Τρίτη 13 Μαΐου 2014

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html  Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
  • 14ον-Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου
  • ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ!
  • Βάλτε στο καθημερινό μενού σας την  κανέλα με μέλι 
  • Ξεκινείστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό με ένα στημένο λεμόνι!
  • Ο οργανισμός μας, όπως έχω ξαναπεί είναι απίστευτα οξειδωμένος με αυτά που καταβροχθίζουμε...όμως η φύση μας είναι πάμπλουτη σε αντίδοτα φυτικά. Και ιδού τα θαύματα που μας περιβάλλουν , αλλά για χίλιους λόγους τα περιφρονούμε μέσα στη θεότρελη νευρωτική ζωή μας...(σας ήθελα να πω, γιατί εγώ καλοπερνάω στην ηρεμία της μοναξιάς μου...)
  • ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΘΩΟ…ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ!


    Στην αρχαιότητα το δενδρολίβανο ήταν “φυτό ταμπού”. Η χρήση του ήταν τελετουργική. Η αρχαία Ελληνική του ονομασία, λιβανώτις, συνδέεται άμεσα με την χρήση του: μαζί με το λιβάνι, το μύρο και άλλα φυτά, χρησίμευε για τελετουργικούς καπνισμούς και καθαρμούς. Φυτό αφιερωμένο στη Μεγάλη Θεά. Τη Λευκοθέα, την Αφροδίτη.


    Στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων. Το έκαιγαν επίσης στους βωμούς.
    Διακοσμούσαν με αυτό τα αγάλματα των θεών και οι μαθητές όταν μελετούσαν το χρησιμοποιούσαν σαν στεφάνι, χάρη στην ιδιότητά του να τονώνει τη μνήμη.
    Κατά το μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε και σε καλλυντικά σκευάσματα.

    Μοιάζει να έχει κάτι κοινό και με τη φλόγα ενός κεριού: την κατεύθυνση προς τον ουρανό, την ανάταση!
    Θεραπευτικές ιδιότητες
    * Εξαίρετο τονωτικό και διεγερτικό όπως και η μέντα, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μελισσόχορτο.
    * Πολύτιμο σε σωματική και πνευματική υπερκόπωση που συνοδεύεται από αμνησία και σε υπόταση.
    * Καρδιοτονωτικό, υπερτασικό και ρυθμιστικό του περιβλήμα¬τος των επινεφριδίων αδένων.
    * Έχει επίδραση στην έκκριση της χολής γι' αυτό είναι χρήσιμο χολαγωγό σε περιπτώσεις ηπατίτιδας, ίκτερου, χολοκυ¬στίτιδας, χολολιθίασης, κ.ά.
    * Επειδή είναι καλό αποχρεμπτικό (διευκολύνει τον βήχα) και αντισηπτικό των πνευμόνων χρησιμοποιείται σε χρόνιες βρογχίτιδες, σε γρίπη, σε κοκίτη αλλά και σε άσθμα.
    * Αντιδιαρροϊκό με σημαντική επίδραση σε εντερικές διατα¬ραχές, σε κολίτιδα, σε διάρροια αλλά και σε συγκέντρω¬ση αερίων στην κοιλιά και στο έντερο (εξαλείφει τον τυ-μπανισμό).
    * Αντιρρευματικό και αντινευραλγικό, αντιαρθριτικό και ισχυρό εμμηναγωγό.
    * Ευεργετικό σε διαταραχές του νευρικού συστήματος, σε υστερία, ημικρανίες, ζαλάδες και σε  επιληψία.
    * Τονώνει το νευρικό σύστημα.

    Εναλλακτικές θεραπείες με δεντρολίβανο
    Το δεντρολίβανο είναι ελιξίριο νεότητας, εξαιρετικό τονωτικό και σπασμολυτικό, ενώ ασκεί επίδραση και πάνω στην έκκριση της χολής. Ακόμα, είναι ισχυρό εμμηναγωγό, επουλωτικό των πληγών, αντισηπτικό, σπασμολυτικό, κατά του χρόνιου κατάρρου των πνευμόνων και αντιρρευματικό. Επίσης, χρησιμοποιείται κατά της χρόνιας χολοκυστίτιδας, του ύδρωπα με χοντρό συκώτι, του ίκτερου από ηπατίτιδα , κατά των παραλύσεων και των νευρικών παθήσεων, εναντίον της χλώρωσης και της χρόνιας δυσπεψίας.
    Επιπλέον, είναι φυτό κατάλληλο για τους νευρικούς πονοκεφάλους και χρησιμοποιείται κατά των αερίων της κοιλιάς, ως τονωτικό της κυκλοφορίας του αίματος, κατά της τριχόπτωσης και κατά της πιτυρίδας.

    Εφαρμογές του δεντρολίβανου
    * Αφέψημα δεντρολίβανο: Ένα κλαράκι με τρία λουλούδια που βράζει στο νερό ενός φλιτζανιού πίνεται ζεστό πριν τον βραδινό ύπνο.
    Όποιος έχει αμοιβάδες ή ζαχαροδιαβήτη να πίνει τη διπλάσια ποσότητα το πρωί με άδειο στομάχι.
    * Έγχυμα δεντρολίβανου: Μουλιάζουμε ένα κουταλάκι φύλλα ή άνθη σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σουρώνουμε και πίνουμε μετά από 10 λεπτά. 'Ενα φλιτζάνι τη μέρα λειτουργεί, ανάλογα, ως χωνευτικό, ή αντιδιαβητικό, ή σπασμολυτικό, ή αντιϋστερικό, ή καταπραϋντικό, ή αντιφυσητικό.
    Το έγχυμα των φύλλων του είναι χωνευτικό, σπασμολυτικό, τονώνει την όραση.
    * Εξωτερική Χρήση: Οι γυναίκες που υποφέρουν από νευρικούς πονοκεφάλους θα γλυτώσουν αν λούζονται με αφέψημα.
    Για γενική κόπωση και αδυναμία (βράζουμε μία χούφτα σε ένα λίτρο νερό για 10 λεπτά και κάνουμε κομπρέσες ή μπάνιο) σε μώλωπες, ρευματισμούς, μυϊκούς πόνους, στραμπουλήγματα  και εκζέματα ή για πλύση πληγών.
    Με γαργάρες αφεψήματος εξαλείφει τις άφθες
    Αν επαλείφουμε καθημερινά στα επίμαχα σημεία του κεφαλιού το χυμό που βγάζουμε όταν πολτοποιήσουμε φρέσκα κλαδιά δεντρολίβανου σταματάει τον τριχοφάγο (αλωπεκία).
    Βράζουμε δύο χούφτες δεντρολίβανου σε δύο λίτρα νερού και τα ρίχνουμε στο ζεστό νερό του μπάνιου, για πόνους των ρευματισμών ή για εξασθενημένη όραση. Συχνά τέ-τοια μπάνια δυναμώνουν ένα αδύναμο παιδί.
    Προφυλάξεις:
    Αν πίνουμε συχνά αφεψήματα ή εγχύματα δεντρολίβανου μπορεί να είναι επικίνδυνο. Οποιαδήποτε χρήση του κι αν γίνεται πρέπει να είναι προσεχτική, γιατί η λήψη του σε πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες έχει προκαλέσει δηλητηριάσεις, ακόμα και θανατηφόρες .
    Δεντρολίβανο για τον τυμπανισμό
    O τυμπανισμός είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο και προκαλεί αίσθημα βάρους και δυσφορία. Για να απαλλαγείτε από τον τυμπανισμό, ρίξτε 50 γρ. ανθισμένο δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό, και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά μέσα σε βραστό νερό. Πίνετε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα έπειτα από κάθε γεύμα. Γνωστό από την αρχαιότητα για τις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο είναι γενικά πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολγικών προβλημάτων.

    Το αιθέριο έλαιο που περιέχει μπορεί σε μικρές ποσότητες να προκαλέσει το θάνατο. Βέβαια για να παραχθεί αυτή η ποσότητα χρειάζεται πολύ μεγάλες ποσότητες κλαδιών του φυτού. Από τα φύλλα του δεντρολίβανου εξάγεται ένα υγρό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή φάρμακου για τους ρευματισμούς, για τις διάφορους ερεθισμούς του στόματος καθώς και για το βήχα.
    Τέλος σαν αρωματικό το συναντάμε σε δεκάδες συνταγές μαγειρικής.
    Στην παραδοσιακή συνταγή από την Καλαμάτα, που σας προτείνουμε, δίνει μια μοναδική γεύση: Μπαρμπούνια με δεντρολίβανο
    Ο Αγάπιος ο μοναχός γράφει-Πόσες χάρες έχει το δενδρολίβανο: Βράσε τα άνθη δενδρολίβανου με νερό, έως να μείνει το μισό και πίνε το νερό εκείνο να σου γιατρεύσει ότι ασθένεια έχεις στα εντόσθια.
    Κάψε το ξύλο του και κάνε τα κάρβουνα σκόνη, την οποία βάλε σε ένα κομμάτι ψιλό λινό πανί και τρίβε καλά τα δόντια σου να γίνουν άσπρα και να γιατρευτεί κάθε τους ασθένεια και αν έχουν σκώληκες ψοφάνε.
    Βάλε τα φύλλα του στο στρώμα σου, να μην δεις κακό όνειρο.
    Αν τα βάλεις στην πόρτα και μέσα σε δύο τρεις μεριές του σπιτιού σου, δεν σε βλάπτει φίδι, σκορπιός, ούτε άλλο ζώο θανάσιμο.
    Μάλιστα αν είναι κανένα φίδι σε καμιά τρύπα , κάψε κομμάτι από αυτό εκεί δίπλα και νιώθοντας την μυρωδιά του ή βγαίνει να φύγει ή πεθαίνει.
    Ιδιότητες: Χωνευτικό, αντιδιαβητικό, σπασμολυτικό, αντιϋστερικό, εμμηναγωγό, καταπραϋντικό, χολαγωγικό, αντικαταθλιπτικό, αντιφυσητικό, στυπτικό, αντιμετεωριστικό.
    Μέλι και κανέλα, ένα θαυμαστό μίγμα για την υγεία μας
    Μέλι και κανέλα, ένα θαυμαστό μίγμα για την υγεία μας
    Έλληνες, Ρωμαίοι, Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Κινέζοι... δεν υπήρχε πολιτισμός στην αρχαιότητα που να μην το αναγνώριζε ως βάλσαμο. Η ανακάλυψη και η ευρεία χρήση των αντιβιοτικών το εκτόπισε από το θεραπευτικό μας οπλοστάσιο· όμως η ανάπτυξη μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά τείνει να επαναφέρει το μέλι στο βάθρο που του αρμόζει.
    Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
    Συμβουλή
    Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.
    Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
    Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:
    Καρδιοπάθεια
    Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.
    Αρθρίτιδα
    Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.


    Κυστίτιδα
    Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.
    Πονόδοντος
    Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.
    Χοληστερόλη
    Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.


    Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η συμβουλή ενός εξειδικευμένου γιατρού για κάθε πρόβλημα υγείας μας, κρίνεται απαραίτητη.
    Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο της weeklyworldnews
    Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού

    Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού – Το φαρμακείο της φύσης #2
    Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα.
    Με άφθονη βιταμίνη C, είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.
    Ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό:
    1. Καταπολεμά τον καρκίνο:
    Τα λεμόνια περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και η λεμονίνη. Πρόκειται για έλαιο, που καταπολεμά ή και σταματά τη μεγέθυνση των καρκινικών όγκων στα ζώα και το φλαβονειδές γλυκοσίδη, που σταματά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.
    2. Καταπολεμά το Parkinson:
    Η φλούδα του λεμονιού περιέχει το σημαντικότατο συστατικό tangeretin, που έχει αποδειχτεί τρομερά αποδοτικό για δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η νόσος Parkinson.
    3. Μας κρατά νέες!
    Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες.
    4. Το λεμόνι είναι ένας πολύ καλός φυσικός λιποδυαλίτης. Η κατανάλωση του βοηθάει στην απώλεια βάρους.
    5. Βοηθά στην όραση:
    Τα συμπτώματα των διαταραχών στην όραση, όπως της διαβητικής ρετινοπάθειας, φαίνεται πως βοηθούνται σημαντικά από το στοιχείο ρουτίνη, που βρίσκεται στα λεμόνια.
    6. Καταπολεμά τα μικρόβια και τους ιούς:
    Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα.
    Τα λεμόνια έχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Σύμφωνα, με έρευνες, ο χυμός λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια της μαλάριας, της χολέρας, του τύφου, της διφθερίτιδας και άλλων ασθενειών.
    7. Βοηθάει το συκώτι:
    Το συκώτι λατρεύει το λεμόνι: είναι εκπληκτικό τονωτικό για το συγκεκριμένο όργανο, διαλύει το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιεί τη χολή. Ο φρέσκος χυμός λεμόνι που προστίθεται σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό είναι τρομερό πρωινό αντιοξειδωτικό για το στομάχι.
    8. Βοηθάει στο έντερο (βοηθάει στη δυσκοιλιότητα):
    Καθαρίζει το έντερο: Το λεμόνι αυξάνει την περίσταλση του εντέρου, βοηθώντας την κίνησή του, άρα βοηθώντας στην κανονική του λειτουργία. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό και πιείτε το νωρίς το πρωί, αν έχετε σχετικό πρόβλημα.
    9. Βοηθάει στους νεφρούς:
    Το κιτρικό οξύ του χυμού λεμόνι βοηθά στη διάλυση του χολόλιθου, των εναποθέσεων ασβεστίου και της πέτρας στους νεφρούς.
    10. Βοηθάει στο αίμα:
    Τα αγγεία του αίματος ενισχύονται από τη βιταμίνη P (βιοφλαβονοειδή), οπότε γίνεται σαφώς πιο δύσκολη μια οποιαδήποτε εσωτερική αιμορραγία. Επίσης, βοηθά πολύ ενάντια στην αρτηριακή πίεση.
    11. Διαλύει τους εντερικούς σκώληκες.
    12. Η φλούδα του λεμονιού περιέχει 5 έως 10 φορές περισσότερη βιταμίνη απ’ τον χυμό του! Καλά διαβάσατε…δηλαδή πετάμε το καλύτερο μέρος του λεμονιού!
    *Συμβουλή: Μην πετάτε τα στυμμένα λεμόνια σας! Κρατήστε τα ως έχουν στην κατάψυξη. Μπορείτε μετά να τρίψετε τη φλούδα τους (με ένα «ξύστη»-ρεντέ-grater) -παγωμένες όπως είναι- και να τη χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, παγωτά, σούπες λαχανικών, σάλτσες γιά μακαρονάδες, ρίζυ, στα ψητά κρεατικά κ.α. Θα εκπλαγείτε με την γεύση, ενώ θα κερδίσετε σε βιταμίνες.
    Το ξύσμα λεμονιού το χρησιμοποιούν σε συνταγές οι μεγαλύτεροι σεφ παγκοσμίως…γιατί όχι κι εσείς?
    Χρήση λεμονιού στην καθημερινότητα μας:
    - Ο χυμός του λεμονιού, χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε εγκαύματα από τον ήλιο, σε χιονίστρες, σε κάλους, σε ψωρίαση, στο ξέβγαλμα των μαλλιών (για την πιτυρίδα και την τριχόπτωση) ως καλλυντικό αλλά και για να εξαφανίσει τις φακίδες από το πρόσωπο. (Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις εξαλείφονται οι φακίδες, αν τις τρίβουμε κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, με φέτες λεμονιού) Επίσης καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, κλείνει τους ανοιχτούς πόρους του.
    - Το μασάζ του με χυμό λεμονιού για τα ούλα μπορούν να σταματήσει την αιμορραγία των ούλων.
    - Στη ρινορραγία αν βάλετε μέσα στο ρουθούνι ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι εμποτισμένο με μερικές σταγόνες λεμόνι, η αιμοστατική δράση του λεμονιού θα βοηθήσει να σταματήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά την αιμορραγία.
    - Είναι ακόμη γνωστό ότι συμβάλει στην ανακούφιση του λόξιγκα όταν καταναλώνεται ως χυμός.
    - Προλαβαίνει τις δηλητηριάσεις ιδιαίτερα από οστρακοειδή και ενεργεί ως αντίδοτο.
    Θέλετε παραπάνω πληροφορίες?
    Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Βαλτιμόρης (πηγή) υπάρχει άρθρο με τίτλο:
    “Σοκαριστικό: Αποδεικνύεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν μας πουλάνε φάρμακα αλλά … λεμόνι!”
    Πολλά άρθρα και έρευνες μάλιστα λένε ότι «10.000 φορές ισχυρότερο το… λεμόνι από τη χημειοθεραπεία;» !!! …Μακάρι να ισχύει.
    Εάν θέλετε και μια καλή συνταγή για λεμονάδα (σπιτική) -κλικ εδώ-
    Ιστορική αναδρομή (Πηγή: Easypedia.gr):
    Ο κίτρος, προφανώς ο καρπός στον οποίο αναφέρεται ο Πλίνιος στη Φυσική ιστορία (XII, vii.15) ως το malum medicum — τον “ιατρικό καρπό” — είναι, κατά τα φαινόμενα, το πρώτο εσπεριδοειδές που ήταν γνωστό στη Μεσόγειο. Απεικονίσεις εσπεριδοειδών δέντρων υπάρχουν σε ρωμαϊκά μωσαϊκά στη Βόρεια Αφρική, αλλά η πρώτη σαφής περιγραφή του λεμονιού συναντάται στις αρχές του 10ου αιώνα, σε πραγματεία περί γεωργίας του Άραβα Κούστους Αλ-Ρούμι.
    Η ονομασία “λεμόνι” προέρχεται από την περσική λέξη (لیمو Limu), η οποία είναι συγγενική με τη σανσκριτική λέξη nimbuka.
    Προσοχή στην υπερκατανάλωση!
    Λόγω της ιδιαίτερης όξινης φύσης του, το λεμόνι, θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από όσους πάσχουν από υπόταση ή αναιμία ενώ και όσοι ακολουθούν φαρμακευτικές αγωγές, θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό για την ορθή κατανάλωσή του.
    Αυτό το άρθρο είναι προϊόν πολύωρης έρευνας σε συνδυασμό με πολλές διαφορετικές πηγές.
    Ελπίζουμε να σας άρεσε και να σας βοήθησε.
    Όσοι δοκιμάσατε τις προτάσεις θα θέλαμε τις απόψεις σας!
    Εάν αναδημοσιεύσετε το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρετε ως πηγή το www.gynaika.gr.
    Ευχαριστούμε πολύ! :)
    Πηγές:
    Clickatlife.gr
    Lifebookmarks.net
    Enallaxnews.gr


    10 ΕΊΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΆ ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΟΎΔΑΣ ΛΕΜΟΝΙΟΎ (0)


  • Κρυολόγημα
    Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.
    Διαταραχές στομάχου
    Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.
    Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
    Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται
    από τα αέρια.
    Ανοσοποιητικό σύστημα
    Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.
    Δυσπεψία
    Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.
    Γρίπη
    Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.
    Μακροβιότητα
    Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..
    Ακμή
    Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πά-στα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.
    Παθήσεις του δέρματος
    Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.
    Αδυνάτισμα
    Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.
    Καρκίνος
    Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.
    Κούραση
    Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.
    Άσχημη αναπνοή
    Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.
    Μείωση ακοής
    Καθημερινά πρωί και βράδυ μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται σε ίσα μέρη, αποκαθιστά τα προβλήματα της ακοής.

  • Στις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού και το χυμό λεμονιού γνωρίζουν τα πάντα . Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η φλούδα των εσπεριδοειδών και έχει μεγάλη αξία για την υγεία μας .Μην βιαστείτε να απορρίψετε φλούδα λεμονιού , αφού χυμό - μπορεί να κάνει ακόμα μια καλή υπηρεσία για το σώμα σας .Εδώ είναι μερικά καλά μελετημένη ευεργετικές ιδιότητες της φλούδας λεμονιού :
    1. Peel βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών . Περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνη C , τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του ιστού των οστών. Peel συμβάλλει στην πρόληψη της ανάπτυξης των ασθενειών όπως η οστεοπόρωση , πολλαπλή αρθρικού ρευματισμού και της αρθρίτιδας.
    2 . Urovet φλούδα βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες (βλάβη λόγω διαρροής του ίδιου του μεταβολισμού ασυνήθιστη αντιδράσεις οξείδωσης του σώματος ), λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιοφλαβονοειδή (βιταμίνη P) .
    3 . Στο σώμα των τοξικών ουσιών που δεν μπορεί να αποδυναμώσει μόνο από το εσωτερικό , αλλά και αυξάνει τον κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ και τον εθισμό στην υπερκατανάλωση τροφής . Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιοφλαβονοειδή , φλούδα λεμονιού βοηθά στην αφαίρεση αυτών των τοξικών ουσιών από το σώμα .
    4. Λίγοι γνωρίζουν ότι η φλούδα λεμονιού χρησιμοποιείται για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου .Περιέχει μια ουσία Salvestrol Q40 και λιμονένιο , τα οποία βοηθούν τα κύτταρα στην καταπολέμηση του καρκίνου .
    5. Λόγω της περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες και φλαβονοειδή φλούδα βοηθά στη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης στο σώμα, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά .
    6. Η περιεκτικότητα σε κάλιο έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς , βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης διαβήτη και ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης .
    7. Ξύσμα λεμονιού - το τέλειο μέσο για να διατηρήσει την υγεία και την υγιεινή του στόματος . Η βιταμίνη C βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων , όπως η αιμορραγία των ούλων , ουλίτιδα και σκορβούτο . Peel είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ, το οποίο κάνει για την έλλειψη της βιταμίνης C , που σας επιτρέπει να γρήγορα να απαλλαγούμε από αυτές τις ασθένειες .
    8. Peel βοηθά να χάσετε βάρος . Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στην επίτευξη ενός λεπτή σιλουέτα .
    9. Peel βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος και την πρόληψη προβλημάτων όπως η πρόωρη ρυτίδες , την ακμή , δυσχρωμιών , και έτσι. Ένα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή παίζεται από τις ελεύθερες ρίζες . Επιπλέον , φλούδα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με την οποία συμβάλλει στην εξουδετέρωση του δέρματος που τοξικές ουσίες .
    10 . Εκτός από τα παραπάνω, φλούδα έχει μια ολόκληρη σειρά από χρήσιμα χαρακτηριστικά: καθαρίζει το συκώτι, βοηθά με λοιμώξεις του αυτιού , βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος , μειώνει τις συσπάσεις των μυών , προλαμβάνει εγκεφαλικά επεισόδια και ούτω καθεξής.
    Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε φλούδα λεμονιού :
    Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη . Όταν παγώνει , τρίψτε το ξύσμα σε πρόστιμο τρίφτης και προσθέστε σταδιακά σε σαλάτες , το τσάι και οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο . Ή μπορείτε να πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το φάτε ως ξεχωριστό επιδόρπιο .
    Και τέλος , μερικές αριθμούς :
    100g φλούδα λεμονιού περιέχει 134mg ασβεστίου , 160mg του καλίου και 129 mg βιταμίνης C.
    Έτσι, αξίζει να ΣΚΕΨΕΙΣ είναι να περιλαμβάνουν ξύσμα λεμονιού στην καθημερινή διατροφή σας .
    Στις υλικά : mixednews.ru
  • ΜΙΑ ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ  ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!
  • Θα σας δώσω ένα πρακτικό και χρήσιμο συνοπτικό κατάλογο για τα κυριότερα βότανα και τις παθήσεις που ευεργετούν... Σημειώστε πως μόνο ευεργετούν. Δεν έχουν παρενέργειες, πλην μερικών εξαιρέσεων... κι αν το παρακάνουμε στη δοσοληψία... Κατά την  άποψη  η δοσολογία να είναι συνετή. Τα ευεργετήματα του όποιου βοτάνου -που είναι πολλαπλά και πέρα της παθήσεως που μας ενδιαφέρει να επουλώσουμε- μένουν σταθερά στον οργανισμό μας....


  • ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ
    ΑΦΕΨΗΜΑ: Για κάθε φλιτζάνι ρίχνουμε 1 κουτ. βότανο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο ή με μέλι ή με κάποιο βιολογικό γλυκαντικό
    ΕΓΧΥΜΑ: Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίχνουμε 1 κουτ. βότανο και το σκεπάζουμε για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και το πίνουμε σκέτο ή με μέλι ή με κάποιο βιολογικό γλυκαντικό
    ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΑ: Για κάθε φλιτζάνι, χρησιμοποιούμε 1 φακελάκι. Προσθέτουμε ζεστό νερό (όχι καυτό) και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3-5 λεπτά. Πίνουμε σκέτο, ή με μέλι, ή με λεμόνι, ή με κάποιο γλυκαντικό βιολογικής προέλευσης
    ΦΙΛΤΡΟΥ: Βάζουμε φίλτρο στην καφετιέρα και τοποθετούμε 1 κουτ. βότανο για κάθε κούπα ροφήματος και φυσικά ανάλογο νερό ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ: Για κάθε φλιτζάνι βάζουμε 2 κουτ. στιγμιαίο βότανο και προσθέτουμε νερό ζεστό ή κρύο

    Dr Muller
    PHARMA
    ΦΥΣΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΗΧΑ
    Όλα τα σιρόπια είναι κατάλληλα για άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική, δίαιτα καθώς και για διαβητικούς (δεν περιέχουν ζάχαρη)
    • Εχινώδες σιρόπι με βιταμίνη (τόνωση ανοσοποιητικού)
    Κατά των ιώσεων, λοιμώξεων, φλεγμονών κλπ. Μπορεί να χορηγηθεί προληπτικά ή θεραπευτικά σε περίοδο ασθένειας
    • Σιρόπι μακρόφυλλου φυτού plantain με μέλι και βιταμίνη (βραχνάδα-πονόλαιμος)
    Κατά των λοιμώξεων στις αμυγδαλές, μαλακώνει το λαιμό, μειώνει τη βραχνάδα και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
    • Σιρόπι με θυμάρι και βιταμίνη (βήχας)
    Κατά κάθε μορφής βήχα (ξηρού, παραγωγικού, οξείας βρογχίτιδας κλπ). Εχει βακτηριοκτόνο και αντισηπτική δράση οπότε καταπολεμά μικρόβια και ιούς, προστατεύει τον φάρυγγα και μειώνει την έξαρση και τη διάρκεια του κρυολογήματος.
    • Σιρόπι αλθέας με βιταμίνη (φλέγματα)
    Με αποχρεπτική, βλεννολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθά στον λάρυγγα, ερεθισμένο λαιμό και επιγλωττίδα.

    ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ (Αλφαβητικά)
    ΑΓΧΟΣβαλεριανα, πασιφλορα, χαμομηλι, τιλιο, μελισσοχορτο, μεντα, λυκισκος, ανεμωνη, βαλσαμο, σκουτελαρια,τζινσενγκ
    ΑΔΥΝΑΜΙΑ-ΑΤΟΝΙΑαγγελικη, τσουκνιδα, φασκομηλο
    ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑλουιζα, μαραθος, αψιθια, πρασινο τσαι, κοκκινο τσαι
    ΑΕΡΙΑματζουρανα, λουιζα, μαραθος, θρουμπι
    ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣαχιλλαια, λαπαθο, τσουκνιδα, πολυκομπο
    ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝεκουιζετο, εφεδρα
    ΑΚΜΗεχινακια, χαμομηλι, τιλιο, φυτολακα
    ΑΜΝΗΣΙΑμελισσοχορτο, τζινσενγκ, γκιγκο, θυμαρι, ματζουρανα
    ΑΜΟΙΒΑΔΕΣαπηγανος, σκορδο
    ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑγαλιο, εχινακια, φασκομηλο, μυρο, υδραστις, φυτολακα, αγριμονιο
    ΑΝΑΙΜΙΑτριφυλλι, τσουκνιδα, λαπαθο, αγγελικη, κροκος
    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑμελισσοχορτο, τζινσενγκ, δίκταμο, καρδαμο
    ΑΝΟΡΕΞΙΑαγγιναρα, αγγελικη, γεντιανη, γαιδουραγκαθο, αψιθια
    ΑΡΘΡΙΤΙΚΑφασκομηλο, τιλιο, σημυδα, κριθαρι, αγγελικη, σπεραια
    ΑΡΡΥΘΜΙΕΣιβισκος, κραιταιγος, σκορδο
    ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗκραιταιγος, σκορδο, ιξος, τιλιο
    ΑΣΘΜΑβαλσαμο, ευκαλυπτος, γλυκοριζα, ριγανη, λεβαντα, λομπελια, εφεδρα, ινουλα
    ΑΥΠΝΙΕΣβαλεριανα, πασιφλορα, λυκισκος, τιλιο, χαμομηλι
    ΑΦΘΕΣαλθαια, βατος, τσουκνιδα, τριανταφυλλο
    ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑτζινσενγκ, μελισσοχορτο, δικταμο, τριανταφυλλο
    ΒΗΧΑΣβηχιο, ριγανη, τσαι βουνου, βερμπασκο, γλυκανισος, πλαταγκο, πριμουλα, συμφυτο, υδραστις, υσσωπος, θυμαρι, αλθαια, ζαμπουκος, φασκομηλο, πολυτριχι, μαρουβιο
    ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑαλθαια, μολοχα, βερμπασκο, μαρουβιο, γλυκανισο, γλυκοριζα, ευκαλυπτος, θυμαρι, κροκος
    ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗγαιδουραγκαθο, ανηθος, μαραθος, τριγωνελλα
    ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑαλθαια, μολοχα, γερανιο, φασκομηλο, σπειραια, φτελια, συμφυτο, υδραστις, χαμομηλι
    ΓΡΙΠΗδυοσμος, αχιλλαια, εχινακια, καγιεν, τσαι βουνου, ζαμπουκος, σιναπι, υδραστις
    ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗβασιλικος
    ΔΙΑΒΗΤΗΣ (ΖΑΧΑΡΟ)αγγιναρα, αγριμονιο, αμυγδαλια, καρυδοφυλλα, αψιθια, λαγοκοιμηθια, τσουκνιδα, μυρτιλλο, φυλλα ελιας
    ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑαγριαδα, σκορπιδι, τσουκνιδα, λουιζα, γενια καλαμποκιου
    ΔΙΑΡΡΟΙΑαγριμονιο, συμφυτο, τριανταφυλλο, σπειραια
    ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑβασιλικος, καρυδοφυλλα, λαπαθο
    ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑφυλλα αλεξανδρειας, χαμομηλι, αψιθια, κολιανδρος, μεντα, δικταμο, δυοσμος, καρδαμο, φασκομηλο, μαραθος, γαιδουραγκαθο, τριφυλλι, μελισσοχορτο, πιπεροριζα
    ΔΥΣΠΝΟΙΑευκαλυπτος, ζαμπουκος, βασιλικος
    ΕΛΚΗ (ΣΤΟΜΑΧΙΚΑ)δικταμο, μυρο, φασκομηλο, χαμομηλι
    ΕΛΚΗ (ΔΕΡΜΑΤΟΣ)δικταμο, καλεντουλα, εχινακια, υδραστις
    ΕΛΚΗ (ΠΕΠΤΙΚΑ)δικταμο, αλθαια, σπεραια, χαμομηλι, λουιζα
    ΕΓΚΑΥΜΑΤΑαμυγδαλια, λυγαρια
    ΕΜΕΤΟΣγαρυφαλο, δυοσμος, σπειραια
    ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗκροκος, λυγαρια, βαλσαμο
    ΕΜΜΗΝΟΡΟΙΑ (ΕΠΩΔΥΝΗ)ανεμωνη, βαλεριανα, τζινσενγκ, σκουτελαρια
    ΕΜΜΗΝΟΡΟΙΑ (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)απηγανος, αχιλλαια, λυγαρια, φλισκουνι
    ΕΜΜΗΝΟΡΟΙΑ (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΡΟΗ)γερανιο, υδραστις
    ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗκαγιεν, ταραξακο, τζινσενγκ
    ΕΠΙΛΗΨΙΑβαλεριανα, πασιφλορα, υσσωπος, σκουτελαρια
    ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑκαλεντουλα, χαμομηλι, ευφρασια
    ΕΡΠΗΣ ΖΩΣΤΗΡβαλσαμο, αχιλλαια, ζαμπουκος, ιξος, πασιφλορα
    ΕΦΙΔΡΩΣΗφασκομηλο
    ΖΑΛΑΔΕΣαψιθια, τριανταφυλλο
    ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣλεβαντα, τιλιο, χρυσανθεμο
    ΗΠΑΡ (ΤΟΝΩΣΗ)ταραξακο, αμυγδαλια, ιριδα, αγγιναρα, γαιδουραγκαθο
    ΗΠΑΤΙΤΙΔΑγλυκανισο, γλυκοριζα
    ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣαγγελικη, σκορδο
    ΙΛΑΡΑκολιτσιδα, συκια
    ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑζαμπουκος, χαμομηλι, φυτολακα
    ΙΣΧΙΑΛΓΙΑβαλσαμο, αχιλλαια, μεντα
    ΙΛΙΓΓΟΣφασκομηλο, λεβαντα, μελισσοχορτο, ματζουρανα
    ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣανηθος, μοσχοκαρυδο, μαραθος
    ΚΑΟΥΡΕΣαλθαια, μολοχα, συμφυτο, σπειραια
    ΚΑΡΔΙΑκραιταιγος, σκορδο, μελισσοχορτο
    ΚΑΤΑΘΛΙΨΗμελισσοχορτο, βρωμη, σκουτελαρια, τζινσενγκ
    ΚΙΡΣΟΙκραιταιγος, καστανια
    ΚΟΚΚΙΤΗΣτριφυλλι, μαραθος, ριγανη, λομπελια
    ΚΟΛΙΚΟΙαγγελικη, ανηθος, βαλεριανα, πιπεροριζα, μεντα, καρδαμο
    ΚΟΛΙΤΙΔΑαγριμονιο, αλθαια, συμφυτο
    ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑτσαι βουνου, αχιλλαια, αγγελικη, ζαμπουκος, υσσωπος, πιπεροριζα, μεντα, καρδαμο
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣκαγιεν, σιναπι, πιπεροριζα
    ΚΥΣΤΙΤΙΔΑαγριαδα, αχιλλαια, τσουκνιδα, αρκτοσταφυλος
    ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑαγριαδα, μαιδανος, κουμαρια
    ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑμολοχα, βελανιδια, θυμαρι, εχινακια, φασκομηλο, χαμομηλι, αλθαια
    ΛΕΙΧΗΝΕΣκαρυδοφυλλα, αχιλλαια
    ΛΕΥΚΟΡΡΟΙΑμυρο, υδραστις, θυμαρι, τριανταφυλλο, ξενεκιο
    ΜΗΤΡΟΡΡΑΓΙΑγερανιο, υδραστις, αλχημιλλη
    ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣκαλεντουλα, μυρο
    ΜΥΡΜΗΓΚΙΑχελιδονιο, θουγια
    ΜΑΤΙΑμποραντζα
    ΝΑΥΤΙΑμεντα, δυσμος, μαραθος, μελισσοχορτο
    ΝΕΥΡΑΛΓΙΑβαλεριανα, ιξος, πασιφλορα, δενδρολιβανο, χρυσανθεμο, βαλσαμο
    ΝΕΦΡΑ (ΠΕΤΡΑ)αγριαδα, σκορπιδι, αγριμονιο, πολυκομπι, αλθαια, γενια καλαμποκιου
    ΟΙΔΗΜΑκανελλα, ζαμπουκος
    ΟΡΑΣΗμαραθος, καροτο
    ΟΣΦΥΑΛΓΙΑκαγιεν, σενεκιο
    ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑαγριαδα, γενια καλαμποκιου
    ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥαγριαδα, γενια καλαμποκιου, τσουκνιδα, βερμπασκο
    ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗχαρουπια
    ΟΥΛΙΤΙΔΑμυρο, φασκομηλο, εχινακια
    ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣγαρυφαλο, δικταμο, γλυκανισος
    ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣδενδρολιβανο, ριγανη, μεντα, πρασινο τσαι, κολιανδρος, σιναπι, τριανταφυλλο
    ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΙΑΚΗ ΕΝΤΑΣΗβαλεριανα, λυγαρια, τιλιο
    ΠΡΟΣΤΑΤΗΣαγριαδα, γενια καλαμποκιου, πολυτριχι, αμυγδαλια, σερενοα, υδραγγεια, επιλοβιο
    ΠΥΡΕΤΟΣαγγελικη, πιπεροριζα, αχιλλαια, τριφυλλι, αγριμονιο, χαμομηλι
    ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣαγριμονιο, αχιλλαια, ζαμπουκος
    ΠΙΤΥΡΙΔΑδενδρολιβανο, καρυδοφυλλα, τσουκνιδα
    ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΙαρνικα, αχιλλαια, ζαμπουκος, σπειραια, τιλιο, τσουκνιδα, τριφυλλι, χρυσανθεμο
    ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑκαλεντουλα, αλχιμιλλη
    ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑαγριμονιο, γερανιο
    ΣΤΗΘΑΓΧΗκραιταιγος, λεονουρος
    ΣΥΚΩΤΙαγγιναρα, γαιδουραγκαθο, αψιθια, ταραξακο
    ΣΤΟΜΑΧΙδικταμο, χαμομηλι, μεντα, λουιζα, γλυκανισος, κολιανδρος, δυοσμος, λουιζα, κροκος, μαραθος
    ΣΤΡΕΣιξος, χαμομηλι, τιλιο, πρασινο τσαι, σκουτελαρια
    ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑβαλεριανα, λεονουρος, λεβαντα, μελισσοχορτο
    ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗδαφνη, δενδρολιβανο, καρυδια, καρδαμο, κολιανδρος, μαραθος, μεντα, φλισκουνι
    ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟΙγλυκανισο, δενδρολιβανο, καρδαμο, κολιανδρος, μαραθος, μεντα, φλισκουνι
    ΤΡΑΥΜΑΤΑκαλεντουλα, δικταμο, χαμομηλι, ζαμπουκος, συμφυτο
    ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗτζινσενγκ, μελισσοχορτο, θυμαρι, δενδρολιβανο
    ΥΠΕΡΤΑΣΗκραιταιγος, ιξος, βαλεριανα, τιλιο, φυλλα ελιας, μελισσοχορτο, σκορδο
    ΥΠΟΤΑΣΗκραιταιγος, πιπεροριζα, κοκκινη πιπερια
    ΥΠΕΡ-ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑπρασινο τσαι, σκορδο
    ΦΛΕΒΙΤΗΣκαστανια, ιξος, κραιταιγος, τιλιο
    ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑαγριμονιο, φασκομηλο, αλθαια, ζαμπουκος
    ΦΥΜΑΤΙΩΣΗκαρυδοφυλλα, λεβαντα, ριγανη, λαπαθο
    ΧΟΛΗαγγιναρα, γαιδουραγκαθο, λιναροσπορος, βερβενα, ταραξακο
    ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗαγγιναρα, ταραξακο, φυλλα ελιας, πρασινο τσαι, σκορδο, αντρακλα, κιτρινοριζα
    ΨΩΡΑγλυκανισο, λαπαθο, κανελλα
    ΨΩΡΙΑΣΗγαιδουραγκαθο, λιναροσπορος, γαλιο, ιριδα, τριφυλλι, αρκτιο
    ΩΤΙΤΙΔΑαγγιναρα, κισσος
    ΩΟΘΗΚΕΣ (ΠΟΝΟΙ)βαλεριανα, πασιφλορα, βαλσαμο

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου