Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ... ΑΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ,ΕΝΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΩΝ. ...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΠΑΝΤΑΣ ΗΜΑΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΛΗΣΙΑ


Σήμερα συνεδριάζει η μεικτή επιτροπή κράτους και εκκλησίας  για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρεια ελέγχουν των μητροπόλεων και των υπ αυτών ιδρυματικών οργανώσεων.
Βεβαίως κάποιοι ομιλούν για κατάργηση του αυτδιοίκητου της εκκλησίας κι άλλα παραμύθια, Η εκκλησία δεν εόναι κράτος εν κράτει. 
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση που υπέγραψαν στις 2 Απριλίου ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με θέμα «Καθορισμός φορέων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ελεγχόμενων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών», στον κρατικό έλεγχο υπόκεινται πλέον όλα τα εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Στην Κ.Υ.Α. αναφέρεται ρητά πως στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τις Ιερές Μονές, τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και τα Ιδρύματα (Παναγίας Σουμελά κ.λπ.), οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν απευθείας ελέγχους. Χωρίς καμία ενημέρωση ή άλλη ανάμιξη της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής, δηλαδή του Μητροπολίτη, του Ηγουμένου κ.λπ. θεωρώντας τα όπως όλα τα Ν.Π.Δ.Δ.., τα σωματεία, τα ιδρύματα κ.λπ.
Με την έναρξη του οικονομικού ελέγχου, προβλέπεται να γίνει χαμός ..και θα χάνει ο επίσκοπος την πατερίτσα του κι ο παπάς τα πασχάλια του... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου