Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ!

ΤΑ 26 ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ- ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ!

Η θέση του Άθω μετά από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους καθορίστηκε στη διάσκεψη του Λονδίνου του 1912:

το Άγιο Όρος δηλώνεται ως ανεξάρτητη πολιτεία, η οποία βρίσκεται κάτω από την προστασία της Ρωσίας.
Με τη συνθήκη της Λοζάνης το 1923 αποφασίστηκε η ένωση του Άθω στο Eλληνικό κράτος. Από το 1926 το ιερό βουνό έγινε
συστατικό μέρος της Ελλάδας. Κατά τη Χιτλερική περίοδο τα μοναστήρι του Άθω διατήρησα την αυτονομία τους και δεν υπέφεραν από την έλλειψη υλικών. Σοβαρή ζημιά προκλήθηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα (1946 - 1949), όταν μεταφέρθηκαν οι στρατιωτικές ενέργειες στο έδαφος της χερσονήσου του Άθω.

Τώρα ο Άθως και πάλι δέχεται τους προσκυνητές και τους μοναχούς. Σε αυτό βασίζεται και η μεγάλη ελπίδα για την πνευματική αναγέννηση της ορθοδοξίας. Τον Ιούλιο του 2011 μια διεθνής ομάδα σπηλαιολόγων εξερεύνησε 26 σπήλαια του Αγίου Όρους. Πρόσφατα δημοσιοποίσαν μικρή περίληψη των εργασιών τους.

ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ...ΚΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ...ΜΠΑΧΤΣΕΣ, που να μας πάρει ο...διάολος!


Ένοχος ο Αρχιμανδρίτης για το ροζ σκάνδαλο στην Αλεξανδρούπολη Το θέμα είναι γνωστό και που πάει να διαιρέσει τους πιστούς της Αλεξανδρούπολης. Διότι ο καταδικασθής είναι δημοφιλής τουλάχιστον στην ενορία του- έχουμε ασχοληθεί κι άλλη φορά- ενώ ο δεσπότης της πόλης κ. Άνθιμος ...τον έστειλε ξάφνου στα συνοδικά δικαστήρια... τα οποία και αποφάνθηκαν, ως προς την καταδική του! ... Έτσι γίνεται πάντα ...Ο Αρχιπαπάς τρώει τον μικροπαπά... (Το προβλέψαμε!),

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΕΑΡΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ...ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ κ.λ.π.ΑΣΧΗΝΜΙΕΣ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ..ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ! ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ -ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ...!

ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ

To σοκαριστικό άρθρο της φοιτήτριας έχει τίτλο «Ανοίξτε μου την πόρτα για τη ζωή μου»:
Όλα ξεκίνησαν με τη χαρά των αποτελεσμάτων την ημέρα της εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Οι γονείς μου χαρούμενοι, περήφανοι, έχοντας δώσει κόπους και χρήματα σε όλο αυτό το σύστημα της παραπαιδείας ένιωθαν και τη δική τους προσπάθεια, την παράλληλη στη δική μου να δικαιώνεται. Όσο για εμένα; Στα σύννεφα!
Και μετά το χάος. Αρχίζει η χρονιά και παρουσιάζεται η απεργία των διοικητικών. Από τις 11 Σεπτεμβρίου κάθομαι ως τώρα, 11 Νοεμβρίου, να περιμένω πότε θα ανοίξει αυτή η σχολή, πότε θα πάω κι εγώ στο πολυπόθητο αμφιθέατρο να

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ...

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ

Όπως και η κατάργηση του σταυρού στην ελληνική σημαία !!!


Οι πολιτικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτικό - οικονομική σκακίερα είναι τουλάχιστον σε εμάς γνωστές..
.μέσα απο αυτό το βίντεο μπορείτε δείτε και να μάθετε την αλήθεια. Η μικρή λέξη " ενωθειτε " είναι η μήτρα του υπομόχλιου και της αντίστασης με την οποία μπορούμε να επιδράσουμε, υπερ μας, στην παγκοσμιοποίηση!!!
Τους επόμενους μήνες θα συζητηθεί στην Ευρώπη ο διαμελισμός της Ελλάδας ως λύση στην κρίση αυτή όπως και η κατάργηση του σταυρού στην ελληνική σημαία!!!
Ενημερώστε τους φίλους σας , τις οικογένειές σας .μείνετε μαζί μας !!! Αποκτήστε κριτική σκέψη....
Οι πολιτικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτικό - οικονομική σκακίερα είναι τουλάχιστον σε εμάς γνωστές...μέσα απο αυτό το βίντεο μπορείτε δείτε και να μάθετε την αλήθεια .Η μικρή λέξη "ενωθειτε" είναι η μήτρα του υπομόχλιου και της αντίστασης με την οποία μπορούμε να επιδράσουμε , υπερ μας, στην παγκοσμιοποίηση!!!
Τους επόμενους μήνες θα συζητηθεί στην Ευρώπη ο διαμελισμός της Ελλάδας ως λύση στην κρίση αυτή όπως και η κατάργηση του σταυρού στην ελληνική σημαία !!!
Ενημερώστε τους φίλους σας , τις οικογένειές σας. Mείνετε μαζί μας !!! Αποκτήστε κριτική σκέψη.
sbbcnews.com

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ -ΙΔΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ1

ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ -ΤΙ ΕΤΡΩΓΑΝ.. ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ... 

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ...ΕΙΧΑΝ 70 ΕΙΔΗ ΨΩΜΙΟΥ!... ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΌΤΥΠΕΣ! 

Μια μοναδική ελκυστική αναπαράσταση , στο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ στη θεσσαλονίκη!
Είναι το κάτι άλλο η έμπνευση αυτή  απτής-ζωντανής αναπαράστασης της ζωής των προγόνων μας  σε όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς τους!
Η θαυμαστή αυτή ιστορία ξεκίνησε πέρισι τον Δεκέμβρη και μόλις πριν από λίγο είδαμε στο ATTICA  T.V σχετικό ρεπορτάζ...ενθουσιαστήκαμε διδαχθήκαμε κι αμέσως ψάξαμε το θέμα και σας δίνουμε παρακάτω όλες τις δυνατές πληροφορίες.

Χαρακτηριστική αναπαράσταση στην αυλή του αρχαίου σπιτιού... Αριστερά ο στρατιώτης πατέρας
πάει για πόλεμο κι αποχαιρετά το παιδί και τη γυναίκα του..Δεξιά λίγο πιο πέρα ο πατέρας του
με υψωμένα χέρια επικαλείται τους θεούς ...να επιστρέψει σώος... Ένας άλλος εκ της οικογενείας
γονατιστός προσεύχεται μπροστά στο βωμό κάποιου Θεού... Ως γνωστόν , όπως και σήμερα
οι Αρχαίοι Έλληνες ήσαν βαθύτατα σεβαστικοί προς τις θεότητες! 



Εδώ είναι οι μυλόπετρες... που άλεθαν αλεύρι... Ο γαηδουράκος σέρνει το μύλο... γύρω-γύρω..
Προσέξτε τα αντικείμενα στην αριστερή μεριά μέχρι και γουδοχέρι διακρίνουμε  

ΚΛΑΤΑΡΟΥΜΕ.. ΩΣ ΛΑΟΣ ,ΩΣ ΕΘΝΟΣ ... Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ...ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... Και κλατάρουμε εξ αιτίας αυτών των καραγκιόζηδων, ευτελών πολιτικών μας!~



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου