Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΘΕΛΕΤΕ ΟΡΙΤΖΗΝΑΛ ΤΑΦΗ... Ή ΚΑΨΙΜΟ -ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΛΗ ;


Η  ΖΩΗ ΕΝ...ΤΑΦΩ Ή ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ (νι);

Ο διασημότερος ίσως τάφος στο Αργος
Η ταφή αποτελεί σήμερα μια
δυναμική βιομηχανία!
     
ΑΝΑΨΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑΦΗΣ -ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΗΔΗ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ...ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΩΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...(Σιγά τα λάχανα της ψευτοδιαβούλευσης..)

Πολλοί ιεράρχες ανησυχούν και διαφωνούν με τα περιλαμβανόμενα στο Νομοσχέδιο..(υποθέτουμε ότι οι διαφωνίες δεν είναι οικονομικής υφής...διότι η νεκροπελατεία θα μειωθεί..).

Το επίμαχο σημείο είναι:

Άρθρο 58:Επιλογή τύπου και τόπου ταφής

1. Η επιλογή του τύπου κηδείας, του τόπου ταφής ή της διαδικασίας αποτέφρωσης αντί της ταφής, είναι δικαίωμα του προσώπου.
2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφ’ όσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου, να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ταφής του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη, που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία, με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έγγραφο, αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
3.Εφ’ όσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στην διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία, ακόμα και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού.
4. Αν τα πρόσωπα που εκτελούν την επιθυμία του θανόντος παρεμποδίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίησή της, μπορούν να ζητήσουν την συνδρομή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της περιφέρειας όπου φυλάσσεται ο νεκρός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Μ.Δ.Ν: Τό θέμα βασικά έχει...πλάκα ,διότι εκτός των άλλων εμπλέκονται και τουλάχιστον δύο υπυργεία: Εσωτερικών Και Παιδείας και θρησκευμάτων... Και βεβαίως έως στιγμής δεν ζητήθηκε η γνώμη της Ι.,Συνόδου της Ιεραρχιας.. Και μπορείτε να καταλάβαιτε τι σημαίνει διαβούλευση! Παραμύθιον! Τουτέστιν οι Κρατικοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και θα τις επιβάλλουν με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Πρέπει όμως, υπέρ πάντων στο συγκεκριμένο θέμα να πρυτανεύσει ένα και μόνον: Η τελευταία βούληση του τεθνεόντος.. Όλα τα υπόλοιπα είναι μασάλια και κουρουφέξαλα. Η αρχαιόθεν παραδόσεις των Ελλήνων, δεν μπορεί σήμερον να αποτελούν ταμπού.. κι αρένα φαιδρού διαγκωνισμού. 
Αυτά λέμε εμείς... Αλλά υπάρχουν σοφολογιότατοι στους κόλπους της Εκκλησίας που μπορεί να τάμουν το θέμα, όχι με τη δική μας απλοϊκότητα... Το θέμα είναι όμως κατά πόσον θα πείσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου