Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο ...ιπτάμενος Αγιος Διδυμοτείχου....

Στην Ιορδανία…Τα ταξιδάκια καλά κρατάνε... (αυτή τη φορά πήγε σε γάμο και όχι σε πουρνάρια...)

10388418_10202588605769578_452018493_n
Στον Πατριαρχικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Αμμάν, συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 18 Μαϊου ε.ε. με συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Οι δύο Αρχιερείς, παλαιόθεν γνώριμοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, να δοξάσουν τον Αναστάντα Κύριο, το «ὕδωρ τό ζῶν», να ανανεώσουν την αδελφική φιλία τους και να προσευχηθούν για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, η παρουσία των οποίων εκεί τελευταία δοκιμάζεται. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας παρουσίασε στο εκκλησίασμα ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο οποίος και τον προσεφώνησε αραβιστί εκ μέρους του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευρίσκεται κατ’ αυτάς εις την Ιορδανία διά να ευλογήσει το μυστήριο του γάμου της αδελφής του πνευματικού του τέκνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Al-azrai. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε, εκτός των λοιπων ιερών Προσκυνημάτων που βρίσκονται στην Ιορδανία, την νεόδμητο Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, που έκτισε με πολλή φροντίδα και μεράκι ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Β ε ν έ δ ι κ τ ο ς και εδόξασε το Θεό για το έργο, που επιτελεί εκεί ο αδελφός Αρχιερεύς, παρά τις ποικίλες δυσκολίες και αντιξοότητες δίνοντας μαρτυρία Χριστού..
Καλά όλα αυτά, το δραματικό ερώτημα είναι...Ψήφισε ο κ. Δαμασκηνός ναί όχι, διότι την ημέρα των εκλογών ήταν στην Ιορδανία... Συνεπώς οφείλει να λάβει βεβαίωση από το προξενείο μας,δια την δικαιολογημένη απουσία του, αλλιώτικα θα έχει τραβήγμαματα με το Νόμο!..Καθ΄ότι η ψήφος ...είναι υποχρεωτική... Remember...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου