Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

7/5/2014. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-"Ελευθέρια" Αλεξανδρουπόλεως και υποδοχή Μακ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

7/5/2014. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι εφέτος στα «Ελευθέρια» της πόλεώς μας την 14η Μαΐου ε.ε. θα παραβρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ο Β΄. Ο σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προσκάλεσε τον Μακαριώτατο στις εορτές δια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας από το περασμένο φθινόπωρο και ο Μακαριώτατος απεδέχθη ασμένως την πρόσκληση και ανταπεκρίθη θετικώς.


Σύμφωνα με το καταρτισθέν Πρόγραμμα «η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης», κ. Θεόδωρος Β΄, θα φθάσει στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της 12ης Μαΐου, συνοδευόμενος από τους σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Αλέξιο και Γουϊνέας κ. Γεώργιο, από τον Γραμματέα του π. Μελέτιο Κούμανη και τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη. Θα αναχωρήσει από την πόλη μας το πρωί της 15ης Μαΐου. Για τις Εορτές των «Ελευθερίων» μας ο Μητροπολίτης μας έχει καλέσει και θα παραβρεθούν επίσης οι σεβ. Μητροπολίτες Διδυχοτείχου κ. Δαμασκηνός και Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Ακολουθεί αναλυτικό Πρόγραμμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου όπου θα αναφέρονται οι εκδηλώσεις. (όλο το Πρόγραμμα εδώ)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου