Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ...

ουδεν νεοτερον απο την απαγωγη των 2 ορθοδόξων επισκόπων της ΣυρίαςΗ παράταση της κράτησης των δυο απαχθέντων επισκόπων στη Συρία, η απόλυτη σιωπή από μέρους των εγκληματιών ήδη έχουν ένα νεκρό στην πλάτη τους, απαγωγέων σίγουρα κάτι σημαίνει..
Λέγεται ότι στην υπόθεση έχουν ήδη αναμιχθεί, ο Πατριάρχης της Ρωσίας και ο πρόεδρος της Τουρκίας, που μετέφεραν το μήνυμα ότι οι δύο κληρικοί έχουν καλά στην υγεία τους...
Κανείς δεν μας έχει πεί ποιοί είναι οι δράστες (οι Τούρκοι τους ξέρουν )και εις τι αποσκοπούν με την απαγωγή...
Φόβους ότι η απαγωγή των δύο Ιεραρχών έχει βαθύτερες προεκτάσεις και ενδεχομένως, ιδιαίτερα σκοτεινά κίνητρα εκφράζονται τις τελευταίες ώρες από ανθρώπους που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.
Το τελευταίο διάστημα, οι Χριστιανοί δέχονται συνεχώς επιθέσεις από ακραία μουσουλμανικά στοιχεία και ...
άλλες ομάδες που δρουν στην περιοχή, με απώτερο στόχο την εξάλειψη της χριστιανικής παρουσίας.
Φαίνεται πως τελικός στόχος είναι να γενικευτεί η σύρραξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους πρώτους αφού οι αντίπαλοι είναι αριθμητικά υπερδιπλάσιοι.
Παρά το γεγονός πως οι προκλήσεις που έχουν δεχθεί οι Χριστιανοί της περιοχής είναι πολλές και συνεχώς αυξανόμενες, εντούτοις δεν έχει υπάρξει καμία μαζική αντίδραση.
ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΡΡΑΞΗ;
Το σενάριο, που τρομάζει αυτή τη στιγμή ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους, είναι η περίπτωση να χρησιμοποιούνται οι δύο Επίσκοποι ως αιτία, για να ξεσπάσει εκτεταμένη αντίδραση από τους Χριστιανούς.
Ο μέν Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος, είναι πρόσωπο ιδιαίτερα προβεβλημένο στην Ορθόδοξη κοινότητα, είναι αδερφός του νυν Πατριάρχη και ενας εκ των διεκδικητών του θρόνου, στις πρόσφατες εκλογές.

Στον αντίποδα, ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης, θεωρείται ακτιβιστής στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των Χριστιανών στην περιοχή και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινότητα του και γνωστός σε διεθνές επίπεδο.
Αν κάποιος λοιπόν ήθελε να ανάψει το «φυτίλι» που θα προκαλέσει ταυτόχρονη «έκρηξη» στις δύο σημαντικότερες Χριστιανικές κοινότητες της Συρίας, δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη «ευκαιρία» από αυτήν που υπάρχει τώρα.
Μεμονομένοι ακραίοι μουσουλμάνοι; Ομάδες εξτρεμιστών; Απλοί εγκληματίες που αναζητούν λύτρα; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από τους ανθρώπους που κρατούν τους δύο Επισκόπους.
Αν πάντως το σενάριο αυτό έχει βάση, τότε μιλάμε για μια απίστευτα επικίνδυνη εξέλιξη με προεκτάσεις που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

πηγη


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/syria-thriskeutikh-tromokratia.html#ixzz2RXqpc1lh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου