Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Γράφτηκε από: protothema.gr. 
iereas600Περίπου πενήντα άτομα πήγαν στις 10:30 το βράδυ στο σπίτι του και εξαγριωμένοι ζήτησαν το λόγο από τον ιερέα

Ένταση επικράτησε, χθες το βράδυ, στη Στρατονίκη, της Χαλκιδικής, όπου ο ιερέας του χωριού δέχθηκε απρόσμενη «επίσκεψη» από ομάδα πενήντα ατόμων που πήγαν να του τα... ψάλλουν, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο του κηρύγματός του την περασμένη Κυριακή.

Κατά πληροφορίες, ο ιερέας από άμβωνος είχε μιλήσει για ομοψυχία, καλώντας τους πιστούς να σταματήσουν να διχάζονται για το θέμα της επένδυσης εξόρυξης χρυσού, κάτι που, όπως φάνηκε, δεν άρεσε σε κάποιους κατοίκους του ορεινού χωριού-υπέρμαχους της επένδυσης.
Έτσι, γύρω στα πενήντα άτομα πήγαν στις 10.30 το βράδυ στο σπίτι του και εξαγριωμένοι ζήτησαν το λόγο από τον ιερά.
Όπως έγινε γνωστό, οι «επισκέπτες» τον προπηλάκισαν λεκτικά, ενώ, ο ίδιος φέρεται ότι κάλεσε την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Από τις Αστυνομικές Αρχές, πάντως, δεν επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες -κατά τις οποίες- έπεσαν πιστολιές και εκσφενδονίστηκαν πέτρες.
Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε συλλήψεις, καθώς, ο ιερέας φέρεται να κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία των «πρωταγωνιστών» του επεισοδίου.
Νεότερη ενημέρωση
Διαψεύδουν προπηλακισμό ιερέα στην Στρατονίκη οι μεταλλωρύχοι
«Ωμή προπαγάνδα» και «χοντροκομμένους τίτλους» των μέσω ενημέρωσης καταγγέλλουν οι μεταλλωρύχοι με αφορμή το περιστατικό προπηλακισμού του ιερέα του χωριού Στρατονίκη, στο οποίο κατοικούν πολλοί εργαζόμενοι στα μεταλλεία που βρίσκονται τώρα σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο ιερέας από άμβωνος είχε μιλήσει για ομοψυχία, καλώντας τους πιστούς να σταματήσουν να διχάζονται για το θέμα της επένδυσης εξόρυξης χρυσού, κάτι που, όπως φάνηκε, δεν άρεσε σε κάποιους κατοίκους του ορεινού χωριού-υπέρμαχους της επένδυσης.
Έτσι, γύρω στα πενήντα άτομα πήγαν στις 10.30 το βράδυ στο σπίτι του και εξαγριωμένοι ζήτησαν το λόγο από τον ιερά. Όπως έγινε γνωστό, οι «επισκέπτες» τον προπηλάκισαν λεκτικά, ενώ, ο ίδιος φέρεται ότι κάλεσε την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι διαψεύδουν κάθε τέτοια περίπτωση βίαιης συμπεριφοράς εργαζόμενων στα μεταλλεία, με τον πρόεδρο των εργαζόμενων και κάτοικο της Στρατονίκης Γιώργο Χατζή, που αρχικά οι πληροφορίες τον ήθελαν να εμπλέκεται στο περιστατικό να τονίζει ότι «Όλα αυτά που ισχυρίζεστε και γράφετε από χθες είναι πλήρως ανυπόστατα και αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας σας. Ο ιερέας του χωριού μας, το επιβεβαίωσε τόσο στις αρχές όσο και εγγράφως σε εμάς τους ίδιους. Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε ένα χωριό που το υπέδαφος του μας ζει χιλιάδες χρόνια τώρα, και έχουμε επίσης την ευλογία να γινόμαστε δέκτες αμέριστης αγάπης και στήριξης από συνδημότες μας. Σας παρακαλώ λοιπόν πολύ όταν αναφέρεσθε στους μεταλλωρύχους και στον σκληρό και αδιάκοπο αγώνα τους για εργασία, να είστε καλύτερα ενημερωμένοι»
Από την πλευρά του ο ιερέας της Στρατονίκης πάτερ Ευστράτιος σε χειρόγραφο σημείωμα του τονίζει ότι δεν συνέβη τίποτε στο σπίτι του χθες το βράδυ «ούτε προπηλακισμός, ούτε πυροβολισμός, ούτε προπηλακισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου