Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ... ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Ι.Σ.Ι.Παρέμβαση Βαρθολομαίου για τα Ιωάννινα προβληματίζει την Ιεραρχία...ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ!
ΚείμενοΛουδάρος Ανδρέας
Προβληματισμό προκάλεσε στις τάξεις των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου για την Μητρόπολη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr, ο Πατριάρχης διαμήνυσε στην Αθήνα πως υπάρχει συγκεκριμένος κληρικός τον οποίο θα επιθυμούσε να δει στον θρόνο των Ιωαννίνων. Αντίστοιχες πληροφορίες υπάρχουν και για επικοινωνία με εκλέκτορες ιδιαίτερα από την Βόρεια Ελλάδα από τους οποίους ζητήθηκε το ίδιο.

Επισήμως καμία από τις δυο πλευρές δεν επιβεβαιώνει την επικοινωνία και το ενδιαφέρον του Θρόνου για την Μητρόπολη Ιωαννίνων, ωστόσο η πληροφορία έχει ήδη κάνει τον «κύκλο» της στις τάξεις των Ιεραρχών οι περισσότεροι εκ των οποίων όταν ερωτώνται δεν δυσκολεύονται να δείξουν την ενόχληση τους.

Ο συγκεκριμένος κληρικός προέρχεται από Μονή της Αττικής, έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου το πρώτο διάστημα μετά την εκλογή του και θεωρείται ένας από τους πλέον ικανούς και ευφυείς κληρικούς. Ωστόσο όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος υπάρχει ζήτημα αποδοχής του συγκεκριμένου προσώπου από μεγάλη μερίδα της Ιεραρχίας ακόμη και εάν θα υπήρχε «χρίσμα» από τον Αρχιεπίσκοπο.

Για την ώρα στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος οι συζητήσεις έχουν σχεδόν αποκλειστικό θέμα την σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας την οποία τοποθετούν τον επόμενο μήνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου