Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ..


Παζάρι από τον Τομέα της Διακονίας Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την ενίσχυση των εμπερίστατων αδελφών μας.


Είναι γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποι αδελφοί μας σήμερα δυσκολεύονται να ζήσουν και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την βασική καθημερινή τους τροφή. Ο αριθμός των εμπερίστατων αυτών αδελφών μας φαίνεται να αυξάνεται καθημερινά, γεγονός το οποίο μας κάνει να μην μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη και τραγική πραγματικότητα.
Για το λόγο αυτό η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ο Τομέας της Διακονίας της αγάπης, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά φέτος «Παζάρι» για την συλλογή τροφίμων και χρημάτων, τα οποία θα δοθούν στους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Το Παζάρι θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 21η Απριλίου από τις 11.30 το πρωί έως και τις 9.00 το βράδυ και εκεί θα υπάρχουν «οι πάγκοι της Διακονίας αγάπης», όπου θα μπορούμε, όσοι θέλομε, να αφήσουμε τρόφιμα (μόνο ό,τι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου π.χ. ρύζι μακαρόνια κ.λπ.), χρήματα σε κάποιο Τραπεζικό Λογαριασμό ή ακόμη θα μπορούμε και να αγοράσομε πράγματα για να ενισχύσομε το Ταμείο της Διακονίας. Όλα τα πράγματα, τα οποία θα είναι προς πώληση αποτελούν «Προσφορά Αγάπης» των συνανθρώπων μας.
Επίσης θα υπάρχει κινητή μονάδα αιμοληψίας, η οποία σε συνεργασία με το σύλλογο «Αιματοκρίτης», από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, θα δέχεται τους εθελοντές αιμοδότες.
Στην προσπάθεια αυτή της Τοπικής Εκκλησίας μας θα τραγουδήσει η Χορωδία των  Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με τη συμμετοχή και άλλων Νεανικών Χορωδιών από τις ενορίες της πόλεως του Ηρακλείου, θα χορέψουν τα Κρητικά Συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων, του Όμιλου Βρακοφόρων Κρήτης, του Αετογιάννη, και του Χορωδείου, ενώ θα παρουσιάσουν μουσικά έντεχνα και παραδοσιακά κομμάτια η Φιλαρμονική του Δήμου, ο κ. Στέλιος Μπικάκης, ο κ. Βαγγέλης Αλεξάκης και ο κ. Μανώλης Παπαδάκης με τα Συγκροτήματά τους.
Παράλληλα θα ψυχαγωγούνται τα μικρά παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθ’  όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για να βοηθήσουν έμπρακτα, όσο μπορεί και θέλει ο καθένας από μας, τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική και μεγάλη ανάγκη.

Από το Γραφείου Τύπου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!Με όλη μας την αγάπη... αυτό το "εμπερίστατους" δεν είναι δόκιμον κι ουδείς το καταλαβαίνει.Είναι λέξη εν καταψύξει ... κι άγνωστος για τον πολύ κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου