τους άνδρες. Έσπευσε μάλιστα να πλέξει το εγκώμιο των γυναικών που δεν κάνουν μόνο δουλειές του σπιτιού, αλλά εργάζονται και έξω από την οικογένεια. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μ.Δ.Ν.:Ω, ναι ..βασικά συμφωνούμε... Είχαμε εδώ και τη Βουλγάρα Ιαχωβίτισα μανδάμ Μάργκαρετ.. τη μάνα του Γιωργάκη Παπανδρεου ..που ήταν αρχηγός του φεμινιστικού κινήματος ΕΓΕΣ.. που μπορεί και να υπάρχει ακόμη ως ΜΚΟ σιτιζόμενη από από το Δημόσιο...Τα είχε κάνει κοινώς σκατά τότε επί αρχικής Πασοκοκρατίας, η ανθελληνίς!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου