Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ...ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ...Η ΕΛΛΑΣ!

Χειροτονία νέου κληρικού

DSC06872
Σε Διάκονο και Πρεσβύτερο χειροτόνησε αντίστοιχα στις 25 και 26 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς τον απόφοιτο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχόλης Αθηνών Νεκτάριο Πλακογιάννη. Η πρώτη χειροτονία τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορεστιάδος, σε Παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται η Αγία Αικατερίνη, και η δεύτερη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου, σε Παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται ο Άγιος Στυλιανός.

Ο νεοχειροτονηθείς θα αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Ασημένιου του Δήμου Διδυμοτείχου.. Αυτή είναι η τυπική είδηση.  Δείτε όμως σε βάθος την ουσία:
Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΟΣ:
ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ:Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, έχει πάρει φόρα: α) Να αναστηλώσει και να δώσει ζωή σε "αργούντες" ναούς στα πολλά χωριά της επικράτειάς του. β) Να εξοπλίσει τα χωριά με ιερείς ..που μέχρι τώρα τους βλέπουν ( τους ιερείς)  οι χριστιανοί στη χάσει και τη φέξη!
Μην ξεχνάμε ότι πολλά χωριά κατοικούνται και από Μουσουλμάνους-Πομάκους- Και δίδει τη δική του καλή μάχη ο ιεράρχης της ευαίσθητης αυτής περιοχής.
΄Ολους όσους χειροτονεί ο Μητροπολίτης, προέρχονται από τη δική του αυλή... τα "δικά του παιδιά" !Ακολουθεί  δηλαδή... την γνωστή Πασοκική τακτική, "Ειναι δικός μας αυτός; τον διορίζουμε στο δημόσιο."...με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα σημερινά χάλια!
Έξοχα. ΄Οσοι δεν γνωρίζουν λέμε:Κάθε νεοχειροτονούμενος ιερευς, αυτόματα διορίζεται στο δημόσιο και απολαμβάνει του σχετικού μισθού... καλούτσικου , αλλά όχι και σπουδαίου.Αυτή η τακτική των δεσποτάδων να χειροτονούν και να φορτώνουν το δημόσιο ίσχυε για πολύ καιρό αχαλίνωτα.Σήμερα όμως ο πλαγιοσκοπικός αυτός διορισμός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.Άρα δεν μπορεί να βαφτίζουμε κάποιον παπά... διότι απλά το δημόσιο δεν γουστάρει να τον πληρώνει! Και τι γίνεται; 
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ακριτικός ΄Εβρος έχει μια ιδιαιτερότητα.. Η περιοχή -κρίσιμος- έχει μεν ναούς διάσπαρτους μέσα σε μουσουλμάνους, αλλά δεν έχει παπάδες! ΄Αρα οι Χριστιανοί είναι Ξεκρέμαστοι! 
Ο Χαμογελαστός δεσπότης του Διδυμοτείχου, κολλητό φιλαράκι του Βαρθολομαίου, και Ιερωνύμου,... δεν σκιάχτηκε.Βρήκε τη λύση, έξυπνη και δυναμική: Είπε περίπου: "εγώ θα συνεχίσω να φτιάχνω παπάδες! Οφείλω στην  κρίσιμη περιοχή μου να συμβάλω στην ενίσχυση του ορθόδοξου φρονήματος των κατοίκων... που είναι εγκαταλειμένοι ! Το Κράτος ας μην τους πληρώνει... Αλλά θα βάλλω παπά εκεί όπου δεν υπάρχει!" Σταράτες αποφασιστικές κουβέντες! ΄Ολα κι όλα!
Τι έκανε ο Αγιος Διδυμοτείχου; Κάλεσε όλους τους παπάδες της περιοχής του και τους είπε απλά:
--Παιδιά...  ξέρετε πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι πως δεν μπορεί να διορίζουμε νέους κληρικούς! Εγώ λέω πως μπορούμε: ...αν όλοι μας τσοντάρουμε κάτι τις ώστε να μπορεί ο νέος παπάς  να τρώει το καρβελάκι του..  Μπορούμε μωρέ ή όχι...
--ΜΠΟΡΟΥΜΕ ψήφισαν άπαντες. Η "τσόντα" που βγαίνει δεν είναι οδυνηρή (περόπου 20 ευρώ κάθε ενορία)  ,αλλά είναι πολύ σημαντική  διατροφικά στον νέο ονειροπώλο παπά να δράσει αποτελεσματικά μεταξύ μουσουλμανικών λεόντων!!
Μιλάμε για μεγάλη ιστορία που ασφαλώς τιμούμε... Και ενδεχομένως η πρωτοβουλία του Αρχιερέως Διδυμοτείχου να αποτελέσει πλοηγό και για άλλες  ακριτικές Μητροπόλεις Μακάρι!
Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός... έτσι τόσο δυνατά τσουλάει το όραμά του... στις περιοχές Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου... Κάθε χωριό και παπά, κάθε ξωκκλήσι και Διάκος...
Σεβάσματα μόνον καταθέτουμε... τι άλλο σάμπως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου