Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΙ-ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ & ΙΑΚΩΒΟΣ..
Δεν καθυστερήσαμε , απλά περιμέναμε τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου Αθηνών... Στις επίσημες ανακοινώσεις, κουβέντα δεν γίνεται για την ταμπακέρα, που είναι τα πολλά προβλήματα μεταξύ των δύο Εκκλησιών.. Παρά  μόνο ανάλατα λόγια " ερωτικής" δακρύβρεκτης αγάπης, και παντοτεινής λυκο....φιλίας που διέπει τις σχέσεις των δύο Ανδρών... Σιγά σιγά όλα θα μαθευτούν με τον καιρό..κι όταν έρθει το θέμα ενώπιον της συνόδου των Ιεραρχών...Κι από κει και πέρα θα πετάξει το πουλάκι για όλα όσα πραγματικά έγιναν στην Πόλη!

Είπε ο Αθηνών Ιερώνυμος: «Επιδιώκουμε να είμαστε κοντά σας» 
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το συνεχές ενδιαφέρον και την αγάπη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος. 
«Πάντοτε με την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας, μας συγκινείτε. Μας συγκλονίζει περισσότερο η αγάπη σας και επειδή βλέπουμε μεν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσθε, με τον οποίο διαποιμαίνετε, τον τρόπο με τον οποίο ενδιαφέρεσθε για όλα τα προβλήματά μας, τα προβλήματα της Ορθοδοξίας. Θέλουμε άλλη μια φορά να σας πούμε ότι αισθανόμαστε αυτή την αγάπη να συνεχίζεται να δυναμώνει και η εμπιστοσύνη ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνέχισε: «Επιδιώκουμε να είμαστε όσο μπορούμε και επιτρέπουν οι δικές μας εργασίες, να είμαστε κοντά σας εδώ διότι παίρνουμε δύναμη αλλά και να έρχεσθε όσο μπορείτε περισσότερες φορές στην Ελλάδα γιατί θέλουμε να σας διαβεβαιώσω και μας ενισχύετε αλλά και τον κόσμο μας ενθαρρύνετε». Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα σήμερα.
Ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης..είπε τα εξής συγκλονιστικα κι ...ανοικονόμητα: "Τον υποδεχόμαστε με αδελφική στοργή και πολλή αγάπη» είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος εξήρε τις κοινωνικές ευαισθησίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «και ιδιαίτερα το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί για την ανακούφιση των ενδεών ανθρώπων στους δύσκολους καιρούς που διάγει η ελληνική κοινωνία». Αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να απευθυνθεί και να ευλογήσει το πολυάριθμο πλήθος των προσκυνητών από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες του Εξωτερικού που κατέκλυσαν το ιστορικό αυτό Αγίασμα της Παναγίας. Αυτά αναφέρει η είδηση από το Πατριαρχείο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου