Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 

Με ανακοινωσή του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός καλεί τους πάντες να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το εργοστάσιο ζαχάρεως της Ορεστιαδάς. Επικροτούμε κι επαυξάνουμε.Η ανακοίνωση του Ιεράρχη της περιοχής έχει ως εξής:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Έχοντας υπ΄όψιν την κρισιμότητα της συγκεκριμένης περιόδου που ταλανίζει όλη τη χώρα αλλά και την ιδιαιτερότητα του τόπου μας, που μαστίζεται από το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, που είναι αποτέλεσμα της υποαπασχόλησης των ενεργών πολιτών του ΄Εβρου, με αγωνία στρέφω την προσοχή όλων στο θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης, που λειτουργεί εδώ και 40 περίπου χρόνια στην Ορεστιάδα.

 Το Εργοστάσιο αυτό αναντίρρητα στη μακρόχρονη διαδρομή του πολλαπλώς ευεργέτησε τον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις προόδου και ανάπτυξης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, που μερικώς οφείλονται στις γενικότερες δυσκολίες της Πατρίδος μας και μερικώς στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
 Στόχος και σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Εργοστασίου και γι΄αυτόθα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε σ΄αυτήν την κατεύθυνση και να εργασθούμε γι΄αυτόν το σκοπό. Είναι θέμα ε π ι β ί ω σ η ς όλων μας και υπόθεση που πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας. Δεν έχουμε περιθώρια να σκεφθούμε κάποια άλλη επιλογή.
 Σαν πνευματικός σας πατέρας αγωνιώ και εγώ μαζί με σας και όχι μόνο προσεύχομαι αλλά επιθυμώ μαζί με σας να οικοδομήσουμε τους πυλώνες στους οποίους θα στηρίξουμε και θα κτίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου.
 Εύχομαι το ανέσπερο φώς της επικειμένης εορτής της Αναστάσεως να φωτίσει τη ζωή όλων μας και ο καθένας από μας να πράξη το καθήκον του έναντι του εαυτού του, της οικογενείας του και της Θράκης.
   + Ο Διδυμοτείχου,Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου