Τρίτη 23 Απριλίου 2013

AΠΑΓΩΓΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΘΥΟΥΡΓΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ 

1611905
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr θύμα απαγωγής έπεσε πριν λίγες ώρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.

Το άκουσμα της είδησης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, και ο Πατριάρχης κ. Ιώαννης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές της χώρας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ ο διάκονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο σκοτώθηκε.
Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, μας ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.
Νεότερη ενημέρωση:
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς έρευνας για να εντοπιστούν οι απαχθέντες.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικοινώνησε άμεσα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, όπου του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου